1 a půlměsíční miminko. Pomůžete, prosím?

lup31
19. lis 2023

Ahoj, jdu si pro radu.🫣Mám problém s 1 a půl měsíčním miminkem. Z části kojím a odstříkávám i dávám jako příkrm umělé mléko.
Často se mi stává, že když se malá krmí z láhve, že z ničeho nic začne plakat ale fakt řev. Jinak malá u krmení usíná takže děs. Bříško si myslíme, že to není protože se nekroutí jen kope nožičkama a řve. Když ji znovu dám flašku tak se přicucne a zjísti, že asi teče mliko a zase řve. Řve dokud ji neuklidím, že ji nosím a pak dam dudlika jinak mi ho plive jak tak řve. Tohle prožíváme každé krmení je to fakt děs.

Nevíte co dělám špatně. Mám pocit, že me miminko snad není spokojené.

veronicka89
19. lis 2023

@lup31 asi bych zkusila vice mazlit, nosit a pokusit se proste miminko jen kojit... hodne pit ( nemusi byt kojenecke caje...) dostatecne jist a zkusila bych prejut jen na kojeni...takhle muze byt mimco i zmatene ze prso tece jinak flaska taky jinak... pokud mas mliko tak zkus co nejvice kojit a cim cice budes v kludu kojit , tim vice budes mit i mleka 🙂 hl vecer v noci k ranu... zkus uplne odbourat flasku 🙂

palja
19. lis 2023

@lup31 tohle dělaly obě dcery u kojení. Byl to bojkot kojení, měly hlad, ale jakmile dostaly prso, tak strašně jecely a rvaly, kopaly nohama. Bylo to vždycky takové období, pak to přešlo a pak to zase začalo. Jednu dceru jsem musela kojit za chůze, napřed jí dát dudlík a pak za chůze vyměnit dudlík za prso, říkala jsem tomu výměna 🤦‍♀️ u druhé dcery stačilo změnit polohu, takže jsem vyzkoušela kde co a pak jsem musela kojit i ve stoje.
Píšete, že krmíte z lahve. Já jsem si o tom bojkotu zjišťovala snad všechno a prý to mívají i nekojena miminka, právě i ta, která jsou krmena z lahvičky. Netvrdím, že je to stoprocentně ono, ale podle popisu mi to tak přijde. Některá miminka to mají, některá ne.
Moje rada je napřed dítě jakkoliv uklidnit, já jsem unosila a pak jsem dala za chůze prso (vy láhev). Ještě mi tenkrát někdo radil krmit, když je dítě v polospanku, jenže dcery moc nespaly, tak by byly pořád o hladu.

cilkat
19. lis 2023

Taky mi to přijde jako reakce "ale já nemám hlad! já si chci jen žužlat mámu..." Zkoušela jste, když se vám vztekne u lahve, tak dát prso? Ono to kojení není jen o hladu, ale i o kontaktu, no.

landylu
20. lis 2023

@lup31 určitě kontaktujte laktační ligu, už zachránila kojení spousty maminkám! Ono to může strašně moc minimálních detailů...
http://www.kojeni.cz/maminkam/poradci/