Dudlá bradavku a nesaje. Už nevím co dělat
Ahoj zeny, mam syna 3,5 m plne kojen, dobre pribiral. Za posledni tyden ale tak 1-2 denne scena u kojeni, bud rve a prso vubec nechce nebo v prubehu kojeni zacne rvat. Kdyz kojim je videt ze nedela to dlouho sani a polykani ale jen jakoby dudla bradavku, dela rychle pohyby bradou, asi mi to netece a pak rev. Volala jsem dr. Mela jsem prijit. Prevazila ho a pry za 14 dni pribral jen 250 g. Pry malo. Ted vazi 6,4kg. O vahu mi nejde spis o to sani. Kdyz ho odpojim a pripojim znovu, tak opet spatne. Nevim kde se stala chyba a proc ze dne na den toto. Zkousela jsem uz snad vse. Zmena polohy, prostredi, kuze na kuzi. Rozveselit a blbnout pred kojo. A vysledek dudlani a rev.
Pije po 3 hodinach a v noci na prvni krmeni se budi po 5 hodinach. To spurt asi nebude
A kdyz zmacknes bradavku u toho proplakaneho kojeni, tece mlicko? Nedostalas menses?(to se muze zmenit chut mlicka). Zkusilas dat pri jednom kojeni obe prsa? Mozna mensi laktacni krize. Zkus bylinky, vic jist....., nevzdavej to, to rozkojis! Jeste me napada, nezaclas jist neco jineho, co pred tim ne. Treba se zmenila chut tveho mlicka.
@dindonka
MS nemam. Zacala jsem jist uz vse, vcetne mlika a jogurtu ktere jsem kvuli kolice, kterou nemel radeji nejedla. Kdyz zmacknu bradavku u ktery se vzteka, mliko tece. Prehodit na druhy prs nekdy nejde jak e vzteka a pokud se mi to povede jen dudla znovu. A mliko znovu vymcknu. Nekdy vymacknu kapku a otru mu rtiky by vedel ze tam mliko je ale marny.
Ahojky, mně malá přesně v tomhle věku dělala to samé-vztekala se, nechtěla se přisát, i když už musela mít hlad... Váhou bych se nestresovala, malá mi přibírala první dva měsíce plus minus kilo za měsíc, pak se to snížilo na 400 g/měsíc a na 8m prohlídce měla 6,9 kg. Ne každé dítě je průměrné 😉 250 g za 2 týdny mi přijde akorát. Děti taky nepřibírají lineárně a někdy to táhnou spíš do délky než do hmotnosti. Po jednom převážení ve 4m měla malá za 3 týdny nahoře jen 100 g. Doktorka mi řekla, jestli ji nechci dávat třeba kaši na noc, že nebude mít hlad a bude mi líp spát, ale spala mi v té době 6-8 h v kuse, to určitě hladná nebyla...
Já bych být Tebou byla v klidu, přibírá hezky. Hodně jez a pij. Kontroluj, jestli dost čůrá - měl by mít tak 6-8 počůraných plen. Jinak jestli spí v noci 5 h, tak to zjevně hlady netrpí, tak si asi tím dudáním vytáhne co potřebuje. Pokud se Ti to nezdá, můžeš zkusit kontaktovat laktační poradkyni...
Pokud dost cura a kaka a je jinak spokojenej tak bych to neresila, prejde to samo..
Ahoj, to znám. U nás to trvalo něco kolem 14dní a mě to připadalo jako věčnost. Začalo to u poledního kojení a pak se to rozšiřovalo postupně na všechna kojení kromě toho ranního. Ta doba mi přišla nekonečná, ke konci už jsem i při kojení brečela a říkala jsem si, že s ním seknu. Neskutečně se kroutila a ječela na lesy. Hlad určitě dcerka měla, ale hysterák pokaždé, co se přiblížila k prsu, chvíli i třeba pila a hysterák, někdy rovnou. A mléka jsem měla na rozdávávní. Ale třeba jeden jsme vyrazili na celodenní výlet a tam každé kojení pila krásně a druhý den doma zase peklo. Nevím, co jí tehdy bylo, ale zničeho nic to přešlo. Najednou den ze dne začala pít zase normálně! Prostě vydrž! Určitě to přejde, zkoušej možné i nemožné, aspoň budeš mít pocit, že něco děláš, ale asi to bude muset odeznít samo... Já jsem flegmatik a málo co mě nějak vyvede z rovnováhy, ale tohle se snášelo opravdu špatně. ☹
Kaka od narozeni nepravidelne i tyden bez stolice. Plenky 6 plenek nemam a nemela jsem nikdy. Chodi spat v 16:30 a spi do pulnoci a pak je prvni krmeni a kolem treti druhe a v sest treti. Takze v noci neprebaluju. Plenky mame babylove a dost saji. Dam jednu rano 6, pak v poledne 12 a pak v 16:30 az do rana. Kdyz se ho snazim v noci prebalit, probudi se a nespi. Takze ty plenky moc pro me voditko neni. Dnes se vztekal zase, kdyz stlacuju prso tak nic netece to sem zkousela ale kdyz si zmacku dvorek tak se mliko objevi. Nechce otevrit pusu dokoran abych mu nacpala velkou cast prsa do pusy. Nikdy s tim problem nebyl. Ted zacal byt nespokojeny kdyz lezi sam. Chce porad chovat. Doma mam jeste triletaka a manzela po nocni takze prace az nad hlavu takze chodim po byte v jedny ruce mimo a druhou neco delam, mezi tim jecim po stari. A uz jsem zrala tak na provaz. Koupula jsem si caj od Lerosu, piju 2-3 l denne a porad nic. Kdyz se zacne vztekat, uklidnim ho a pokid je na rukach je v pohode. Pokud ho polozi rve. Za pul hodinu nekdy za hodinu zkusim znovu dat prso, otevre pusu div by me nesnedl ale po chvili klasika. Rev
@dindonka Tak jestli mu nevadi neco z toho, cos ted zacala jist? Zkus zase vysadit ty mlecne vyrobky nebo cos to nejedla predtim?
Jedine ten jogurt je navic jinak je vse pri starym. Zacala jsem jit vodu misto melty. Ted to bylo znovu dala jsem um. Zbudil manzela vypil sotva 50 ml. Tak nevim. Ve stredu mam poradku
@dindonka podívej se na kojeni.net, může mít růstový spurtík, může být problém u tebe se spouštěním mlíčka, respaktive se ti začal měnit způsoby mlíka a už to malýmu neteče samo a on se musí snažit víc a to se mu nelíbí. Zkus kojit více v klidu a častěji, někdy pomůže kojit v leže v posteli kůže na kůži, aby tě víc cítil, mazlit se, hladit. Nejméně problémů bývá s nočním kojení, tak zvýšit frekvenci v noci. Musíš to vydržet, ale tak do týdne až 14 dnů to přejde, jen se nenech vycukat a nedávaj příkrm. Podle mě ti i hodně spí, to spaní od půl páté až do půlnoci a pak až do rána to je možná kámen úrazu kvůli tomu menšímu přírůstku. Asi bych přidala kojení mezi tou půl pátou do půlnoci. Ale dokud přibývá, tak je to dobré...
@dindonka jinak je úplně normální že v tomto věku nechce ležet sám.. Aspon co jsem četla tak od 4 do 6 měsíce děti potřebují pozornost rodičů, aby se rozvíjeli, a sami si hrát moc nechtějí. A spi ti fakt hodně.. Zkus ho nakojit ze spánku třeba kolem osmé večer..

co růstový spurt? ten bývá kolem 3.měsíce..obvykle děti zlobí s jídlem..