icon

Jak naučit dítě usínání u prsa?

cherris
21. pro 2018

Holky, zakládám diskuzi, za kterou si asi spousta z vás bude klepat na čelo. Mám petimesicni holčičku, která usíná jen uchováním v náručí s dudlikem nebo v kočárku. Noci prospí celé s tím, že se nakojí v polospanku, spíme spolu. Chtěla bych jí dudlík odbourat, dala jsem ji ho ve dvou měsících. Mám pocit, že neumí nenutritivní sání. Prostě se napije a na hraní a uklidnění dává přednost dudlíku. Nechci, aby měla dudlík až do zubů, bojím se, že by pak kousala. Jak to udělat, aby měla prso i k uklidnění... zubů

Strana
z2
kittyy17
22. pro 2018

@cherris to že se večer vzbudí a dělá bordel do půlnoci, je jen období, normální. Dej ji spát později, třeba v devět, pokud tak dlouho vydrží. Ale pozor na přetažení

no_title
23. pro 2018

když vysadíš dudlík, tak se brzy naučí. Ono oboje má svá pro a proti. Syn na dudlíku byl od 2 do 5 měsíců. Spal s ním strašně špatně. (hlavně kvůli vypadávání) KDyž jsme ho vysadili, tak mi začal spát líp (a nemusel dudlat celou noc). Spinkal sám i 5 hodin v kuse (s dudlíkem max 2)

jade85
23. pro 2018

@cherris ahoj, u nás to přišlo časem, resp. střídala se období, kdy usínal u prsa a období chození/nošení/houpání většinou s dudlíkem. Teď bude mít syn 10 mesicu a cca od půl roku usíná večer a v noci výhradně u prsa. Dudlík občas měl ještě na denní spaní v kočárku, ale teď měl delší rýmu, tak ho nejspíš kvůli ucpanýmu nosu nechtěl a usíná v pohodě bez dudlíku, takže už se k němu asi vracet nebudeme. Takže za mě - dej tomu čas, myslím, že naučit se to nedá, jednoho krásného dne ti u prsa usne, pokud zrovna teď vyžaduje nošení a dudlík, proč jí to nedopřát, není to navzdy 🙂

cherris
autor
23. pro 2018

Asi to vážně moc řeším, dneska jsem měla v plánu udělat při uspávání něco jinak... Než jsem se k tomu přes přípravy na Vánoce dostala, tak mi maličká usnula bez dudlíku a bez jediného kniknutí sama v lehátku😍

lnk84
24. pro 2018

@alesiaps Popravdě nevím, ale už brzy to vyzkouším, za dva měsíce očekáváme další přírůstek, takže pak budu uspávat u prsu dva zároveň.. Předpokládám, že to bude docela masakr 🙂

alesiaps
24. pro 2018

@lnk84 u nás to ze začátku šlo dobře. Maličká usla při čemkoli. Teď má 5 měsíců a je to jak kdy.
Spíš mám problém, že mi tak od dvou měsíců večer neustále pláče. Jak ji opláchnu a chci obléci pyžámko, hysterák... 😔 nejsem schopná ji namazat ani olejíčkem. Zkoušela jsem dávat spát v různých časových intervalech, dřiv, později. Prostě nevím.

lnk84
25. pro 2018

@alesiaps Ono je každé dítě opravdu jiné, tak těžko říct v čem je problém. Mě náš zatím nejmladší usínal vždycky dobře a vlastně i ti dva starší, já jsem měla vždycky jenom problém s tím dostat je spící do postýlky aniž bych je vzbudila..Nakonec to dopadlo tak, že s námi spali v posteli. Teď nevím, jak to uděláme, protože ten nejmladší spí pořád s námi a čtyři se už do postele asi nevejdeme..

alesiaps
25. pro 2018

@lnk84 starší dcera spí také se mnou. Spí nalevo, já uprostřed a mladší napravo. Manžel obývá dětský pokojík 😀

lnk84
28. pro 2018

@alesiaps Obávám se, že to taky tak dopadne, ale tatínek asi nadšený nebude 🙂

Strana
z2