icon

Oplatí se pořídit pomalý hrnec? Zkušenosti a rady

28. črc 2026

Ahoj, uvažuju nad pomalým hrncem, ale nevím, jestli by to u nás neskončilo jen jako další věc ve skříni.
Líbí se mi představa, že ráno něco nachystám a odpoledne je hotové jídlo. Jen netuším, jestli se v tom dá vařit normálně častěji, nebo hlavně maso a polévky.
Máte ho doma a používáte ho fakt pravidelně?

alianan
28. črc 2026

Někde jsem viděla recept na pomalenej perník. tak to už je velký ulet..😅¨
Receptu je mnoho, nadšenci v něm dělají nad vše.

Mám ho a nepoužívám ho, za mě zbytečný spotřebič. Vlastně jediné využití je na výrobu mastí, necháme v něm macerovat bylinky.

kelerub
28. črc 2026

@anonym_autor Ne. Šel z domu. Nahradila jsem ho multifunkčním hrncem. To je několik spotřebičů v jednom. Pomalý hrnec, tlakový hrnec, parní hrnec, jogurtovač, rýžovar, klasický hrnec. A ten je tedy u nás vytížený fest. Já už snad nepamatuju, kdy jsem naposledy vařila na klasickém sporáku 😀 A stojí pár peněz. https://eshop.tesla-electronics.eu/tesla-elitec...

lis6
28. črc 2026

Za mě skvělej spotřebič, ale dělám v něm jen pár osvědčených jídel, chtěla bych se naučit víc. Navíc tedy se ty jídla naučil manžel, takže za mě velká spokojenost. Například vývar je úplně skvělej

mishka87
28. črc 2026

Já v něm dělám hlavně vývary. Večer zapnu a na oběd mám silný třeba hovězí vývar. O vánocích do něj zase ráno v 7 dám kachnu a v 11 přendám do trouby na dodelání kůrčičky. Kachna je pak křupavá a šťavnatá. Receptů na netu je hodně a třeba kolegyně ho použivá 2x týdně. Na omáčky je fakt super.

plksv
29. črc 2026

Mám multifunkční a jsem opravdu moc spokojená, nejvíc používám právě pomalý hrnec. Taky jsem se bála, že to bude další krám do domu a opravdu není.
Dcera má ten, co na něj dávala odkaz @kelerub, tenhle je ještě lepší, má volnou pokličku.

2veverka
Dnes ve 14:02
@plksv

Mám multifunkční a jsem opravdu moc spokojená, nejvíc používám právě pomalý hrnec. Taky jsem se bála, že to bude další krám do domu a opravdu není.
Dcera má ten, co na něj dávala odkaz @kelerub, tenhle je ještě lepší, má volnou pokličku.

Holky, můžete mi prosím vysvětlit, v čem je kouzlo tohoto hrnce oproti klasickému vaření, kde člověk míchá, přivoní si, dochutí apod.? Chápu, že jako vaří samo, ale není to až divně bezkontaktní? Nebo to chce zvyk?
@plksv