icon

Jak na noční odstavení dítěte? Funguje to?

oklementieva
25. bře 2022

Dobrý den maminky. Prosím o zkušenosti. Malá 10 měsíců v noci nonstop na prsou. Bez toho neusne. V noci se nechce pustit. Trvá to už skoro měsíc. Rostou nám zuby. Mám ještě 2 starší děti, u toho práce, domácnost no víte jak to je....Takže odstav je před námi. Jen nevím jestli odstavit pouze na noc nebo už úplně. Fungovalo někomu tu noční odstavení? Pochopilo dítě že v noci prostě mléko nebude? Mám obavy ze když jí dám přes den, tak bude chtít i v noci. Dudlík nemáme ani ho nechce. Takže uspavání bude také zajímavé. Prosím napište komu tenhle scénář zafungoval. Děkuji.

eloana
25. bře 2022

ja mela zavislaky-takze bud uplne nebo vubec, ale u nejaky deti to jde. U nasich teda neslo. Dle mne ho spis osalis pres den -v noci to bude horsi.

elesse
25. bře 2022

U nás byl noční odstav horší než denní. Navíc v noci to má vyšší vliv na tvorbu mléka. Odstavovala jsem noc jako poslední, v roce a půl, místo kojení jsem vnucovala lahev s UM. Někdy vzal, někdy ne, ale nakonec to zabralo

ajka198
25. bře 2022

já nejprve přestala uspávat kojením. To byl pro nás úplně první krok. Pak přes den normální jídlo, pití. A úplně nakonec cca ve 13 měsících jsem odstavila v noci.

9radka9
25. bře 2022

@oklementieva taky bych nejdřív přestala uspávat kojením, jako paní výše, u některých dětí prý odstav v noci šel, u nás to nechápala, odstavila jsem pak už komplet, ale až v 20 měsících do té doby to kojení bylo tedy šílený, 10 krát přes den, 10 v noci... já úplně v háji, nezabíralo vůbec nic, malá je taková povaha "všechno nebo nic"

vladienka
25. bře 2022

Ja som prestala kojit v noci a normalne som dalej kojila cez den na uspavanie 🙂 ale dcera mala 2 roky, normalne sa sa o tom dohodli, v 10 mesiacoch sa mi to zda skoro

areh
25. bře 2022

@oklementieva staršího jsem v pohodě odstavila na noc. MM měl večer před spaním a před poledním spánkem. Ale noční kojení jsem zrušila ve 14m. Vychytala jsem chvíli, kdy líp spal a pak to šlo celkem jednoduše. Kojila jsme ho tak do 2 let. Mladšímu je teď 18m a ještě jsem se k tomu nedostala.

lenulen
25. bře 2022

@oklementieva jsou to teprve ctyri dny, kdy jsem malou odstavila. Uspavala jsem vzdy kojenim, kojila skoro celou noc. Uz jsem byla unavena/vystavena. Postupne jsem prestala uspavat kojenim, diky tomu zacala v noci lepe spat. Tri dny se po me v noci plazila, ale neplakala, hezky usla. Ted uz to vypada dobre. Lepe spi, ja nekojim. Jen prozatim uspavam na ruce 😅

jjasmina
25. bře 2022

@oklementieva Já jsem odstavila první v noci a bylo to lepší, nicmene v 10 měs to nešlo vubec, tak se podařilo až ve 14 mes a bez hysterie. Jinak ani po odstavu nespala uplně celou noc, parkrat se vzbudila a po pul roce od odstavu už umí i celou noc, zvyknou si

malytlustyhroch
25. bře 2022

Zkousime s dvouletakem, on je obecne hodne urputny a vztekly (prave proto jsem na to sla takhle obracene), ale po mesici uz jen trochu smlouva vecer a spi celou noc. Pres den kojim tak 5x
Jsem rada, ze jsme tentokrat zvolili tohle poradi, pres den se s ditem domluvis, v noci nee. Predtim jsem fakt mela pocit, ze uz to nedavam, i v noci vriskal, kdyz dopil a mel malo. Ted je klid. Denni kojeni me neobtezuje, nevycerpava, to klidne muzem nechat vysumet pozvolne.

malytlustyhroch
25. bře 2022

Mam k tomu u sebe diskusi, ale nevim,jak dat odkaz, je to asi treti zvrchu.

cherie24
25. bře 2022

@oklementieva já jsem tenkrát řešila taky. Malá byla za noc vzhůru 12x někdy i víc. Budila se co hodinu, někdy i víckrát, byla jsem už úplně hotová. Nahradila jsem jí část nočních kojení lahví s vodou. Byl to ale masakr. 3 noci brečela celou noc. Láhev vztekle zahazovala, třetí noc už jsem brečela s ní i já a říkala si, že takhle asi ne. Čtvrtou noc vzala na milost láhev s vodou, přitulila se a spinkala dál. Kojila jsem ještě XXX dalších měsíců. 🙂