Oplatí se pořídit pomalý hrnec? Zkušenosti a rady
Ahoj, uvažuju nad pomalým hrncem, ale nevím, jestli by to u nás neskončilo jen jako další věc ve skříni.
Líbí se mi představa, že ráno něco nachystám a odpoledne je hotové jídlo. Jen netuším, jestli se v tom dá vařit normálně častěji, nebo hlavně maso a polévky.
Máte ho doma a používáte ho fakt pravidelně?
@anonym_autor Ne. Šel z domu. Nahradila jsem ho multifunkčním hrncem. To je několik spotřebičů v jednom. Pomalý hrnec, tlakový hrnec, parní hrnec, jogurtovač, rýžovar, klasický hrnec. A ten je tedy u nás vytížený fest. Já už snad nepamatuju, kdy jsem naposledy vařila na klasickém sporáku 😀 A stojí pár peněz. https://eshop.tesla-electronics.eu/tesla-elitec...
Za mě skvělej spotřebič, ale dělám v něm jen pár osvědčených jídel, chtěla bych se naučit víc. Navíc tedy se ty jídla naučil manžel, takže za mě velká spokojenost. Například vývar je úplně skvělej
Já v něm dělám hlavně vývary. Večer zapnu a na oběd mám silný třeba hovězí vývar. O vánocích do něj zase ráno v 7 dám kachnu a v 11 přendám do trouby na dodelání kůrčičky. Kachna je pak křupavá a šťavnatá. Receptů na netu je hodně a třeba kolegyně ho použivá 2x týdně. Na omáčky je fakt super.
Mám multifunkční a jsem opravdu moc spokojená, nejvíc používám právě pomalý hrnec. Taky jsem se bála, že to bude další krám do domu a opravdu není.
Dcera má ten, co na něj dávala odkaz @kelerub, tenhle je ještě lepší, má volnou pokličku.
Holky, můžete mi prosím vysvětlit, v čem je kouzlo tohoto hrnce oproti klasickému vaření, kde člověk míchá, přivoní si, dochutí apod.? Chápu, že jako vaří samo, ale není to až divně bezkontaktní? Nebo to chce zvyk?
@plksv

Někde jsem viděla recept na pomalenej perník. tak to už je velký ulet..😅¨
Receptu je mnoho, nadšenci v něm dělají nad vše.
Mám ho a nepoužívám ho, za mě zbytečný spotřebič. Vlastně jediné využití je na výrobu mastí, necháme v něm macerovat bylinky.