Bolest za krkem při kojení. Pomůže masáž?
Ahoj,chcí se zeptat jestli někdo nemá podobnou zkušenost . Uz přes týden me bolí za krkem a z toho střídavě hlava . Nejdříve to teda začalo když mě začlo bolet rameno (asi špatná poloha při spánku,kojení celá zkroucena,tahání syna 20mesicu) Potom dva dny na to jak kdyby mi to přešlo za ten krk a jelo to směrem nahoru k hlave . Nejdriv mě bolela od krku nahoru jedna strana ,ted druhá . Chystám se k dr. az ji skončí dovolena ,premyslela jsem i o masáži . Máte někdo zkušenost ? Pomohla vám masáž ?
ano, mívala jsem celkem často, přetížená krční páteř, nebo nějaká náhlá blokáda (klidně přeležení) a mně pomáhají masáže, chodím pravidelně k chiropraktikovi, nahodí kam má a je klid.. jako prevence je super cvičit
@dashyyy No me zacalo nejdříve to rameno prave ,pak zo přešlo za krk a už to jelo ,táhnutí nahoru k hlavě ,bolest hlavy na čele ,za očima . Nejdriv jedna strana ,pak klid,pak druhá strana a furt dokola . Uz jsem mela akorat černé scénáře ale diky trochu jsi me uklidnila
Ano, od krční páteře. Vyřešily to masáže a cvičení.
@miryp a taky bolela ta hlava k tomu delší dobu ?
@bartk ano. Manžel s tím měl dokonce spojené i bolesti za očima, tak šel na oční, tam prošel celkovým vyšetřením a nakonec se ho MUDr. zeptala, jak je na tom s krční páteří, že je tam nerv, přes který se ta bolest od páteře nese až za to oko. No samozřejmě blbě. Tak mu doporučila řešit fyzio.
@bartk ano. Manžel s tím měl dokonce spojené i bolesti za očima, tak šel na oční, tam prošel celkovým vyšetřením a nakonec se ho MUDr. zeptala, jak je na tom s krční páteří, že je tam nerv, přes který se ta bolest od páteře nese až za to oko. No samozřejmě blbě. Tak mu doporučila řešit fyzio.
@miryp ja ted byla na masáži ,tak uvidím no ale bylo mi řečeno ,ze to jeste chvíli po ni muze bolet což boli .. kdyz jsem byla dříve u fyzio se zády tak me taky jeste po tom dva dny bolela a najednou uplne utlo a nic nebolelo .. Tak doufam ,ze ted to bude mit stejne efekt
Mě pomáhají cviky na předsunutou hlavu. Čili protahovat přední strany krku ( záklon a záklony do boků). Pak zasunutí hlavy dozadu a posléze předklonění hlavy ( s tou zasunutou hlavou).
@miryp ja ted byla na masáži ,tak uvidím no ale bylo mi řečeno ,ze to jeste chvíli po ni muze bolet což boli .. kdyz jsem byla dříve u fyzio se zády tak me taky jeste po tom dva dny bolela a najednou uplne utlo a nic nebolelo .. Tak doufam ,ze ted to bude mit stejne efekt
@bartk při blokádě to bývá klasický stav, po masáži dočasné zhoršení či setrvání stavu a pak úleva, tak snad budeš mít klid
Pokud se ti hodně nalívají prsa, může udělat dost i prostě dobře sedící podprda. Ono se to nezdá, ale řádná mlékárna může mít dvě kg a ty ramena ošklivě táhnout.

ano, mívala jsem celkem často, přetížená krční páteř, nebo nějaká náhlá blokáda (klidně přeležení) a mně pomáhají masáže, chodím pravidelně k chiropraktikovi, nahodí kam má a je klid.. jako prevence je super cvičit