Problematická pleť i po 30. Co vám pomohlo?

29. pro 2020

Dobrý večer, maminky poradíte mi prosím. Je mi přes 30, od puberty mám problematickou pleť.Ale čekala jsem, že věkem aspoň ty pupínky vymizí, ale obávám se, že tohle budu řešit ještě jako stařenka. Nemám vyloženě asi úplne akné, ale pupínky se dělají často. Reseno s několika kožními lékaři, dostanu zázračnou mast a za chvíli je to na novo. Nechápu to, mám dvě sestry a ty mají pleť jak dětskou prdylku. V rodině nikdo kožní problémy nemá. Poradite mi něco osvědčeného, co vám pomohlo (kosmetika, úprava stravy, babské rady...) prostě zázrak. 😉❤ DĚKUJI

cikitkapb
29. pro 2020

Vyčistit střeva (úpravou jídelníčku, a homeo), a pak to bylo v pohodě.

ema90
29. pro 2020

Byla jsem na tom ve triceti stejne.
Na koznim to zabralo vzdycky jen chvili, za ruzny zaruceny kremy vsemoznych znacek jsem taky dala tisice.
Pomohlo az dochazeni ke kosmeticce, ktera pracuje s kosmetikou biologique recherche (a pouzivam ji i doma). Kosmetika taky draha jak prase, ale konecne neco, co skvele zabralo a mam konecne hezkou plet 🙏🏼.
A do toho jsem pila stavu z repikateho celeru na procisteni.

hojda
29. pro 2020

Tonic s kyselinou glykolovou a gelové krém dr. Organic se snečím extraktem. Jednou jsem měla po MS opravdu ošklivě vyházenou bradu a zrovna jsem šla na kosmetiku a kosmetičká mě s tím chtěla poslat na kožní, ale zkusila mi dát pleťovou masku s tím šněčím extraktem, který je hodně hojivý a normálně za 2 dny to bylo pryč. Na každého funguje, ale něco jiného. Dost si chválí i retinol.

https://www.youtube.com/watch?v=g91Yjh--rlc
mamikry
29. pro 2020

Soucitim s vami. Trpim akne od puberty, je mi pres 30 a porad mam sem tam pupinek. U nas je to ale rodinne dedictvi po babicce. Vyzkousela jsem toho mraky, pocinaje mastickami od doktora, pres Vichy z lekarny az po antikoncepci. Co jsem zacala resit kosmetiku pro prcka, zacala jsem resit vic i tu svoji a zaktovila u prirodni. Pupinky a cerne tecky mam sice porad, ale delaji se mi jen obcas, hlavne pred MS. Zacinala jsem s kremy od Biorythme, po tech byla zmena znat rychle. Ted zkousim i jine znacky a nejvic mi vyhovuje 100 % pure. Zmenila jsem teda i sampony, ty se na plet taky dostanou, a dekorativni kosmetiku. Proste vse, co ma v sobe silikony a ropne produkty pryc. Plet to vysusuje a odmastuje, takze se pak vic masti. Taky jsem zacala brat probiotika, rybi tuk, Panthenol a nechala si pro jistotu vysetrit stitnou zlazu. Muze to zpusobovat i alergie na lepek nebo mleko. Chtela jsem zkusit i ucinky hormonalni jogy, ale otehotnela jsem, tak ty zarucit nemuzu 🙂.

maki90
29. pro 2020

Mám stejný problém, je mi 30 a pleť jak puberťák... vždy v těhotenství super a po porodu do 24 hodin hrůza. Před MS katastrofa. Taky jsem teď přesedlala na přírodní kosmetiku, zatím můžu doporučit hřebíčkovou pleťovou vodu od Nobilis Tilia, ta je úžasná a nevysušuje. Vyhýbat se v kosmetice alkoholu, sulfatum, silikonum, používat nekomedogenni přípravky. Taky celkově strava a životní styl, dostatek spánku. Držím palce.

chiara75
29. pro 2020
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Taky jsem to tak mela. Pomohla mi až nizkosacharidova strava - LCHF. Zajímavé, ze to zabralo okamzite, v radu dni. Pokud vím, pomohlo to většině lidí, kteří striktně drzi, i když někomu se to precjodne zhorsilo, pak teprve se to začalo zlepšovat. Jde tam o srovnání hormonu, diky minimální produkci inzulinu.

lenerka1
30. pro 2020

Mě pomohlo výrazně omezit cukry a mléčné.

eleanora84
30. pro 2020

Mě se nedávno zbláznily asi hormony nebo co a od jara jsem měla od čela po krk akné jak blázen. Zinkovka nepomohla, tak jsem si nasadila vitamín B komplex a bylo po problému, žel sjem ale po něm přibrala, což sjem se dozvěděla až pak, že to má někdy takový efekt... Když se to vrátilo, koupila jsem si droždí a rozmichala v olivovým oleji, masku jsem si nechala 20 minut až 30. Začínala jsem se osypavat během ovulace vždycky až do posledního dne menstruace, takže jsem začala dávat masku co druhý den těsně před ovulaci, dělala to takhle dva cykly a už tři měsíce nemám ani pupinek ani, když MS dorazí, a to jsem vždycky s příchodem MS nějaký ten pupinek aspoň na bradě měla... Takže za mě top, maska za 5 korun. Kostička droždí ti vydrží na 10 masek, fakt stačí maličko, bohužel to docela smrdí, což se mi akorát tak dcera vždycky smála, že kolem ní prošel odpadkový koš, ale ono většinou, co je přírodní a funguje, tak nevoní zrovna libe, mě to za to stálo a v ledničce droždí budu mít vždy, kdyby něco...

moni_12
30. pro 2020

@ema90 naprosto souhlasím s tou kosmetikou! Trošku jsem se jí bránila, protože je dražší, ale je to top, moc pomohla s akné, i kamarádkám. Když si člověk spočítá, kolik peněz utratí za přípravky z drogerie...