3měs. chlapeček se při kojení kroutí, řve, saje 5 minut

klouvi
16. říj 2016

Ahoj maminky, potrebuju poradit a uklidnit. Dneska ma muj chlapecek tri mesice a uz asi tyden mam problem s kojenim. Zacalo to tak, ze zacal odmitat leve prso, kroutil se a plakal. Ted si ho uz vezme ale jen tak na 5 minut pak se zacne kroutit a to same i u druheho. Myslela jsem ze si potrebuje odrihnout, tak jsme odrihli a znovu prilozila a zas scena. Tak je to skoro pri kazdem kojeni,nekdy k tomu prida strasny rev. Nevite co by to mohlo byt? Napadlo me ze by uz mu mohlo stacit sat 5 minut ale vzdycky jsme kojoli dlouho nekdy i 40 minut. Byl rad u prsa, uklidnoval se tim a usinal u nej. A ted najednou ho uz ani nechce.. je to na palici. Dneska je navic nevrly ☹ Co si o tom myslite? Premyslim ze prejdu na UM, stejne se mi zda ze mi mlicko ubyva..

trolik
16. říj 2016

Nevzdávej to!Možná budeš litovat.Ještě to zkoušej a poraď se o tom s pediatrem kojící poradkyní prostě s někým kdo tomu rozumí.Já sem taky měla pocit,že ubývá mléko a že má hlad ale mléko se tvoří podle toho kolik mimi potřebuje je to tak nastavené.Jen se musí pořád přikládat.Já to vzdala v 5měsících když sem v noci kojila nonstop a furt brečel.Měla jsem odsávačku medela a i lahvičku kde opravdu musel sát...dr.řekla že je to v pořádku,že by neměla ukončit kojení ale i tak se stalo dostal flašku a prso už sem mu nenacpala a pak mi to bylo líto protože mu ani žádné UM nechutnalo jsme od 6ti m.bez mléka krom mlíčka s kaší od nestlé ale samotné už sem do něj nikdy nedostala a imunita totálně v háji a o penězích co sme všechno koupili a vyhodili ani nemluvím...Odsavačku u druhého nechci ani vidět!

astyna
16. říj 2016

ahoj, já půjdu trošku proti produ, když ti poradím, at si to uděláš tak, aby to bylo hlavně pro tebe příjemné. Já jsem kojila zuby nehty 4 měsíce, a dnes už vím, že bych do toho kolotoče už nešla. Já jsem měla zase mléka hodně, ale postupně ubývalo, protože syn byl prostě nesavec a navíc nepřibýval na váze. Ono se honosit v průkazce "plně kojené dítě" nestojí za ty nervy a strach, zda přibude aspoň 200 gr měsíčně. To jsem radši dala Bebivitu a měla jsem spokojené spavé dítě a já byla konečně klidná a konečně šťastná.

u tebe bych řekla, že to bude klasický bojkot kojení nebo také tím, že se mění tok mléka. Pokud stojíš o nápravu, napiš některé laktační poradkyni, ta ti poradí správně.

olga_
16. říj 2016

@klouvi Může to být bojkot. Kontaktuj LP (nejlépe mamila.sk), která přijede k tobě domů a podívá se v domácích podmínkách a v klidu na to, jak to máte. Já měla potíže v synových 6 měsících. Shodou okolností také odmítal levé prso, kroutil se, křičel, už když jsem ho přikládala. Měla jsem štěstí na výbornou LP, která u nás strávila několik hodin a tehdy velmi správně identifikovala problém. U mě to bylo dlouhodobě zvýšeným stresem a vyčerpáním (studium). Dítě to ze mě cítilo. Na týden jsem hodila kojení jako prioritu jedna a nic jiného jsem v podstatě nedělala. Pomohla změna polohy - začali jsme kojit v leže, Být hodně tělo na tělo, nošení v šátku, aby mimi cítilo blízkost a mléko, společné spaní. Za tři dny bylo opět mléka na rozdávání. A teď kojím dvouleťáka.
Jak píše @trolik, přechod na UM je v podstatě nevratné rozhodnutí a je dobré ho nedělat zbytečně nebo předčasně. V okolí mám případ přechodu na UM, následné alergie, přechod na rostlinná mléka a spousta přidružených potíží s tím spojených.

Odpočívejte spolu, zkus se vnitřně zklidnit. Je to stresující a dítě to cítí.

naste
3. lis 2016

@trolik Jájsem přesvědčená , že se to s tím vlivem kojení na imunitu trochu přehání. Já jsem kojila minimálně ( od porodnice víc UM než kojení) a syn byl poprvé nemocný až ve školce . Do těch 3 let neměl snad ani rýmu a kašel. Znám kojené děti, které jsou věčně nemocné a nekojené zdravé a naopak .

olga_
4. lis 2016

@naste Kojení není všelék a na imunitu má vliv mraky dalších věcí. Kojení imunitu ale rozhodně nerozháže, nezhorší, naopak posílí. To se u UM říct nedá, často právě naopak. Samozřejmě to neznamená, že kojené dítě nemůže být nemocné. To by se jinak MM prodávalo místo kravského na regálech a byli bychom všichni happy a zdraví.

nelina_
4. lis 2016

@klouvi U nás tohle kroucení a řev u kojení způsobilo nadýmání, tak jsem z vyčerpání přestala kojit a přešla na um a ejhle, ono to bylo ještě horší, ke kojení jsem se vrátit už nedokázala. Prostě měl citlivé zažívání. To bylo u prvního syna a ted jsem podobnou situaci zažila u dcery v 6 týdnech a po předchozí zkušenosti jsem se zařekla, že vytrvám a uklidním se, lechce se to píše, ale už je zase dobře a kojení je pohoda. I tak čekám, že takové období třeba i z jiných důvodů nastane znovu, ale už mám zkušenost, že se to dá překonat. Nevím, jestli ti to pomůže, ale zkus rady od holek a vydržet, věřím, že nebudeš litovat.