Druhé dítě a rozkojování. Jak jste to dělaly?

22. říj 2020

Dotaz pro maminky, které měly problémy s kojením - když se vám narodilo druhé mimčo a prvnímu byly sotva dva roky, tak jak jste to dělaly s rozkojovanim? Co s tím dvouleťákem, který stěží posedí? Když prostě není možný ležet s miminem v posteli celej den a rozkojovat se a odsavat atd.... Jak jste to dělaly?

lennus
22. říj 2020

U druhého jde většinou vše líp. Chvíli zapnout pohádku v nejhorším, číst mu, ukazovat si obrázky? Taky to jde. Držím palce, taky jsem řešila, jak to budeme dělat s uspáváním, vyzvedáváním ze školky, školy kvůli spaní mladší a ono se to vše nakonec vyvrbí 😉

crutela
23. říj 2020

Laktaci sem rozjela v porodnici.
Na doma sem si pořídila elektrickou odsavacku a odsavam a dávám malému z lahvičky. Byl předčasně narozený, takže už jsme tak přišli z porodnice naučení. Jinak mi u kojení hodně usina...
Malá zatím kouká ja pohádky nebo ji proste dam dětský tablet (nehrotim).

nita1984
23. říj 2020

Druhé teprve čekám, ale i u prvního byl nejlepší pomocník šátek. Tam je miminko přímo u zdroje a může si dát podle libosti. Děti budu mít od sebe 19 měsíců.

alkuska
23. říj 2020

Upřímně, byl to problém. Starší dceru jsem nekojla vůbec, nebylo mléko už od porodu. Po druhém porodu si ji hodně bral na starosti manžel, měl dovolenou, pak přijela pomoct moje mamka... Miminko bylo bohužel skoro neodložitelné, byl to děs běs. Pediatrička mě tlačila že málo přibírá (podle mě neměla pravdu, sestra tam udělala chaos s vážením, ale po fiasku s nekojením první dcery jsem měla strach aby nestrádala, už jsem si na kojení nevěřila, takže jsem dokrmovala a to byla cesta do pekel). Kojila jsem s cévkou u prsa, odsávala, ale musela jsem i dokrmovat a ve třech měsících se odstavila sama a chtěla už jen umělé mléko. Skokově přibrala a z uřvaného nepoložitelného dítěte byl vysmátý pucek. Takže asi měla předtím stále hlad nebo ji trápilo bříško z kombinace UM a MM. Já bych doporučila si co nejvíc rozjet lakataci v klidu v porodnici, doma to u nás šlo jen tak, že se zapojila třetí osoba a o tu starší se starala. Jinak bych nebyla kojila ani ty tři měsíce.

alkuska
23. říj 2020

Jo a ještě dodám že nechtěla být ani v šátku (strašné, na to jsem spoléhala), ani v kočárku, ani v postýlce, pouze a jenom v náručí. V noci chvála bohu spala se mnou v posteli, ale přes den jsem se od ní nemohla hnout ani na krok.