Dostala jsem po porodu MS a od té doby syn nechce pít
Dobre rano holky, prisla jsem poprosit Vas o radu a pro trochu utechy...
Ve stredu jsem dostala menstruaci (7.tydnu od porodu) a od te doby je maly jako sileny :( histericky place hlady, odstrkuje me, krouti se, dusi se, lapa po dechu,.. No proste sileny. Rozhodla jsem se, ze to zvladnu a pockam do konce menstruace. Ta mi skoncila v sobotu vecer, ale misto zlepseni se jeho nechut stale stupnovala. Kdyz vcera po obede nemohl kvuli kojeni chytit dech (zakuckal se mlikem strikajicim do krku), uz jsem to nevydrzela a dala UM. Sice jsem to obrecela, ale ten jeho spokojenej vyraz byl k nezaplaceni. A ten usmev od ucha k uchu.. 🙂 dala jsem mu UM asi 3x, pote jsem zacala hledat radu, jak zastavit laktaci a nekolik maminek mi "vynadalo", at to jeste zkusim, ze je to normalni. V noci malej trosku pil, ale ted je to opet o tom stejnym a ja uz brecim s nim. Trva to uz hrozne dlouho a ja uz to nedavam, nechci ho takhle tyrat a UM mi oproti tomuhle prijde jako mala dan. Taky si neumim predstavit, ze to budeme kazdy mesic prozivat a trapit se navzajem a pak to bude zase za 2-3tydny sileny. Zaroven si vycitam, ze jsem spatna mama a nemuzu kvuli tomu ani usnout ☹ mela jste nektera podobny problem? :(
Poradte se s laktacni poradkyni! Prijde vam milion nazoru - kazdy ma na to jiny pohled! Dulezite je spokojene dite a od toho se to ma vsechno odvijet!
A zkoušela jsi laktační poradkyni? Pravděpodobně bude problém v tom, že malý se nepřisává úplně dobře, nesaje efektivně a rozčiluje se nad nízkým tokem mléka - ale to jde napravit 🙂
Kontakty na dobré LP: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Ne rozhodně nejsi špatná máma 😉 Když to nejde tak se tím netrap. Nejvíc stejně u kojení vadí stres a negativní pocity emoce které to můžou celé zkazit. Já bych to třeba zkoušela ale když to nepůjde tak bych se nehroutila. Když bych měla pocit že prostě to ne a ne a nepůjde tak bych to přes koleno nelámala.
Já bych se tím netrápila, kojila jsem do roka a měli jsme pořád nějaké potíže (nepříbírání, špatný spánek, ekzém, problémy se stolicí....) a když jsme přešli na UM všechno se zlepšilo. Doktorka na gastru dceři diagnostikovala nesnášenlivost MM, dráždil jí nějaký cukerný enzym a já jí kojila rok!!! Takže v tvém případě bych to ještě párkrát zkoušela, ale netrápila ho. Řiď se svým instinktem a ne radami militantních kojných. Kojení je úžasný, ale hlavní je když je miminko a máma klidná a spokojená.
Malé jsou 4 týdny a s kojením máme problém od začátku. Od začátku je částečně kojená, částestečně dostává ve flašce odsáté, ale též UM. Pro mě je nejdůležitější, že je spokojená, nabaštěná, i když dostane UM. Samozřejmě, kojit je fajn, ale za cenu hladového a nespokojeného miminka? Pak je nespokojená i maminka a je problém. Určitě je fajn si o tom promluvit s laktační poradkyní, taky jsem to udělala, třeba se něco dá ve tvém případě dělat. Ale prostě hlavní je spokojenost na obou stranách! 😉
@lenineek jestli rodilas v olomoucké FN, tak si zajdi nebo zavolej na odd. šestinedělí, dají ti kontakt na jejich laktační poradkyni, jednu nebo dvě návštěvy (teď nevím přesně) máš zdarma ... bylo by škoda to vzdát, když máš tolik mlíka, že se jím dusí ... pokud máš opravdu mlíka hodně, zkus před přiložením k prsu trochu odsát nebo odstříkat, aby mu to tolik nevalilo do pusinky ... a odsátým mlíkem můžeš malého na prso nalákat
.... a také je možné, že je jen náhoda, že s tímto bojujete právě od první ms ... moje dcera třeba nejlíp pije když mám ovulaci, to je neodtržitelná od prsa (a to jí bude rok a půl) ... na tvém místě bych tu laktační poradkyni ale zkusila, nic za to nedáš a aspoň budeš mít pocit, žes opravdu pro udržení kojení udělala maximum ... držím palce! 😉
Nejste špatná máma! To mějte na mysli.
Ahoj,vykašli se na ostatní maminky,nemají ti za co nadávat.Dle mého názoru je lepší ukončit kojení a mít spokojené miminko,než za každou cenu kojit,a mít neklidné,uplakané miminko.Taky malému dávám Sunar 1x denně,protože večer už nemám nic,a nenechám ho přece řvát hlady.Ale chápu tě,já taky špatně nesla,když mi malý nějakou dobu nechtěl prso vůbec,ale radši UM,protože jsem myslela,že se odstaví úplně.A špatná máma určitě nejsi 😉
@lenineek kojení je důležité a svým způsobem i pohodlne pro matku.....pokud dítě mléko nechce delší dobu, nenutila bych ho asi....chce chce nechce nechce....
Jsem pro kojení ale ne ze ty budeš bulet a na nervy a dítě taky. Zkusila bych kontaktovat odborníka a pokud to neprejde, kojit bych přestala. To zda žena kojí či nekoji nevypovida o tom, zda je či není dobra máma
@sedmiteckas
@andrrriiik
Holky, diky za mila slova 🙂
@tarra27
Taky mi to vyhovovalo ☹ moc me to mrzi, ale neda se nic delat, dekuji za rady 🙂

Ahoj, my teď taky s kojením bojujeme - už přes 3 týdny, ale já se zatím zvdávat nehodlám. Někdy u toho pláču, někdy jsem rozlobená, ale vzdát to ještě nechci, kojení mám hrozně ráda a doufám, že se to nakonec překoná. Sice už mi někdy dochází naděje, ale jsem odhodlaná pro to udělat maximum. Tak držím pěsti, ať to dopadne dobře i u vás a ty se zkus nestresovat - lehko se to řekne, ale asi vím, jak ti je:(