icon

Bojkot prsu při kojení. Značí to vážné zdravotní problémy?

rezena12
13. únor 2024

Ahoj holky, vy co kojite po jaké době si vaše děti rikaji během dne? Naše malá je schopna si nerict i 3 hod tak ji pak po těch 3 hod nabidnu sama. Dokonce mi začala teď bojkotovat jedno prso už jakou dobu. Do půl roka v pohodě obě dvě a teď od 6 měsíců poslední týden si Dvakrát si z nej cucne a nechce a občas si ho nevezme vůbec. Jen v noci. Na netu jsem koukala, ze dítě vyciti že v něm má žena rakovinu.. 🤦‍♀️ co si o tom myslíte? Budu volat doktorce ohledně toho, ale taky se vám to někdy stalo že delší dobu odmítalo miminko jedno prso a stačilo kojení jen z jednoho?

lencaa11
13. únor 2024

@rezena12 internet neotvírat dítě prostě nemá takovou potřebu nebo hormonální změna u vás zda dítě prospívá a kojí se občas tak to je ok ( tak to se rakovina nepozná )

patypresdevaty
13. únor 2024

@rezena12 internet raději nečti, když si to tak bereš. Obě děti mi v určité fázi začaly pít jen z jednoho prsa a stačilo to... To druhé prostě nechtěli

jana_a_jan
13. únor 2024

@rezena12 od půl roku mi obě děti braly jen levé prso a prave nechtěly .. nikdy jsem to neřešila

eviicka
13. únor 2024

To, že dítě jeden prs nechce je celkem běžný jev, já staršího na levý prs odstavila v 1,5 roce na pravý až o rok později (ale on začátku ten levý chtěl méně).

Takže pravděpodobnost nádoru je hodně malá, nicméně tu na konikovi jedna uživatelka s touto zkušeností bohužel byla.

kristyn86
13. únor 2024

Obe moje deti preferovaly jedno prso vic nez druhe. Dcera se mi pak kolem roka na nej vyprdla uplne a cca 2-3 mesice jsem kojila jen z jednoho..Pak jsem ji odstavila. To o cem premyslis,se samozrejme stat muze,ale neznamena to,ze to tak je vzdy a ze je to pravidlo.

1pomnenka
13. únor 2024

Z jednoho prsa to jde lehce, z druhého musí hodně sát, tak se na to vybodne. Rakovinu do toho netahej.

palja
13. únor 2024

@rezena12 moje první dcera nechtěla jedno prso asi od 4 měsíců, když měla silný bojkot. Od té doby z něj pít nechtěla. Kojila jsem jí do tří let, takže 2 a půl roku byla kojená jen z jednoho prsa. Rakovinu ani nádor jsem v něm neměla ani zánět.
Pak jsem měla ještě jednu dceru a ta se už dva roky kojí z obou prsou. Myslím, že je to podle preferencí dítěte.
Ale pokud máš nějaké podezření, tak se nechej vyšetřit.

hanka_12345
13. únor 2024

jako ze budes volat doktorce ze ti dite odmita prso a ze v nem muzes mit nador?

hanka_12345
13. únor 2024

jasne ze staci z jednoho ja kojila z jednoho dost dlouho protoze me to druhy vic bolelo od toho kojeni, proste sem to z jednoho nemohla vydrzet..mlika sem mela dost tak sem kojila z jednoho jen a kdyz se to druhy nejak moc nalilo tak sem odstrikala

janule0123
13. únor 2024

@rezena12 vidíš k tomu jinou změnu ? Např to vypadá jak zanet prsu, ale ten to není ? Nebo hrčka ? Pokud ne, tak ok … jinak u každé je jedno prso výkonnější a jde to snáz … takže spis bych v tom viděla toto … ale jestli z toho nespis, pro klid zajdi k lékaři na konzultaci … ať te uklidní

reeeza
14. únor 2024

Tak se prostě klid duše objednej na utz 🤷‍♀️