Bláznění z kojení. Je to možné?
Zajímal by mě váš názor. Já kojím, což se vůbec nezamlouvá mojí mámě. Nejdříve to zkoušela že je malý určitě hladový, atd. Když se zjistilo že ukázkově přibírá, tak zvolila jinou taktiku. Že se z kojení hodně ženských zbláznilo. A mě začíná vykládat strašidelný scénáře jak začínám blbnout, že kojení je záhul na tělo i mysl, a že taky můžu skončit v blázinci. Ano, jsem vyčerpaná, malý toho moc nenaspí, spím často i jen tři hodiny denně, do toho domácnost, problémy s tchýní, trochu i s manželem, do toho poslouchat "chytrý kecy" mojí mámy, někdy se mi už ze všeho chce brečet, ale že bych to měla z kojení? Pochybuju že vše bude zalité sluncem když dám malému sunar.
Me kdyz mamca s necim takovym prudila, tak sem ji vzdy rikala... hele ty uz si svoje dite vychovavala a koukam, ze s tim jak, moc spokojena nejsi... tak ted nech me vychovat to moje a treba to zvladnu lip. :-P
@tulikiss Tohle já říct tak mě naši praští 😄 já o kojení vůbec nesmím mluvit pozitivně, protože jak tvrdí táta-tyhle de**lní názory mám vyčtený z internetu
mama to vzala pozitivne(vi ze sem drzka) a smala se. ted kdyz to obcas reknu, tak jen rika, mas pravdu, koukni jakyho smrada sem si vychovala 😀 😀
Hele, tohle slycham taky, na cokoliv, co reknu 😀 tedy kdyz se to neshoduje s jejich radama...
@tulikiss jooo já viděla tuhle super kreslený 😃
Ve zkratce: Moje tchyně mi nebude říkat, jak mám vychovávat svoje dítě!! Ziju s jedním z těch jejich a je s nim ještě doooost práce!
Anonymní, upřímně? Kojení je ok, člověkovi spíš začíná hrabat z věčně nevyžádaných rád od tchýně a matky 😉 pak ještě nepatřičné chování jedné nebo druhé, atd. Atd. Atd.
Jinak já jsem oznámila, já jsem matka, já vím nejlíp.
@priefi to je dobrý, to zkusím taky 😊
Anonymní, zabralo to vždy a u obou.
@michaela_2 tos napsala uplne presne 😀 Do pul roku kazdeho zajima, jestli fakt kojis, a uz od 4 mesicu zas kazdeho zajima, jestli uz dite necim krmis, no a po roce, to uz ani nemluvim.
Nevim jestli se blbne z kojeni, ja bych byla rada, kdyby jo 😂, protoze by to po odstaveni preslo. Ale mam obavu, ze moje vazny zkraty (klice od auta v lednici, nova krabice mleka hozena nevedomky do odpadaku atp.) jsou proste jen soucasti kolotoce nevyspani, unavy a tak a jeste chvili trvat budou, dele nez kojeni😁.
Z rodicovskych rad si nic nedej. U nas je to mamka a tchyne, obe si nemuzou pomoct a musi radit a nebo se vyznamne ptaji, ze z toho vis, ze ti tim jako chteji naznacit. Co mi nesedi poustim druhym uchem ven. Musim rict, ze se to uz i trochu zlepsilo. Na kojeni meli take sve nazory. Ted obzvlast z rodiny od tchyne se me ptaji zda jeste kojim, tonem jakoze "proboha, ona furt koji"! Je to tvoje dite, tvoje rodina, nemusis se zpovidat. Nekdy me stvou, ale vim, ze to mysli proste dobre, maji nas radi, resime to v klidu, obcas me uz i pobavi s cim prijdou. Kdyz je nejhur rikam, rekl doktor. Rikat cetla jsem na internetu se nesmi 😁
Zakladatelce - chápu že tě mrzí že ti do toho matka kecá, kór když všichni víme že nemá pravdu. Otázka proč máš potřebu se obhajovat? Není možný prostě říct že vy to tak děláte a považujete to za nejlepší a tím debatu ukončit? Bohužel jsou lidi co mají hlavy zavřené a odmitaji si poslechnout nějaké argumenty. A říct mi táta že to jsou debility vyčtene z internetu tak se s ním na toto téma prostě odmítnu bavit
@dejvitka To já neříkám že něco čtu na internetu, ale např. jsem řekla že nechci sunar ale chci kojit, a dozvěděla jsem se že jsem to četla na internetu. A to je se vším, moje názory jsou názory slepic z internetu 😠
Já jsem z těch keců už prostě vyčerpaná víc než z nevyspání 😵 to samé jak si moji rodiče i tchánovci myslí že mimi je kopie moje/manžela. Např. na dotaz jak malá spala odpovím, a odpověď:"To je divný, tys spala celou noc. To budou geny po tvým manželovi " A takhle se vším 😰 já nevím že to ty lidi baví...
Nebo když malé chovají až hopsá, tak pláče. Tak říkám že to nesnáší. A zase odpověď:"To je divný, tys u toho vždy usnula. A tchýně:"To je divný, Petr to měl vždy rád". Jako by dítě nemohlo být originál a svá osobnost.
