icon

Okna po umytí samá šmouha. Vyplatí se investovat do vysavače na okna pro lepší čištění?

Dnes v 06:56

Ahoj, umyla jsem okna a když na ně zasvítí slunce, jsou samá šmouha. Sprej na okna, mikrovlákno, všechno podle mě normálně, a výsledek nic moc.
Začínám přemýšlet nad vysavačem na okna, třeba Kärcherem, ale nevím, jestli je to fakt rozdíl, nebo jen další krám do skříně.
Pomůže s těmi šmouhami?

anonym_1355ed
Dnes v 07:11

Mně stačí obyčejná stěrka, sprej na okna nepoužívám. Umyji, setřu stěrkou a hotovo.

anonym_a4c7df
Dnes v 07:57
@anonym_1355ed

Mně stačí obyčejná stěrka, sprej na okna nepoužívám. Umyji, setřu stěrkou a hotovo.

@anonym_1355ed Díky, možná právě ten sprej bude problém. Stěrku doma mám, jen ji používám spíš na sprchu než na okna.

anonym_eead0a
Dnes v 08:13

Nemá ten sprej mít funkci, že mají ta okna vydržet déle čistá? Jeden takový doma mám a je úplně na ..., dělá to šmouhy, které jdou blbě rozleštit. Takže jsem skončila u mytí oken vodou se šamponem, což pak setřu úplně obyčejnou stěrkou za pár kaček a okna jsou krásně čistá. Vysavač mi přijde jako zbytečná investice, která je dobrá tak akorát na zánět šlach (určitě něco váží).

martt
Dnes v 09:40

@anonym_autor Já mam stěrku od Karcheru a jsem nad míru spokojená. Šmouhy to nedělá. Jinak mně se na okna osědčil Clin do vody nebo ocet ten my po umytí oken šmouhy nedělá.

klokanka31
Dnes v 11:15

Já myju okna vodou s jarem, a leštím clinem a kuchyňskými utěrkami. A šmouhy nemám...

zanettuckova
Dnes v 15:38
Uživatel zanettuckova je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zanettuckova.

@anonym_autor nejlepší je voda a jar a leštit do sucha papírovýma utěrkama, s těma hadrama z mikrovlíkna mám taky blbou zkušenost 🙂

kelerub
Dnes v 18:31

Fialová hadra od Viledy. To je na okna a lesklé povrchy zázrak.

saralinda
Dnes v 19:38

Myji taky jen vodou. Na doleštění se mi nejvíce osvědčila klasická látková plena - krásně saje. Vysavač na okna taky mám Liebher a čmouhy dělá. Já ho používám hlavně z toho důvodu, že máme některá okna, která se neotvírají. A ty když chci omýt z venčí, tak si musím vzít buď štafle, nebo si dám ten vysavač na tyč a krásně dosáhnu až nahoru. Ale čmouhy dělá.