Jak zabránit kousání při kojení u miminka?
Holky piraňa mě kouše dásněmi při kojení. Tento týden to lumpík udělal už 3x a málem jsem se počúrala bolestí. Absolutně si to neumím představit až bude mít zoubky!
Máte nějaké fígle, jak to dítě odnaučit? Má vůbec 5ti měsíční miminko už schopnost rozeznat z reakce, že udělalo něco co nemá?
Delaly to obe mimca. (Dudlik ani lahvicku jsem nepouzivala.) S prvnim jsem reakci nemela skoro zadnou a mimco to delalo dlouho. Ted podruhy jsem od zacatku sebou vzdycky cukla, zakricela bolesti a bylo videt, ze casem to efekt zacalo mit. Ted po roce jsme uplne bez kousani.
@reeeza U nas fungovalo zarvat jako tygr a vzit prs, rozhodne i dite do pul roku to do 3 opakovani pochopi. Zuby meli brzy, takze v peti mesicich uz meli pusy jak zraloci, ale kousani ke kojeni opravdu patrit nemusi. Kazdy to zkusi, ale hranice se nauci i male dite. Opice nebo kocka by se taky nenechala okusovat.
A kdyby nahodou nemelo, dej miminu nejaka vhodna kousatka, at si svoje nutkani zvykat muze nekde zrealizovat.
Dokud tam nejsou puchýře, není to tak strašné. Zároveň i toto je nutné miminko naučit. Zní to zvláštně, ale umí s tím pracovat, resp. pochopí to.
Nikdy jsem nepochpila co je k tomu vede ale zkoušely to vsechny 3 děti. Jak pisou holky, dat jasne najevo ze takhle ne, ja jsem je prostě v tu chvili odstavila a najist dostaly az později, pa když to zkusili znova tak uz pro stisku jsem jim otevrela pusu.. Pochopili velmi brzy a dělat to prestali. Kojila jsem poctive kazde dite pres dva roky.
Občas se stávalo, z mojí zkušenosti akci a reakci v 5měsících ještě tak dobře nepochopí, ale až bude o něco starší (a zubatější) tak už pořádný au zabere a postupně pochopí.

Pozvi si laktacni poradkyni z mamila.sk...
Dudlik, lahvicka - pouzivas? Je to vetsinou tim..