icon

Efektivní čištění koupelnových obkladů bez šmouh. Máte zkušenost?

5. dub 2025

Ahoj, jak čistíte obkladačky v koupelně, aby na nich nezůstávaly šmouhy z vody?
Doteď jsem to dělala normálně mopem, máme obklady až ke stropu. Ale po zaschnutí to nechává nehezké šmouhy.
Použila jsem ocet, vodu a trošku saponátu.

Pomohl by parní čistič - mop?
Díky za tipy.

eva118
•
5. dub 2025

Denně stíráme, kachličky jsou beze šmouh.

autor
•
5. dub 2025

Máme velkou koupelnu, kdybych to dělala od podlahy ke stropu denně tak nedělám nic jiného… dělám to jednou za čas tím mopem, protože ručně by mi to zabralo 2 hodiny času
@eva118

eva118
•
5. dub 2025

Toto je super na vodní káman, mohlo by to pomoct i na ty kachličky. Já tím myju koupelnu, vše se leskne. Mají v Rossmannu

barmil
•
6. dub 2025

Swifter. Jedu tím stěny i podlahu a krásně to voní i se to leskne.

1pomnenka
•
6. dub 2025

Dobrý je i Sanitární lesk od HG. Nastříkáš a setřeš, šmouhy nenechává.

autor
•
6. dub 2025

@eva118 já ale nemám vodní kámen na stěnách, zůstávají šmouhy od mopu… na vodní kámen používám kys.citronovou - HG ani další nemohu, máme ČOV

autor
•
6. dub 2025

@1pomnenka a nijak se to neoplachuje? Protože kvůli ČOV nesmí do odpadu.. že bych nastříkala a setřela mopem, nebo hadrem na koštěti 😀

1pomnenka
•
6. dub 2025

To v dotazu není, že máte ČOV. Je to sice ekologické, ale oplachuje se.

autor
•
6. dub 2025

@1pomnenka ok. Spíš mě šlo o to, jak to kdo dělá.. zvažuji koupit parního čistíče , tak jestli to by pomohlo. Nejsem úplně zastáncem mít doma tisíc přípravků na vše

1pomnenka
•
6. dub 2025

Mám lesklé obklady až do stropu, tyčový parní mop a nejde to. Jak ho zvedneš do výšky, přestane do něj téct voda z nádržky a netvoří se pára. Sanitární lesk od HG je pro mne ideální, ale nemáme ČOV.

autor
•
6. dub 2025

@1pomnenka děkuji tak to je pro mě podstatná informace, tím pádem se mi koupí nevyplatí.. chtěla jsem hlavně na tento problém. Tak zkusím ten swiffer