icon

Hladové miminko?

janaax
10. únor 2021

Dobrý večer, mám 2 měsíčního chlapečka, je moje první miminko, od porodnice je kojený, ale nemám pocit, že mám dost mléka. Neměla jsem nalití prsou, ani nepotřebovala velké množství prsních vložek, mléko mi samo teklo je občas. Kojíme jak malý chce, v noci po 3,5-4,5 hod., ve dne po 2-3hod. Roste pěkně, ale od 7. týdne začal byt velmi neklidný přes den, málo spal, hodně plakal. Takže výměna vigantolu, masáže bříška, Espumisan, probiotika, já jsem omezila sladkosti a mléčné výrobky. Efekt plus minus, nakonec mi přišlo, že nechce sám spát, tak jsem ho měla týden pořád na ruce, uspávala jsem ho cíleně po cca hodině bdění a už jsem si výskala, že dobrý. Před par dny však zase řev přes den, nepomohlo nic, při uspávání strašný řev a začal se vrtět při kojení a odtahovat od prsu, jakoby chtěl tahat ale neměl na to trpělivost. Navíc se nově přidaly večerní řevy- víceméně obden. Nakonec jsem zkusila dat 2x Nutrilon, po kterém se na chvíli zklidnil, ale ne do úplně spokojenosti, dala jsem po kojení z obou prsů, vypil 50 ml Nutrilonu. Jsem z toho už na nervy, nevím co se děje, jestli mám opravdu málo mléka a má hlad, nebo prostě prdíky, nebo jen přetažený a unavený ?? Mám pocit, že výsledkem mého celodenního snažení je prořvaný den a řvoucí mimino i večer a to mě ničí. Máte zkušenosti ? Díky za všechny reakce.

Strana
z2
katule1990
11. únor 2021

@janaax Co tady ctu, tak je kazdy mimco fakt jiny a treba u vas bude brzy lip. Popravde, my jeste uplne rezim nemame, nejak to tluceme 😅. Vstavame mezi 8-9, ale jak kdy, dnes treba uz po 7. Kolem 6 uz ale vetsinou prebaluju, protoze se krouti a pokadi, pak se nam jeste vetsinou podari na chvili usnout. Po tom, co vstaneme, tak vydrzi chvili v klidu, kouka, hraje si s rucickama, ja zatim obeham ranni hygienu, pripravim snidani, prevleknu se, vykydam kockam zachudek atd. Pak ho zkusim dat nad umyvadlo vykadit, prebalim a jdeme kolem te 9 krmit. U kojeni mi usina, tak ho nechavam na mne pospavat a delam si ma pc. Kdyz ho to prestane bavit, tak ho na nepromokavy podlozce rozbalim, ukazuju hracky, zpivam, smejeme se, kope si. Pak ho dam na chvilku na brisko, to moc dlouho nevydrzi, pak na zada a pak uz vetsinou za revu oblikam. Nekdy ho taky nosim v klubicku po byte a kouka si. Kdyz je protivnej, tak mu holt dam zase prso. Spi vetsinou jen na mne, v postylce je taky do 5 minut rev. Nekdy s nim prejedu v kocaru k nasim, ti si ho narozdil od nas muzou vzit i s kocarem do baraku a tam klidne i 2,5 hodiny spi, kdyz poradne usne. Ted to ale v tech mrazech nejde, takze tuhle spasu nemam. Dnes se mi podarilo ho 2x uspat tak, ze kdyz usnul na prsu, nesla jsem ho takhle do stareho kocaru, co mame v byte, az tam ho odpojila od prsu, polozila, chvilku povozila a spal. To jsem teda koukala, kez by to tak slo i jine dny. Takhle to tluceme cely den, pak kolem 7 vykoupu/otru, pase si koniky, pak na prso a chvilku spi. Cca od 21 h zacne rvat, kroutit se a jedeme tu nasi vecerni anabazi tak do 23 h, to je peklo. Ted mame 2. kolo a jsme ve fazi kojeni, tak pisu 😅. Kdyz mame kola aspon 3 a k tomu kupu revu a kadeni, tak po 23 h komnecne usne a v noci se koji tak 2-4x, spis teda 4x. Kdyz usne treba po 2 kolech a malo kadi, tak skoro nespime, protoze od prvniho probuzeni treba ve 2 rano se krouti, rve a marne tlaci. Hruza. A tobe neusina u kojeni? Ze by ti taky spal na hrudi a nemela bys ho furt na ruce. I kdyz to teda taky neni idealni. Jinak kdyz jdu na wc, udelat si jidlo/jim, jdu do sprchy, tak je obvykle rev, i kdyz ho koca tatinek 🙄.

tereza_simonickova
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2