Bolestivé prso na dotek, co s tím?

yvonne1
10. srp 2014

Holky potřebovala bych poradit ohledně kojení. Mám doma 5. denní miminko. Mlíko se i nalilo až včera a pěkně to bolí. Jedno prso jsem rozkojila a z toho malej pije, ale zdá se mi, že je to málo. Nemůžu ho mít přece přiloženýho hodinu v kuse.. A to druhý pso mám šíleně citlivý na dotek. Snažím se rozmasírovat, ale moc to nejde. A navíc mi z něj malej vůbec nechce pít. Přichytne se tak na 10 vteřin a pustí se. Jsem bezradná. Po kojení musím vždy ještě dát Nutrilon aby malej byl najezenej. Prosím poraďíte mi co tím?

arrowka
10. srp 2014

Zkopíruj dotaz do této diskuse, radí tam laktační poradkyně: https://www.modrykonik.cz/forum/laktacni-poradna/laktacni-poradkyne-zdravotnik-jsem-zde-pro-vas-2/
Spousta cenných rad je také v této skupině: https://www.modrykonik.cz/group/2356/

Jinak dávat dokrm v době, kdy se laktace teprve spouští a tvoří podle potřeb miminka, je velké riziko, které může vést k ukončení kojení. Nemůžeš ho mít přiloženého k prsu hodinu - proč ne? Já jsem kojila v posteli a pokaždé jsem si u kojení úžasně odpočinula. Takhle prostě začátky kojení vypadají, to je normální. Za týden to může být úplně jiné a za další týden zase úplně jiné. Jen s tím dokrmem to bude čím dál horší, protože teď dáš trochu, ale pak začneš dávat víc a víc, protože každou dávkou se ti tvorba mléka bude snižovat.