Kojení a alkohol, můžu skleničku vínka?
ahoj mám dotaz... kojim... plně.... můžu občas na večer po kojeni až malý usne skleničku nebo dvě např vinka.nebo pivečko,?malý má před sebou když večer usne 7 hodin spánku ale neřeším to kvuli tomu to snad neuškodí v přiměřeném množství,ale zajímá mě jestli kvuli tomu nemůžu třeba přijít o mlíčko...
díky .-)
..si myslím to samé, mlíčko určitě nezmizí a pokud ti to udělá radost, sklenička vína nebo malý pivko po večerním kojení je ok. Já miluju červené, a fakt jsem se moc těšila, až začne petr spát první spánek delší a já si budu moct decku dát, jen na chuť, na pohodu🙂. Nedala bych si tvrdý alkohol (mě tedy nechutná, ale třeba někomu ano🙂 ) , nepila bych víno po litrech a xxx piv. Malé množství alkoholu odbouráš brzo.
sem tam to nevadí, ale opravdu sem tam. A tedy víc než jednu skleničku nebo malý pivo bych si nedávala, ne že bys úplně přišla o mlíko, ale může se to projevit na kvantitě i kvalitě. Je to značně inidividuální.
Po 7 hodinách tohle množství zcela určitě odbouráš 😉 V mm toho prý je ještě mnohem méně než v krvi.
Já jsem si takhle navečer občas dala malé pivo 🙂 Nevím, jestli mléko spouští, to nepozoruji, ale rozhodně nijak neuškodilo 🙂 Když jsem začala malou přikrmovat, tak jsem si večer dala i velké pivo, s manželem jsme občas vypili flašku Avanti (slaboučké šáňo) napůl 🙂 A kojím doteď a máme zdravou holčičku 🙂
Teď čekáme druhé, do toho ještě kojím, ale i tak si třeba jednou za týden malé pivo dám 🙂
Já jsem si dávala každý večer 0,2 dcl vína a 0,3 dcl vody a kojila jsem do 8 měs.plně 🙂 Klidně jsem mohla i déle,ale chtěla jsem malého pomalu odstavit...
I já se těšívala až večer nakojím a naliju si pohárek něčeho dobrého ( zvlášť v burčákové sezoně 😀 😀 😉 ), navíc po Lemonovi se mi krásně nalívaly prsa 😉
tesne po nakojeni si kludne daj, ja som si dala a maly je v pohode, zdravy, velky a celkom aj sikovny 😀
z jednej sklenicky sa nic nemoze stat 🙂 ani malemu ani tebe. a je babska rada, ze to pivo rozbieha laktaciu, no..
já si taky dám večer decku dvě vína, lambruska, pivka... jak je chuť.... stále kojím rok a půl starou holčičku, mléka mám stále dost a malá prospívá úplně v pohodě 🙂 hlavně, když je máma v pohodě 🙂 Navíc se opravdu říká, že pivo podporuje tvorbu mléka.
kam se hrabou gravimilky a pod. na sklenku červeného já ho měla skoro předepsaný 😉
Já si dám sem tam večer trochu medovinky 🙂 malej po večerním kojení taky 6-7h spí. V horku neodolám a když někdo má, napiju se pivka od něj. U staršího syna jsem si taky dala sem tam na návštěvě decku vínka, nebo na vánoce sekt 🙂
Skleničku vína určo můžeš, doporučují po večerním kojení, aby tělo mělo čas ten alkohol odbourat.
ja nekde cetla, ze alkohol se muze troska az od 6. mesicu ditete-do te doby jejich telicko neumi ten alkohol vstrebat.. 😉
dvě deci neuškodí a pivko se přece i černý doporučuje,že tvorbu mlíčka podporuje-ale z vlastní zkušenosti to určitě nepotvrdím,protože pivku nehodluju a víno nanejvýš namíchaný v poměru 1-10 s kolou-samozřejmě víc koly 😀
myyslím, že decinka dvě vína vůbec neuškodí... kor, když Ti malý skoro celou noc prospí, takže mezi posledním a prvním kojením se stihne ta troška alkoholu v těle spálit...
pila jsem pivo v těhotenství-2 malé max a teď při kojení si dávám max jedno černé kdykoli, i když se zrovna vzbudí a chce pít a mám rozpito. Roste jak z vody, nic ji nechybí. Zastávám názor - všeho s mírou. Černé je 10´, to se mi zdá v poho. A v tom parnu, nedejte si jedno!!

Ano, semtam určitě. Ne nemůžeš přijít o mléko 😉