Jak vybrat správnou velikost garnýže okem na okna?
Ahoj holcicky, jste jedine kdo mi muze pomoct, Nemám chlapa a stěhuji se teď v sobotu, dřív nemohu .. ale… problém je, ze je to ve městě a okna nemají ani zaluzie a já vůbec nevím kolik můžou mít tyto okna cca na garnyze… dokázala byste mi prosím některá poradit jakou velikost “baj” vocko vzít…? Děkuji moc😔
To dolní okno bude mít tak 180 cm a horní okno 150 cm plus přesah vypadá na každou stranu cca 30 až 40 cm. Dle fotek to nevypadá, že by bylo přímo do oken vidět.
@barmil Nejsou tam, jsou jen na fotkách 🙂
Děkuji holky.. tak já na to spodní třeba raději vezmu 200?
A na horní 180?
Ježiš, nic nekupuj teď. Buď si napiš o rozměry nebo to v sobotu změř. Jeden den bez závěsu vydržíš
Koupíš po nastehovani … zbytečně vyhozeny peníze na tipovacku… k tomu neodhadnes rozměr zaclon/závěsu … do ložnice si dej do okna třeba karton na první noc .. taky jsme měli v oknech kartony par měsíců taky ve městě než nám došly udělat žaluzie … byla blbost kupovat za x tisíc garnyze a závěsy na chvilku … tak si to v klidku zmer a kup si to přesně na to.. byla by se Škoda cajnout.. otázka par stovek to není
Měla jsem v oknech povlečení na peřinu, když bylo nejhůř 😁 tenkrát jako student v přízemním bytě... A jak to sloužilo 😁
Bez přeměření okna jsou to vyhozené peníze a zbytečná práce s přiděláním. Záclonu taky nekoupíš tak, aby byla hezky nařasená nebo naopak napnutá - to záleží na tvém vkusu. Není nic horšího než popotahovat na všechny strany a zjistit, že chybí 20 cm, aby to vypadalo dobře.
Blbost kupovat garnýž, když nevíš, jaká je "díra" okna. Nechci rýpat, ale buďto zavolej o rozměry majiteli a nebo vydrž do víkendu a poté kup. Ale je neskutečná blbost to odhadovat z fotky. Okna mohou mít 150, ale taky 2metry.

Nevím, odkud jsi, ale v IKEA mají garnyze roztahovací. Jsou super, máme je už v druhém bydlení.