icon

Jak zpevnit vytahané břicho po porodu?

27. únor 2026

Ahoj všem maminkám, které nemají po porodu plochá bříška. A ne ,toto není provokace ,ať mi sem hážete svá "velká břicha" a přitom totální runway. To už se mi stalo...🫠
Ráda bych poprosila ty ,které mají odvahu ukázat ,jak dokázaly dát do kupy vytahaná bříška po velikých těhubříškách. Po prvním synovi mu zůstal převis ,ale pořád to nebylo tak moc vytahané,jako mám nyní. Jsem z toho docela v šoku, jestli se to vrátí do normálu nebo budu muset řešit abdominoplastiku. Když se předkloním, tak to je jedna kůže s pořádný převisem, který je bohužel vidět přes oblečení. A také plné strií, jako fakt plné strií,které se nezatáhly ani předtím a to je mezi dětmi rozdíl +10 let.
Co vám pomohlo dát se do formy , zatáhnout břicha a šlo se zbavit převisu? Upozorňuji,že jsem nikdy necvičila ,,ale chtěla bych ,měřím 155cm a aktuálně vážím 71kg ,jsem 11 týdnů po porodu. Mám problémy s plodností kvůli hormonům a možná díky nim jsem mezi těhotenství nabrala 19kg, antinu jsem nebrala a neberu a že bych byla žrout to taky ne , ale mám sedavé zaměstnání ( řidič).

P.S. v těhu jsem se mazala,ale marně 🫠Toto se mi stalo během jedné noci .

Jak zpevnit vytahané břicho po porodu?
briga15000
27. únor 2026

@anonym_autor nabrala jsem 25kg vše šlo samo dolu během 2 měsíců, břicho mám stále trošku větší, ale věřím, že i vám to splaskne je ještě brzo

janickaslepicka
27. únor 2026

Já měřím 170 cm, hubený ruce, nohy a nejvíc mi to jde do boků, břicha a prsou. V těhotenství jsem taky nabrala okolo 25 kg. Šlo to dolu hodně pomalu a to jsem kojila. V porodnici jsem nechala jen 7 kg, dalších půl roku mi trvalo shodit 6 kg, pár měsíců stagnace, za další třeba 3 měsíce se mi podařilo dostat dolů 3-4 kg a když bylo synovi 13 měsíců tak jsme se stěhovali a to šlo ráz naráz a zhubla jsem strašně rychle 8kg, nebyl čas jíst a furt bylo co dělat. Necvičím ale hodně jsem chodila s kočárkem a snažila se nejíst sladký a pečivo. Musím teda říct, nejsem žádná fitnesska, břicho mám teď vyžraný po zimě 🙈 jsem zase nabrala ale mam docela štěstí že to dokážu schovat a jde mi hubnout aniž bych se tolik snažila zatím. Ale u vás 11 týdnů je fakt brzo. Prostě my co necvičíme a nemáme břišáky tak po 6 nedělích určitě nesplaskneme a trvá nám to dýl jak celý těhotenství

lv
27. únor 2026

Hodnoť to po 9 měsících, ještě máš půl roku na regeneraci. Co můžeš dělat už teď je cvičení na šikmé břišní svaly a případně diastázu, sprchuj studenou vodou, pokožku masíruj třeba peelingovou rukavicí v té sprše, maž krémem.

anonym_8cbd20
28. únor 2026

Řekla bych, že je ještě brzo na nějaké závěry. Říká se, že tělo se po porodu dává do kupy až rok.
Jakmile budeš mít na sebe o něco víc času a začneš si hlídat stravu, zapojíš cvičení, tak třeba budeš mmile překvapená, vodní to s tělem udělá.
Mám teda úplně jinou váhu a jsem už nějaký čas po porodu. Cvičení jsem zatím nezařadila, ale převis asi mít budu. Jak velký se uvidí za rok, dva, kdy na tom chci začít makat. 🙂

dashyyy
2. bře 2026

Začala bych určitě fyzioterapií, tak si pomaličku zvykneš pravidelně nenásilně cvičit, snažila bych se jako první krok mít funkční břicho, vyloučit kýlu a diastázu, aktitovat svaly (za to ti tělo poděkuji i při péči o miminko - zvedání z postýlky, uspávání atd.), opravdu vyváženou stravu plnou bílkovin, tím by se mohl stáhnout tuk v oblasti bříška a v poslední řadě přemýšlet nad abdomino, převis máš dost, vytahaná kůže je vytahaná kůže, ta se prostě už úplně nestáhne nikdy, ale určitě se na tom dá pracovat, navíc teda seš opravdu krátce po porodu, dej si čas a začni zvolna