chiara75
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.
chiara75
14. srp 2022

@marketa031 Ahoj, mám taky adoptovaného chlapečka. problémy podobné, ale asi trochu horší - neustálá pozornost, rozlítanost, má tendenci nás kontrolovat, vzteká se, hodně špatně í, proto neprospívá - no a zdá se, že je tam také nadání - už počítá do 100 (i pozpátku), začal číst jednodušší slova apod. Problémy se socializací - nechce do školy, ale teď začal do soukromé a máme problém, po týdnu už se jedna učitelka ptá, proč nechodí do speciální školky apod... No a máme ho z porodnice, takže by tam žádná PA být neměla, ale je to tam. Teď začínáme terapie v Dobré rodině (doprovodka) a udělali nám i diagnostiku. Kdybys chtěla ověřit, jestli náhodou, tak moc doporučuji.

chiara75
19. srp 2021

Mě napadá, že bys ještě mohla zkusit brýle proti modrému světlu - tak 1-2 hodiny před spaním jako prevenci, mají třeba tady: https://1url.cz/BKFsc No a někdo zkouší melatonin (spánkový hormon), možná když o něm něco načteš, kdy a jak, tak by to od těch bdělých pauz mohlo pomoct, kdoví... https://1url.cz/LKFs6 Pak ještě dodám, že u mé kamarádky byla příčinou larvovaná deprese způsobená velkou zátěží (2 malé děti a nástup do práce), jenže tam to bylo ostřejší - nespala třeba tři dny v kuse ani minutu.

chiara75
19. srp 2021

Jo a je tam i videodegustace se sommeliérem 🙂

chiara75
19. srp 2021

A co něco hodně netradičního - zážitek - tady jsou některý fakt hodně zajímavý, jiný vtipný a tak 🙂 Podívala bych se - na let balónem to možná nebude, ale nějaký zážitek na doma třeba.... https://1url.cz/dKlYe

chiara75
19. srp 2021

A dneska mi ještě na mail přišlo upozornění na 15 % slevu na úložný nábytek pro děti. Mají tam i lego skříňky, které jsou hezké. https://1url.cz/MKF38

chiara75
19. srp 2021

Já na to koukám zrovna také. Přijde mi, že je celkem dobré nakupovat teď na eshopech, protože teď běží spousta akcí a postupně asi budou zdražovat. Tak v poslední době jsem viděla třeba tyhle zajímavé eshopy: https://1url.cz/TKF39 (měkké dárky, vím, že to děti tolik neocení, ale já jo 🙂 Dětský budík, jako trénink na školu: https://1url.cz/fKF3P Hodně se mi líbí tyhle balíčky pro předškoláky: https://1url.cz/WKF3n A ještě takové balíčky pro předškoláky: https://1url.cz/mKF36 Tak to je asi to, co mne zatím napadá.

chiara75
15. srp 2021

Byla jsem spokojená s dada, ale teď už jsou hůře dostupné. Na noc ještě občas dávám, to co zbylo. Jinak jsem se koukala a zrovna jsem narazila na zajímavou stránku, kde ještě ke všemu mají slevu (kód: bezvaleto) asi 15 % na vše /i kosmetiku/. Tak jen takový tip: https://1url.cz/MKlAe

chiara75
7. srp 2021

Máte taky nárok na příspěvek na kojení, podívejte se na to. Jinak mne napadá jedna služba - portál, kde lidí zadávají poptávky a nabídky na různé práce (od úklidu, venčení psů, po grafiku a copywring) a hledá to ve vašem okolí. Třeba byste někam mohla i s dcerkou? Takové venčení, hlídání psa by asi šlo, ne? Stránka se jmenuje Robeeto a odkaz je tady: https://1url.cz/3KGS5

chiara75
15. črc 2021

Všimla jsem si, že ve facebookové skupině Slevy na eshopech, nevím, jestli smím vkládat (kdyžtak moderátor smažeú) odkaz mají eshop, který prodává tt za 10 Kč... třeba se někomu hodí https://www.facebook.com/Slevy-na-eshopech-110135468012167

chiara75
autor
7. črc 2021

@lobella To má syn také - takže ta dráždivá složka je alkohol?

chiara75
6. črc 2021

@micudinka Já doteď MoonCup, ale chci si pořídit ještě jeden. Takže jdu do český značky - Gaia Cup https://www.econea.cz/gaia-cup-menstruacni-kalisek-velky-1-ks/

chiara75
6. črc 2021

@geilinka Může to být špatnou velikostí, ale nemusí, někdy se to prostě stává - mně to taky začalo po několika měsících. Asi je třeba hlídat podtlak - někdy je třeba zkrátátit tu "šťopku" a jindy postačí jen povytáhnout, aby ten podtlak fungovala... někdy je to alchymie a trochu může trvat, než se to usadí.