Anonymko, nejlepsi je to vubec neposlouchat, pokud to jde... ja mam dvoutydenni holcicku a to bylo rad od vsech, to nemuzes tak, to musis tak, za nas se to delalo, nedelalo,... a spousta kecu a reci ze vsech stran, no zacala jsem mit zachvaty place, uplne depky, hrozne myslenky, ze jsem neschopna a ze by male bylo beze me lip... no hruza, manzel nwchapl, co se deje... pred par dny jsem se rozhodla, ze proste s nikym nebudu mluvit, nedam nikomu prilezitost mi radit a uvidim... treba tyden... uz je to asi tri dny a nic, zadne zachvaty, zadne myslenky... a to jsem to mivala i dvakrat denne... uvidime, co dal, musim se nejak obrnit, ale ted v kombinaci s hormony v sestinedeli je to peklo...
A jeste dodam, me v porodnici chtela tchyne tahat malou z postylky, ze si ji pochova, druhy den po cisari, ani ja si ji jeste nepochovala normalne, byla pak urazena, kdyz ji to manzel nedovolil a vykladala to po rodine... pak na ni na navsteve tleskali, aby ji probudili, ze neni normalni, kdyz uz pres hodinu spi a oni se chteji s ni vyfotit prece... to ji bylo tak 10 dnu... kdyz se nam neco nelibi a zasahnem, tak jsme moc uzkostlivi a hahaha, jasne, prvni dite... a delaji to dal, jako bychom nic nerekli... byla jsem z toho celkem v soku, ale tohle si nenecham teda... at si oni kdysi delali co a jak chteli, ted jsme rodice my...
@jako_mala_holka Jako bys mi mluvila z duše... Ale já mám blbý že já jsem úzkostlivá i pro manžela. Mimču bylo asi 10 dní, každý si chtěl vozit kočárek, když manžel šoupnul na procházce kočárek tchýni, tak už jsem se rozbrečela, a on co mi je? A já na to že mě mrzí že já porodila, ale ještě ani jednou nevozila. A tchýně se jen rozchechtala že jsem přecitlivělá. A dostal mě názor manžela-prý je jeho máma už stará a potřebuje si užít vnouče. Jasné, a já? Já budu mít nejspíš jen jediné dítě, a kvůli ostatním si ho jako nemám užít dokud je malé? Prý si ho užiju celý život... Jenže roztomilé malé mimi nebude věčně...
@jako_mala_holka já tedy v porodnici dala pochovat všechny děti prarodicum pokazde rada 🙂 bylo hrozne krásný sledovat je u toho. Třeba tchána nebo našeho tátu jen tak něco nedostane, ale v tu chvíli, byli úplně rozložení 🙂
Jinak to chce proste filtrovat, ty rady 🙂 oni to taky nemysli zle (většinou teda) a s úmyslem nějak škodit. Ale chápu, že v sestinedeli se to hůře provádí do praxe, to nebýt precitlivěla 🙂
Přeji krasne chvíle s miminky 🍀🍀
Ja te naprosto chapu
Jednim uchem dovnitr a druhym ven. To je hrozne, ze vam tohle rika vlastni mama, kdo vi cim si v souvislosti s kojenim prosla, ze vam rika takove veci 😔 prostudujte si vyhody kojeni po miminko a pro vas. A neco o vztahove vazbe, moc pekne clanky o kojeni ma na svych strankach Mamila. Vas to uklidni a dostanete do ruky padne argumenty 🙂 drzte se a nenechte si do toho kecat, delate to nejlepsi co muzete ❤
@michaela_2 vis, ja bych s tim problem nemela ani v nejmensim, ale tchyne dorazila i pres to, ze ji manzel rekl, ze nema chodit, ze na tom nejsem dobre, ze navstevy nexhame az na doma (vsichni ostatni to chapali), druhy den po cisari, kdy jsem omdlivala a nezvladla dojit ani na wc sama, atd, a ohledne toho pochovani, jak jsem psala, ja si malou jeste normalne pochovat nemohla, navic mala spala a ona se na ni cpala, jak si ji hned pochova a i kdyz jsme ji to vysvetlili, tak byla urazena... v jine situaci by to bylo samozrejme uplne jinak
Ohledne tech rad, jasne, oni to mysli dobre, ale je to ze vsech stran, clovek ma pak pocit, ze je fakt uplne k nicemu a jak rikam, uz to zacalo byt na me nejak moc, urcite to delaji i ty hormony... kazdopadne to nic nemeni na tom, ze si to budeme delat po svem, jen to musim poustet jednim uchem tam a druhym ven, jako v tehotenstvi, to jsem se z toho takhle nehroutila, stvalo me to, to jo, ale brala jsem to proste jako nevyzadane rady... neverila bych, ze to se mnou potom muze takto zamavat a prece...
@jako_mala_holka jo tak to je jiná, s tou návštěvou v porodnici, to potom úplně chápu, ty pocity :( A ono to náročné je, zpracovat ty řeči, pokud už jich je příliš, člověk se to naučí (časem to půjde snadněji)
Hodně pomůže, když chlap chápe ....
@michaela_2 bylo to fakt hrozne... ten den byl celkove narocny... nastesti me manzel podporuje a chape, jinak uz bych byla uplne v haji... 🙂
To mi přijde jako hrozná nevychovanost brát matce kočárek z ruky.

Z čeho přesně zblbla tvoje máma, že ti místo podpory takhle ubližuje? ☹