Cukrovka, kojení, léky...Budu muset přestat kojit?

vero987nika
1. zář 2023

ahoj, chci se zeptat zda tady některá z vás máte cukrovku normálně po porodu po OGTT testu a kojíte. já mám syna skoro 5 měsíců a jsem si na 99% jistá že po pondělním testu se mi cukrovka prokáže, mám už několik týdnů velké problémy tak jsem si koupila glukometr a ranní lačná glykémie 8,1 🤦🏻‍♀️ těhotenskou cukrovku jsem měla obě těhotenství vždy pouze první trimestr a potom zbytek těhotenství v pohodě ale radši na dietě, S tím že jsem si občas něco dala a měřila se a nic mi po jídle nevyskočilo i ranní byly v pořádku ale teď to na sobě opravdu cítím že je mi zle a napadlo mě právě jestli se nejedná o cukrovku... všude se dočítám že kojení naopak pomáhá toto riziko výrazně zmenšit ale prvního syna jsem od porodnice kojit nemohla a žádný takový problém jsem neměla. S verdiktem cukrovka jsem víceméně smířená, co mě ale zajímá je co bude s kojením... budu muset přestat kojit když mi doktorka třeba nasadí léky?

veruuu_kubesovic
1. zář 2023

@vero987nika to spíš vypadá na cukrovku 1.typu, tam se léky nedávají, aplikuje se inzulin buď inzulinovym pérem nebo později pumpou...
Lacna 8,1mmol opravdu není jen na léky 🤷‍♀️

vero987nika
autor
1. zář 2023

@veruuu_kubesovic tyjo nestraš 🙈 zatím to bylo jednou jsem zvědavá na zítřejší. nevíš jak se to vůbec rozezná která z nich to je? je to čistě podle hodnot ?