icon

Stále hladový novorozenec

vanessav
1. zář 2017

Dobry den, prosim Vas o rady a zkusenosti. Mam doma 3 tydny stareho drobecka. Posledni dva dny vyzaduje mlicko kazdou hodinu nekdy i drive,ve dne i v noci. Pije asi tak ctvrt hodiny krka hezky ale pokazde si ublinkne nekolikrat a pak ma zase hladik. Nekdy kojim co pul hodinu protoze place cuca si rucicku a ma stale hlad. Lekari jsem to rikala a ten mi rekl at zkusim dat kupovane mleko treba na noc. Ale bojim se abych pak neprestala kojit a prijde mi to zbytecne mleka mam opravdu hodne. Predem Vam dekuji za rady🙂

betelgeuzz
•
1. zář 2017

Ve třech týdnech se objevuje růstový spurt, období, kdy miminko rychle roste, potřebuje více mléka. A tvému tělu chvíli trvá, než přizpůsobí tvorbu. Přikládej kdykoliv chce, trvá to pár dní, někdy týden. Vydrž a zlepší se to. Rozhodně nedávat UM, tím to akorát zhoršíš. Dětští lékaři bohužel o kojení většinou moc neví ☹

loafeer
•
1. zář 2017

já bych ti taky doporučila dávat k rpsu na vyžádání...je to opruz, nic asi neuděláš, ale když to vydržíš, tak je velká šance, že si to během několika dní sedne. Přeju pevné nervy, zažila jsem to třikrát a naposledny celkem nedávno! :D

vanessav
autor
•
1. zář 2017

Ja se bala jestli s malym neni nec v neporadku nebo neco s mlikem. Prikladam pokazde kdyz chce,ale prijde mi ze se prejida uz nebo proc by pak blinkal ☹

loafeer
•
1. zář 2017

@vanessav s malým určo nic není a s mlikem taky ne...některé děcka to tak mají...mně malá házel skoro až šavle, o nějakém ublinknutí nemohla být řeč

sassanca
•
1. zář 2017

Ja mam taky tritydenni holčičku a třetí den ma spurt. Prikladam k prsu, jak si madam žádá. Poblit se umí solidně 😀 snad to brzo přejde. UM kvůli tomu fakt pořizovat nebudu

vanessav
autor
•
1. zář 2017

Preve jsem si rikala ze kupovat nebudu ze to snad nejak zvladneme. Moc Vam vsem dekuji 🙂 doufam, ze to brzy prejde a bude o neco lepe ;)

karlajasmine
•
1. zář 2017

To je nesmysl to co rika lekar :D Maximalne jestli blinka tak bych zkusila treba uspat jinak / houpat v naruci / dat si ho do satku / jit na prochazku.. ale jestli ma hlad tak proste kojit, kojit a kojit.. tim se neda nic zkazit a ono tohle obdobi rychle prejde.

luciapaja
•
1. zář 2017

ja mela prvni tri tydny pocit,ze je mala prisata nonstop.Pres den klidne po hodine a krmila se i 20minut.Byl to fakt zahul,ale po sestined. si to sedne. Vydrzte😉

sarriku
•
1. zář 2017

někdy může miminko chtít jen dudlat, ale miminka moc ještě myslím dudlat ještě neumí, proto se můžou dost nacucat a pak blijou. Prostě chce být u maminky. Mlíčka je dost, přejde to, neboj. Kdybys měla víc dětí, ale nemáš, tak koj a buď s miminkem. Tohle je výsada, kterou má jen prvorozený, že má mámu furt po ruce a váhání ;)

myjusiatko
•
1. zář 2017

Vase miminko s vami bylo 9m spojeno pupecni snurou a melo potravu nonstop. Je v poradku, ze chce pit libovolne casto a libovolne dlouho.
Doporucuji web www.mamila.sk

myjusiatko
•
1. zář 2017

A blinkani je v poradku. Odkrkavat nemusite davat.

rebe
•
1. zář 2017

Tvoje mlíčko i miminko jste naprosto v pořádku! Mám teorii, že ten třítýdenní spurt je prostě proto, aby miminko donutilo maminku vrátit se do postele, odpočívat a věnovat se pořádně jenom jemu. Takže přesně to udělej, zalez do postele, mazli se s miminkem, odpočívej, hodně pij, hodně spi, hodně koj – a za pár dnů pochopíš, že jsi pro svoje miminko ta nejbáječnější máma, která mu dává všechno, co potřebuje.

vanessav
autor
•
1. zář 2017

Dekuju moc. Jedno ditko uz mam dceru 5 let tak ta uz dost pomaha 🙂 snad se to opravdu brzy srovna. Bojim se aby ho nebolelo brisko ze se prepapa.

anazuzzuzana
•
1. zář 2017

Stale hladovy novorozenec = zdravy novorozenec 😉 i kdyz je to narocne, zkuste si to sama v sobe prepnout a uzivat si to...strasne rychle to utece. Taky jsem to dost resila az je mi to ted obcas lito, ze jsem si ty krasne chvile na 100% neuzivala

myjusiatko
•
1. zář 2017

@vanessav brisko by ho naopak bolelo, kdyby jste kojeni omezovala. Vase dr vam radi veci, ktere naopak kojeni kazi. Z UM by brisko mohlo bolet o hodne vic.

vanessav
autor
•
1. zář 2017

Takze myslite ze ho nebude bolet brisko i kdyby papal co pul hodiny? Nekdy staci ze ho vezmu l sobe dam si ho na prsa a spinka dyl. Tak ted casteji spinka semnou. Dceru jsem nekojila vubec,je mozne ze kojene deti vyzaduji vice kontaktu s maminkou nez deti na UM?

myjusiatko
•
1. zář 2017

@vanessav Ano, kojene deti muzou vyzadovat vic kontaktu.
Nebude ho bolet brisko. Kojte tak casto a tak dlouho, jak bude chtit. Ja osobne nabizim prso vzdy jako prvni moznost. Klidne stridejte prsa dle potreby.
MM je lehce stravitelne, tutiz ma dite hlad casteji, nez na UM.