Dávat týdennímu chlapečkovi po nakojení ještě příkrm?
Ahoj holky, mám takové malé velké trápení a prosím Vás o názor. Mám týdenního chlapečka a trápím se s jeho výživou. Asi 5. den po sekci se mi začalo tvořit mléko a teď už jsem se konečně hezky rozkojila. Malého kojím, snažím se klidně i půl až 3/4 hodiny. Malej mi u toho sice usíná, ale vypije tak okolo 60 ml. Jenomže mu to nestačí. Po kojení stále hystericky pláče, pusinkou hledá bradavku, strká si prsty do pusinky apod. Když dostane příkrm (dalších třeba 40 ml), tak je hrozně spokojený, hned si říhne a pak usne a spinká klidně i 4 hodiny (pak ho budím na další kojení). Samozřejmě, že příkrm dávat nechci, ale to ho mám nechat plakat? On pláče klidně opravdu do dalšího kojení. A pak zase... Prostě dokud nedostane příkrm, není spokojení. Dneska mi doktorka řekla, že 100 ml během jednoho kojení je na týdenní miminko hodně. Ale co mám tedy dělat??? Prosím, poraďtě, jsem bezmocná. Nemůžu jen sedět a kojit přeci. Kor když mi u toho usíná... Člověk musí i doma něco udělat, o sebe se postarat apod. ☹
A jak přibírá? dítě nemusí brečet jen hlady. a pokud jsou přírůstky na hraně, tak bych stejně jako holky tady odsávala po kojení a dokrmovala tím. Vždy po kojení, až malýho dáš odříhnout (mmch, pokud se mu nechce, tak nemusí), usne, tak odsávej. I kdyby neteklo, tak nevadí, i tím se tvorba mléka zvyšuje. A co odstříkáš, si nech na další kojení a tím pak dokrm. Např. přes stříkačku přes prst, nebo existují suplementory, kdy dítě se zároveň kojí a zároveň pije odstříkané mléko.
@carodkaa Klukovi bude 7 let, to uz to asi vyresili 😂
@makovice88 nedívala jsem se na datum,diky za reakci

několik kamarádek začínalo s příkrmem a nakonec plně kojily a byly v pohodě. Já pod tlakem dobrých rad laktační poradkyně jsem jen kojila a dítě řvalo a řvalo a řvalo. I když přibíralo ukázkově. Teď vím, že bych jí tu trochu UM také dopřála a byly bychom v pohodě.