Jak zachránit dřevěné vařečky po poškození myčkou?
Ahoj, dala jsem pár dřevěných vařeček do myčky a některé jsou teď takové drsné a popraskané.
Asi jsem čekala, že to zvládnou, když jsou pořád u vody, ale možná je myčka na dřevo moc. Má cenu je ještě nějak zachránit olejem, nebo už je lepší je vyhodit?
Netuším, jak vypadají, každopádně dřevo do myčky nikdy. Jo a ještě hliník tam nedávat!
@zuzkasim Díky, to jsem právě nevěděla. Dřevo už do myčky dávat nebudu. Hliník mě ani nenapadl, takže dobré vědět taky.
@zuzkasim Díky, to jsem právě nevěděla. Dřevo už do myčky dávat nebudu. Hliník mě ani nenapadl, takže dobré vědět taky.
@anonym_f7ff23 Někdy je fajn přečíst si návod nebo aspoň zadat obecný dotaz do googlu, co do myčky nedávat, jak ideálně myčku naskládat... Třeba to skládání nádobí do myčky je taky docela věda, partner jen schopen tam dát 2x tolik nádobí jak já (teď už jsem se taky zlepšila), při tom je vše umyté dobře. No a některé plasty myčku taky nerady, pánvičky tam nepatří...
@anonym_f7ff23 kromě toho, že dřevo v myčce popraská, tak do sebe navíc nasákne chemku z tablety… takže když si pak mícháte vařečkou polívku, pouštíte si do ní mikroplasty, věcné chemikálie a další fajn přísady. :D

Netuším, jak vypadají, každopádně dřevo do myčky nikdy. Jo a ještě hliník tam nedávat!