Pračka a vodní kámen. Čím čistíte?
Chci se vyhnout Calgonu, prý je drahý a výsledek nic moc. Něco přírodního, máte tip?
Dekuji🙂
Klidně jen ocet a dát pračku na 90°. Nebo prý mají v DM a Lidlu, ale ty jsem nezkoušela.
Nesežere ocet těsnění? Nebo takhke, vaše otáčky stále žijí po octu? Mám strach, máme novou pračku od Vánoc
Taky dávám ocet, ale ne k prádlo, já ho tam prostě cítím, jak při žehlení, tak nošení 😏
@matkacekatelka Moje pračka jede už 12 let. Každé 3 měsíce naliji do bubnu 2/3 láhve octa a panáka Sava, zbytek octu jde místo prášku na praní + další panák Sava. Stavím na 90st. Naprosto perfektní a bez sebemenších problémů. Tchýně to dělá také tak a pračku mění po 5 letech.
Taky požívám ocet,ne vždy, tak každé druhé, třetí praní si vzpomenu,též máme tvrdší vodu.
Mě ocet těsnění trochu zničil. Ale já dávám na čištění kyselinu citrónovou, na vyvářku a výsledek dobrý.
Jednou za par mesicu do pracky i zasobniku naliju ocet (asi pul litru) a pustim na 90. Slape nam 5 let
naliju litr octe, vysypu 3 kypřící prášky a dám praní na 90%. Pračka je jako nová . Tohle mně poradila mamka.
Používám při praní 10 % roztok kyseliny citronové místo aviváže a 3 malé odměrky prací sody. Když ji čistíme naprázdno, tak tam nasypu 100 g kyseliny citronové a 100 g jedlé sody.

140gr kyselinu citrónovu na sypu do od dělení na praci prášek a zapnu prázdnu pračku na vyvářku .Čistím jednou měsíčne.Před lety jsem dělala v hotelu a tam to takhle čistili.