icon

Make-up pro mastnou pleť. Jaký je váš oblíbený?

13. led 2024

Poraďte prosím make-up pro mastnou, lesklou pleť?
Věk 35+ ?
Cena nerozhoduje, velmi ráda si připlatím za kvalitu 😊
S čím jste dlouhodobě spokojené?
Hodně se mi mastí pleť, občas akné, ale spíš se akné zhorší před menstruací, jinak to není zase tak špatné.
Prosím o tip i na kvalitní pudr ???
Děkuji za tipy ❤🙂

adel1e
13. led 2024

Za mě Esteé Lauder - double wear 🩷 srdcovka x let

reeeza
13. led 2024

Ahoj, zprvu tě to nepotěší, ale na mastnou pleť je nejlepší OLEJ.😁👍
Pleť se mastí = mazové žlázy produkují maz. Proto se i občas zanesou a je z toho pupínek.
A proč se pleť mastí? Protože ji často vysušujeme různými krémy na mastnou pleť atp.

Čili natřeme- li pleť olejem, nebo sádlem, nebo mastným krémem ( doporučuji ale jednoduchý olej nebo sádlo či bylinné sádlo), pleti tak dodáme maz. Mazové žlázky proto nemusí produkovat maz. A přirozeně tak máme pleť méně mastnou a máme míň pupínků.

Mě roky až do mých 32 let trápila nastná pleť, plzs často i pupínky. Dostala jsem ale radu nad zlato. Omýt pleť vodou, pak tampónkem růžovou vodou nebo koloidním stříbrem . Pak vmasírovat olej, např. růžový, mandlový atp. Toť vše 😊 A děly se věci 🥰😁
Dej tomu tak měsíc a pak mi dej vědět 🙂

Čili šířím tuhle radu dál 😉

autor
14. led 2024

@reeeza
Zcela jsi nepochopila otázku. Neptala jsem se, jak pečovat o mastnou pleť. Ptala jsem se, jaký make-up na denní nošení je vhodný pro takovou ( mastnou) pleť. Upřímně, olejem se natírat nebudu, když už teď vypadám jako natřená olejem...😳 Předpokládám, že bych vypadala ještě hůř a o to mi vážně nejde. Potřebuji vypadat 12 hod. v práci reprezentativně a ne chodit natřená olejem 🙄 Čili, otázku jsi nepochopila a dáváš nevyžádané rady 🙄
Slečna nad tebou to pochopila na první dobrou. Již mám objednaný preferovaný make-up , ale ráda případně koupím i jiný a vyzkouším, co mé pleti opravdu sedne a budu se každé ráno cítit skvěle a upraveně. Jen mě mrzí, že se neozvalo více žen...Copak dnes nepoužívá žádná ženská make-up? ☹🤷‍♀️

reeeza
14. led 2024

Olej se krásně vsákne a lesknout se právěže nebudete. Beďary taky mít nebudete. Jedná se o dlouhodobé řešení.

Ale ano, omlouvám se za špatnou radu a naprosto nepochopenou otázku. Myslela jsem to dobře, tak se nečertěte. V dnešní době už je make up natož pudr opravdu mimo mísu, sází se na zdravou a přirozenou pleť. Chtěla jsem skutečně pomoct, ne jen pomoct zakrýt bordel. Plus přečtěte si pečlivě složení takových make upů. Není divu že jste mastná a poďobaná, pleti to totiž opravdu nesvědčí a výsledky jsou pouze krátkodobé. Vždyť o to výrobcům jde, jinak by neměli odběratele 😉

Bohužel zázračný make up a pudr na zakrytí beďarů po ucpaných pórech a na vsáknutí vší té mastnoty neznám 🤦‍♀️

pucalka1501
14. led 2024

Já mám super zkušenost s Maybelline fit me, pokud hledáš takový střední krytí kde nedokonalosti doženeš korektorem je úplně dostačující a nejlepší je ho zafixovat sypkým pudrem formou bakingu, tak mi vydrží pěknej celej den. Pudr mám obyč od značky makeup revolution ve světlým banánovým odstínu aby seděl celoročně 🙂. A s primerem porefessional od benefitu to vypadá ještě líp, zmatní a vyhladí takže ani mastnej krém není problém 😊

zekrt
14. led 2024

Já mám taky mastnější pleť, natírací make-up už nenosím. Mám korektor od max factor a minerální makeup everyday minerals, to je spíš jak pudr. Střídám s pudrem od dermacolu.

