icon

Zkušenosti s Dostinexem pro zastavení laktace u batolat

veronikaanon
28. lis 2022

Dobrý den,

mám holčičku rok a 8 měsíců a je stále kojená. Bez prsa neusne a kojím i 7x denně. Lékař mi předepsal Dostinex, tak se chci zeptat, zda s tím máte zkušenost? Zda jste to braly, když jste měli doma závisláka na prsu 😄♥️. Neumím si představit, že by dítě, které je na mě takhle upnuté najednou nechtělo kojit.
Jak to probíhalo? Chtělo dítě pak prso i bez mléka? Jak začalo usínat? Mam hodně otázek, tak budu ráda za odpovědi. 🙏🏽😊

marge_s
•
28. lis 2022

@veronikaanon to fakt nejaky doktor udela? 😱 ups .
Je to hormonalni zasah
Dite bude v soku, prijde najednou o tuleni i jidlo
Hodne stesti

A ted to zkusim empaticky 🤣 vykasli se na hormony, odstavuj postupne, hodne trpelivosti a hodne lasky.

veronikaanon
autor
•
28. lis 2022

@marge_s Ja už to právě zkouším pul roku a ona se fakt nedá 😄 Za chvíli mě čekají nejaky kurzy ohledně práce a budu 10 hodin denně během víkendu pryč. Tak nevím jak by usínala. V kočárku nevydrží ani sedět. 😭😄 Recept si vyzvednu a nechám ho zatím v šuplíku a dám tomu ještě čas. Neumím si představit, že bych za dva dny byla bez mléka. 😳

jjasmina
•
28. lis 2022

@veronikaanon hele tohle by byl masakr, jak dítě jí? Ja prvně dost omezila kojení přes den, pak v noci postupně. Tohle bude fakt šok no a myslím, že ty to nedáš psychicky jakmile ti dítě proplace celou noc.

hezz17
•
28. lis 2022

@veronikaanon dite prepije i dostinex 😉 budes si ho muset vzit a opravdu nedat.

moonulka
•
28. lis 2022

Já jsem teda o mléko přišla v těhotenství a dvouletá dcera se vesele kojila dál i na sucho. 🤷‍♀️ Má dva a půl a taky bez prsa neusne, jen teď už k tomu má zase hektolitry mléka. 😄 Myslím že prášky tohle nevyřeší, chce to nastavit pravidla, přidat k usínání jinou asociaci - pohádka, zpívání, hlazení... a po nějaké době zkusit bez prsa.

veronikaanon
autor
•
28. lis 2022

@jjasmina Ona jí docela hodně. Sní vše co vidí, tak proto se divím, ze chce tolik to prso. Tak Ja to zkusím nejdřív během dne také. Děkuji.

azanka
•
28. lis 2022

Já synovi někdy po druhém roce utnula kojení přes den a přes noc. Dostával jen před spinkáním. Není to o lécích, ale o rozhodnutí. A síle vydržet i když to není přijímáno úplně pozitivně 😅. Taky jsem ho měla na klíně pokaždý, co jsem si sedla a už mi hrabal do výstřihu.

jjasmina
•
28. lis 2022

@veronikaanon nejlíp je to omezit nějak postupně, nicméně to závisí na vás hlavně, rozhodnout se a nedat i přes natlak

marge_s
•
29. lis 2022

@veronikaanon 👍

Hele chce to testnout. V tomhle veku to uz u nas bylo tak, ze kdyz jsem byla-bylo mleko, kdyz ne-nevideli me-nebyl problem. Tak je nadeje, ze treba tech 10h nebude drama 🙂 zkusila bych to natrenovat-prodluzovat odchody z domu. I ta prsa se prizpusobi. Moc drzim palce. Mne se nechtelo stresovat, tak jsem jela u vsech do samoodstavu, bylo to nejpohodlnejsi 🤭 odchody nevadily-nesedela jsem 11let doma 🤭 Jen na noc by blbe usinaly, to jsem radsi vzdycky byla.

Me teda sokuje pristup toho lekare

levandule_k
•
29. lis 2022

@veronikaanon A ty chceš přestat kojit, nebo by ti stačilo kojení omezit, nebo se bojíš, že když budeš pryč, tak malá bude tesknit za prsem, takže chceš postupně - vezmeš kojení, ale bude maminka a pak bude i pauza od maminky?