Dokrmit ještě Sunarem?

keyblaza
19. bře 2023

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Byli jsme na kontrole ve 3 měsících, syn vážil 4,7 kg s měří 63 cm, syn je spokojený, nebrečí nic. Paní doktorka mi řekla, tě by měl vážit i něco více. A tak jsem se chtěla zeptat jestli ho nemam ještě dokrmovat sunarem?

Ps: paní doktorka mi řekla, ať střídám prsa, ale to už dělám od začátku, co se narodil syn. A nema na kojení vliv to, že jsem rodila císařem? Děkuji za odpovědi.

lv
19. bře 2023

@keyblaza cisar ma vliv na malinko horší nastup laktace, na kojení 3m dítěte už ne. Kojene děti pribiraji skokove, takže pokud pribira, vaha mu nestoji, neni prikrmovani potřeba. Max treba pridat 1 kojeni v noci..

kristyn86
19. bře 2023

Nedokrmovala bych,kdyz je spokojeny. Kdyby bylo potreba,urcite by ti to rekla i doktorka. A jak stridas prsa? Jako ze je vystridas kazde kojeni obe dve. Nebo jedno kojeni je jedno prso. A dalsi kojeni je druhe prso? Rika se,ze pro pribrani je lepsi kojit z jednoho prsa a dalsi kojeni z druheho. Vic bych to neresila. Kojene deti pribiraji opravdu skokove. Ja sama jsem mela dva cisare a obe deti jsem kojila. U prvniho doktorka chtela,at prikrmuji,ale pridala jsem kojeni a srovnalo se to.

keyblaza
autor
19. bře 2023

@kristyn86 každý kojeni střídat obě prsa. Tak to jsem ráda, že nemusím 🙂

keyblaza
autor
19. bře 2023

@lv když on v noci se nadlabne a pak spí klidně 4 nebo 5 hodin v kuse 🙂

kristyn86
19. bře 2023

@keyblaza Ne,nemusis. Hlavne,aby vam to vyhovovalo obema. Pokud po dokojeni z jednoho prsa nema hlad a je spokojeny,tak bych nestridala. Zkus,co vam bude vyhovovat vic.

lv
19. bře 2023

@keyblaza rrak ho nech, pokud pribira, vaha nestojí

fyii
20. bře 2023

jako ve 3 mesicich skoro 5kg je malo? moje dite v roce melo 7kg a to jedla jak zavodnik.. jestli vidis, ze ji a to urcite ji, kdyz ti spi 5 hodin bych to nehrorila. Prezirat ho jeste dalsim mlekem je zbytecny, kdyby mel hlad bude plakat a chtit jist casteji.. za me neresit doktorku a dat na svuj usudek

keyblaza
autor
20. bře 2023

@fyii já jen právě, že doktorka mi řekla, že ma mot o něco více a pak jsou tu tací, co mi do toho kecat. Viz malého prababicka, která mi řekla, že by měl mít kolem 6 kilo a nejvíce mě dostala tom, že bych mu měla dávat už čaje, protože musí mít určitě žízeň 🙂

fyii
20. bře 2023

@keyblaza ja bych synka nechala zit🙂 on ti pribira pekne, ocividne prospiva.. spi hezky. Mimina nejsou hloupa, kdyz by mel hlad bude plakat a dozadovat se castejsiho krmeni. Kazdy neni stejny presne na gram podle tabulek.. po me vyzadovala Mudr. at malou vazim, ona ma ocividne dobry spalovani, takze se asi v 7 mesici stalo, ze za mesic nepribrala nic a druhy mesic treba 0.5 kg. Kazdopadne, kdyz se sama presvedcila jak pekne basti nehrotila to. Proste je drobnejsi na kg i ted skoro v 5 ti letech, ale je vysoka 112 cm. Co na tom, ze syn v tu dobu mel o 4-5 kg vic...Jo a rady typu caje, svickove, knedliku🙂 tim si asi projde kazda maminka🙂 to bych neresila vubec, proste ho vic nakojim a konec diskuse..nenech se otravit, chteji byt uzitecny, pac jim do toho taky kecaly..

blondynka400
20. bře 2023

@keyblaza jestli přibírá, určitě bych UM nedávala. Spíš pak možná začít dávat příkrmy dříve. Měla jsem to s mladší dcerou, taky ta váha nebyla nic extra, bylo vidět, že i té síly pak moc neměla. Příkrmy jsem začala dávat ve cca 4,5m a pak bylo co se týče váhy vše ok

keyblaza
autor
24. bře 2023

@fyii no právě mě to dost štve, že mi do toho mluví a hlavně mě dostala prababička tím, že by měl mít kolem 6 kilo. Dneska co jsem ho vážila tak měl 4,9 kg 🙂.