stazinka2018
14. led 2024

Já uz taky make up nenosím, jen pod oči, případně trochu na čelo, bradu korektor od Max faktor a jen pudr. Když je pleť mastná, utru do ubrousku a dám pudr. Nic lepšího jsem nevymyslela.

jeyre
14. led 2024

Taky mám mastnou pleť. Dlouho mi vydržel L'Oréal True Match, ale přišlo mi, že je pod ním pleť taková těžká a fakt dalo práci ho odlíčit, tak jsem přešla na korektor a minerální pudr Dermacol. Jinak mám moc dobrou zkušenost s takovými těmi sacími ubrousky, co vytáhnou maz a nemusíš se pořád přepudrovávat.

hojda
14. led 2024

@reeeza Já myslím, že je to hodně individuální i s tím olejem, Jana Hrmi si udělala olejovou kúru a pak si léčila megaakné na kožním. Já nic olejového nemůžu, vše mi zůstává na pokožce a nic se nevcucne😂. Makeup mi nejvíc vyhovují na bázi vody. Double Wear nebo levnější varianta Catrice HD s kapátkem a výborně mi sedí i Loreál s kapátkem, ten má nižší krytí. Fit me taky není špatný. Chce to zkoušet, každému opravdu vyhovuje něco jiného.

hojda
14. led 2024

A dobrá je pod ten makeup na bázi vody i pokladová báze na bázi vody, po vyzkoušení různých bází jsem zakotvila o této: https://www.notino.cz/catrice/the-mattifier-oil...
Hlavně se silikon.

hojda
14. led 2024

Pudr není špatný NYX https://www.notino.cz/nyx-professional-makeup/h..., ale jako naprostý top je pro mne Glazel. Našla jsem ho před lety a je opravdu super na mojí mastnou pleť. http://ordinarylife-my.blogspot.com/2014/12/nej...

sonuli9
Odpověď byla odstraněná
autor
24. únor 2024

@sonuli9
Nikde to tam na Notinu nevidím, zašleš prosím odkaz? Určitě bych vyzkoušela, nikdy jsem ho neměla. Děkuji MOC ❤❤❤

alubif
24. únor 2024

Olej jak je známo rozpoustti mastnotu, na svou problematickou masti se plet jsem začala s oleji a je to nebe a dudy, vždy ale pod olej nastříkat nějakou vodu, růžovou, meruňkovou, heřmánkovou... Make-up nepoužívám, na mastné pleti mi vždy udělal každý mapy a měla js po něm ještě horší pleť.

dianocka13
24. únor 2024

Ahoj, resila jsem stejnej problem. V praci po par hodinach mi vsechno slejzalo dolu a vypadala jsem hrozne. Plet se mi strasne mastila. Kosmetikca mi poradila pri ranni rutine si davat bacha na množství vyrobku, ktery davam. A hlavne jsem si poridila sypky pudr v sephore (primo ten jejich sephora colection nebo jak) a k tomu jejich fixacni sprej matujici, k tomu mam makeup Loreal true match. A konecne mi oblicej drzi krasne celej den👍

sonuli9
Odpověď byla odstraněná
autor
26. únor 2024

@sonuli9
Děkuji Ti ❤❤❤❤🌞

autor
1. bře 2024

@sonuli9
Tak hlásím, dnes konečně přišel, Zásilkovna ho držela týden 😞😤 Se Zásilkovnou mimochodem končím, zhoršili se! Ale make-up, opravdu úžasný, bála jsem se odstínu, jestli není moc tmavý, ale po nanesení naprosto super. Mám nového hrdinu v make-upu, určitě objednám větší balení. Moc Ti děkuji za tip- mělo to smysl! Pomohla jsi mi ❤😘