Antibiotika Augmentin pro 4 měsíční mimi

mellini
2. led 2008

Ahoj, dnes jsme dostaly antibiotika Augmentin, sice krevní obraz neukazoval žádný zánět, ale po týdnu žádného výrazného zlepšení nám je doktorka předepsala, malá má kašel a rýmu, na průduškách ji to chrastí. Lékárník se dost divil, že malá dostala taková silná antibiotika. Má prosím někdo také nějaké zkušenosti s těmito antibiotiky nebo s jinými? Děkuju

niega
2. led 2008

Co je to za Augmentin? Duo? Jaké je dávkování? Pokud se lékárník podivuje, má zvednout telefon a zavolat lékaři, aby si informaci ověřil, případně upravit dávkování po konzultaci s předepisujícím lékařem. Nechci, aby to znělo, že dělám chytrou - jsem totiž taky lékárník.

natalien
2. led 2008

Mell, my je braly asi před měsícem 😅 V lékarně mi je namíchali a podávala jsem je po 12ti hodinách po 2ml (kvůli váze 7kg). injekční stříkačkou. Měly jsme stejný příznaky jako vy a též delší dobu. Dr. nám je dala bez krevního obrazu 🙄 Na rýmu jsem dávala Nasivin na noc a přes den Physiomer, na kašel Ditustat po 8mi kapkách 3x denně, ale to jen tři dny. Atb. jsem Nelliše podávala celý týden. Zlepšení bylo asi až pátý den. Dr. mi teda předpovídala po dvou dnech že ji bude líp. Jinak na průduškách chroptěla strašně a tak jsem ji ještě mazala prsíčka (ne na bradavky) a zadní plíce Dětským bio balzámem a po dvou dnech nastalo vyrazný zlepšení. Ten můžu doporučit.
Přeju tvoji Nelince ať je ji brzy líp a tobě pevný nervíky s nemocí 😉

mellini
autor
2. led 2008

niega - ano máme Duo a podle váhy máme brát 1,5 ml, mně přijde moc maličká na ta antibiotika 😨

mellini
autor
2. led 2008

nat - tak to jsme na tom hodně podobně jako vy, já dávám na kašel Spiropent a Hedelix, děkuju moc, snad se malé brzy uleví, jen kdyby nebyla tak maličká ach jo

niega
2. led 2008

Mell, tyhle antibiotika skutečně můžou užívat i takhle malá miminka, neboj. A dávka je taky OK, radši jsem to ještě jednou přepočítala, ale fakt je to v pohodě. Věř paní doktorce, že je předepsala s rozmyslem, podávej, jak Ti doporučila a tak dlouho, jak Ti doporučila, a uvidíš, že za pár dní bude líp. Ale užijete si, to je jasný... Držím palce!!!

mellini
autor
2. led 2008

niega - děkuju moc, budu se s tím muset srovnat, i když ma malá taková trápení, tak je veselá, čilá alespoň něco