chiara75
autor
4. črc 2021

@majdaptak Díky za zpětnou vazbu! Zkoušíš teda něco jinýho, třeba něco ve spreji, olej atd. A ještě - je myslíš každý tenhle krém mazat prostě častěji než ty běžný? Vybírám zatím tady, tak kdybys měla zkušenost s některou značkou: https://www.econea.cz/hledat?q=opalovac%C3%AD+kr%C3%A9m+d%C4%9Bti&do=searchForm-submit

chiara75
autor
3. črc 2021

Dobrý den,

mám dotaz, zda někdo používá přírodní opalovací krémy, ať už pro děti nebo dospělé. Syn (3 roky) je na všechny běžné alergický, spustí se mu rýma a někdy má i vyrážku. Hledala jsem informace a zjistila jsem, že existují i zcela přírodní varianty. Zároveň mě v textu překvapilo, co vše obsahují ty běžné. K mé otázce - fungují stejně jako ty obvyklé? Nespálí se mi dítě pokud budeme třeba u moře?

Dívala jsem se na tento od Lavery, tak pokud máte zkušenost i přímo s ním, budu ráda. https://www.econea.cz/lavera-opalovaci-sprej-sensitive-spf-30-bio-100-ml/?a_box=r8cwtd2n

Děkuji!

chiara75
24. kvě 2021

Děláš to moc dobře. Lidé vychování fyzickými tresty tohle nepochopí. A taky to nepochopí lidé, kteří mají takové ty "budulínky", které kam posadíš, tam zůstanou a nevěří, že existují přirozeně živé, temperamentní a "neposlušné" děti. A samozřejmě lidé nepoučení, kteří se v tom nevzdělávají. Výchova, kterou praktikuješ vede k vlastní zodpovědnosti za své jednání, empatii a respektu k druhým a dobrému zacházení sám se sebou. Výchova pomocí zastrašování vede ke slepé poslušnosti, neschopnosti rozhodovat se sám za sebe a snadnému podléhání prapodivným autoritám nebo všemožným ideologiím. Myslím, že to víš, ale ještě ti to chci připomenout. Jako na širší rodinu bych se vybodla, ale s partnerem by to chtělo si to vysvětlit a srovnat. Pokud je ochoten číst, pak mu třeba dodej nějakou literaturu, zajděte společně za psycholožkou, která ti radila nebo najdi spřízněné duše, aby viděl, že to stejně jde a funguje i jinde.

chiara75
14. kvě 2021

@miskasvobodova moje mamka byla v Sedlcanech, to už je bliz? Tam mají Pfizer a Modernu a byli neskutecne rychlí. Ale da se zjistit, kde teď Pfizer najdeš, je skoro všude, protože ho ted chodi nejvic. Jinak bych nezavrhocala ani tu Modernu, když tam zrovna bude, on ten gynekolog asi presne nevi, ze to vychází stejne nebo lip. Myslim ale, že i někde v Táboře bude OC jen s Pfizerem.

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie tak to pro tebe zůstává otázkou, jestli to souvisí. Zda se mi to málo pravděpodobné, ale kdoví. Stejne mi přijde, že ty benefity v tvém případě převažují, ale záleží, jak to cítíš sama.

chiara75
13. kvě 2021

@klea81 no 80% bezpriznakovych urcite neni. Ale i kdyby, kdo ti zaruci, ze nejsi zrovna mezi těmi 20%, nedejbože cca 2 % pro které to bude fatální? Manželovi zemrel na covid bratranec. Bylo mu 43 let.

chiara75
13. kvě 2021

@miskasvobodova můžeš si vybrat ockovaci centrum, ne vakcínu (obvykle). Treba v Praze v 02 Aréně je výhradně Pfizer. Odkud jsi? Kdyz jsem četla studie z Izraele vycházela ještě malinko efektivnější Moderna, ale obe jsou skvělé.

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie snad ne. Myslím, že máš hodně důvodů proč jít na druhou dávku. Jinak, můžeš to hlásit na ten SZÚ - aby tam ta data byla. Přijde mi ale, že vzhledem k naší ultrapomalé rychlosti očkování by to už bylo hlášeno z jiných zemí. A měla jsi ledviny vždycky ok nebo jsi třeba prošla nějakou infekcí v minulosti? Je to fakt zvláštní, že by to přišlo zničehonic.

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie Hele, i kdyby to měl být vedlejší účinek (zatím asi nic takového dohledatelného není), tak to, co může způsobit covid je daleko horší. Jedna dávka bohužel neochrání, nerozmýšlela bych se.

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie Jako, že vakcína vytvořila kámen v ledvinách?