icon

Vláda změnila své nařízení: **Obchody s potravinami, drogerie a pošty budou nově vyhrazené pro lidi starší 65 let od 7 do 9 hodin** ráno, protože senioři jsou zvyklí nakupovat brzy ráno, aby si stihli uvařit oběd. Původně měli vyhrazený čas až mezi 10. až 12. hodinou

orisek56
19. bře 2020

Nu a jaka je pointa? Blbost co se mine ucinkem. Asi odborniky nenapadl opacny efekt. Bude nemocny senior, ktery tam behem dvou hodin pokosi vetsi mnozstvi senioru vyskytujicich se v jeho dosahu....

marketka_m
19. bře 2020

pry aby si stihlo uvarit obed...hahahahahaha....aby si stihli nakoupit z letaku akcni zbozi...a lide co jdou do prace maji smulu...pred praci zaaakaz si koupit vodu do prace..nebo svacinu..to je zas naaaapad...manzel rano vzdy skocil do maleho obchudku kde byli 2 duchodci.vzal vodu,mineralku a jel do prace..ted ma smulu?no nevim kde stat premysli..

marcicek84
19. bře 2020

@marketka_m ty svaciny do prace to asi bude problem,to me ani nenapadlo,taky jsem rano chodila na svaciny...

marketka_m
20. bře 2020

@marcicek84 no manzel vstaval kvuli tomu o hodinu drive...no to byl napad..tim vlastne dotlaci lidi aby si po praci vsichni sli nakoupit svacu na druhy den..takze vetsi kumulace lidi

drep
20. bře 2020

@marketka_m ježíš, no to je fakt tragédie, že si nebude moct koupit sváču a bude si jí muset vzít z domova! Já bych šla sepisovat petici! Fakt nevím, jak jsem to dokázala, když jsem si běžně brala jídlo do práce na dva-tři dny (nemocniční bufet je nechutný a ze záchranky nesmím vystrčit nos).
Chápu oddělení seniorů (epidemiologicky mi to přijde jako nejracionálnější opatření a holt každému nenakoupí rodina), chápu i ty časy a fakt nemám problém se tem nejkřehčím přizpůsobit

pratensis
20. bře 2020

@marketka_m Jezdím do práce v pět ráno. Mám v mrazáku pytlik naporcovaného pečiva, vždy ráno 1-2ks vyndám, hodím do košíku s vaničkou lučiny a nějakou tou zeleninou a v čase svačiny si to namažu, naloupu, pokrájím a je to. Čaj si ráno vařím do termosky s brčkem. Kde je problém? 😉

pratensis
20. bře 2020

@marketka_m A to pečivo, když se hodí do mrazáku čerstvé, tak na tu svačinu jako čerstvé i chutná.

llluckaaa
20. bře 2020

Tak toto je typický provokační příspěvek. Prosím, nehádejte se tu.
Cílem změny je starší občany ochránit a nechat jim prostor v obchodě, kdy je nejčistší vzduch a nejmenší šance, že se nakazí. Buďme solidární 😉 Děkuju.