icon

Jak odnaučit 2letého syna kojit?

valkyra222
29. pro 2016

Zdravím zeny poraďte mi prosím jak odnaučit kojit kluka starého 2 roky...už tak jsem to omezila na jen v poledne když ho uspavam a večer když ho uspavam.ale v noci je to peklo chce prso i 4x a když mu ho nedám (už se fakt snažím to omezovat) tak spustí řev vztekani pul domu je kvůli tomu vzhůru a řve i hodinu dokud ho nedostane pak u něj v klidu usne.už jsem fakt v koncích už s tím chci skončit ale jak vidím ty scény je to šílené.ani do toho jednoho roku jsem ho v noci nekojila tak často jako teď :( na některých stránkách na netu čtu ze si mam zkusit namazat prso citronem nebo něčím co on nesnáší pokaždé když ho bude chtít ze se to časem odnauci ale o tom pochybuji že by to bylo tak lehké...dekuji za každou radu...

Strana
z6
zarecna
2. led 2017

@anetpierowska prosimta, smernice WHO su robene pre potreby tzv.tretiehos veta Afrika, Azia, kde naozaj kojenie rozhoduje o tom, ci to dieta prezije, ci bude mat dostatokvitaminov a je to nsny doplnok stravy, ak nie jedina strava ajvo vyssom veku dietata. O tom,ze UMsa nemusi davat po 6 mesiaci, ano, to zas tvrdi len WHO a prolaktacne ligy...takze mi niekto ukazte dieta, ktore dokaze zjest v 6 mesiacoch tak pestru stravu a tak vela, ze nepotrebuje mlieko, takze kojme do 4 rokov, ale UM davajme len 6 mesiacov, lebo je to jed, alebo z neho deti umru, alebo co. Nechapem, kde sa v ludoch, zenach, co teda su zalozene prokojo, vezme ta odvaha a prist radit do tem, ktore sa tykaju odstavenia a podobne, s tym zeeeeeee neeeeeeee moja ja ti poraidt kao to vydrzat. No, mnohe zeny v CR a SR toproste do 4 rokov nevydrzia a nevidim ani dovod, plus nevidim ani dovod na skryte a jemne vycitky od inych matiek, ci tych matiek voci sebe.

panickatlamicka
2. led 2017

@karlajasmine. mne zas urcita osoba vycita a snazi se se mnou manipulovat, abych do samoodstavu nekojila, to si nevyberes. Ale ja se nedam.

panickatlamicka
2. led 2017

@zarecna odkud mas info o tom, ze jsou to smernice pro zeme tretiho sveta? V teto problematice se pomerne dobre orientuji,o tomto ctu poprve a kazde rozsireni obzoru vitam. Diky.

kackakastanka
2. led 2017

ja bych to rekla takto, kdo kojit chce a muze i zdravotne, tak at koji treba do deseti let, kdo kojit kvuli svemu zdravi nemuze, at co nejharmonicteji prestane a da mimcu nahradu ve forme pestre stravy a pripadne UM... fakt to neni o tom, ze kdo ma zdravotni problemy, ma mit depku z toho, ze nekoji po roce veku ditete, to je hloupost a nesmysl...

verinikki
2. led 2017

@panickatlamicka
Jj,chápu, že je to o LIDECH. Ten kdo třeba chce kojit do čtyř let má asi také problémy s nechápavým okolím, ono je to ale jenom o tom nekafrat do věcí, na které se nikdo neptá a které nejsou jeho problém- viz. diskuze a reakce na paní pierowskou🙂

anetpierowska
2. led 2017

@kackakastanka UM je jen marketingovy tah a tahani penez, ano nemusie davat od pul roka. Staci dat pestrou stravu. Ted je UM dokonce az do 6let. Trochu silene.

anetpierowska
2. led 2017

@zarecna ja pani nevycitam,ze chce odstavit,ale radim at to nedela nasilim. Nezlob te se na me,ale jit vedle do mistnosti a nechat dite rvat i hodinu,to je trochu moc ne? Da se to i jemne.

zarecna
2. led 2017

@panickatlamicka Ahoj citala som clanok, bol to rozhovor s primarom novorodeneckeho oddelenia na Slovensku v Ziline a bol tam aj odkaz na to....vecer skusim pohladat.

anetpierowska
2. led 2017

@verinikki vy se naucte cist. Pani jsem psala,ze jsem take mela chvilky,kdy jsem chtela prestat a kdyz vidim u male,ze v nemoci je to velky pomocnik,tak ze me to presvedcilo pokracovat dal. Je lehke radit prestat,ale poradit,aby to nevzadavala nikdo neradi. Kdyz maminka koji 14dni a vadi ji,ze v noci nespi a pta se na MK a maminky ji radi dat UM,tak je to troch smutne,kdyz poradite LP a div vas neukamenuji. Syna jsem nekojila bohuzel,kdybych mela tehdy vice informaci,brala bych je vsemi deseti. Dcerku jsem vybojovala.

kackakastanka
2. led 2017

@anetpierowska no, to mi prijde jako nerealne a nemozne, nedavat pulrocnimu prckovi mleko, to si fakt nedovedu predstavit..., jak bys tu pestrou stravu v tomto veku resila?

mulgrew
2. led 2017

@kackakastanka jsi neslyšela o té domácí nahrazce?návod je myslím na zivastrava.cz.dle mě hazard se zdravím

naomi6
2. led 2017

@karlajasmine krasne napsané a naprosty souhlas. Maminka musi byt opravdu vnitrne přesvědčená, ze chce skončit s kojenim, jinak se to nedaří, mam to take za sebou😉
Preju vsem hodne stesti při odstavovani

anetpierowska
2. led 2017

@mulgrew proc b to mel byt hazard se zdravim? Pokud ma dite pestrou stravu tak mu.nic nechybi. Je spousta deti,ktere nechteji mleko vubec

anetpierowska
2. led 2017

@kackakastanka
To je prave to,ze vsichni jsou uz tak zblbly z reklam na UM,ze je zazite davat co nejdele. Kdyz date pestrou stravu v prikrmech,tak nac mleko?

mulgrew
2. led 2017

@anetpierowska ostatním radite,at se naučí číst,doporučuji totéž.😉

kackakastanka
2. led 2017

@anetpierowska promin za blbej dotaz, ale krmila jsi nekdy pulrocni mimi prikrmy? syn byl tedy kojenej, ale z prikrmu si bral vzdy jen par lzicek, a k tomu jsem vydatne kojila... jak si tu pestrou stravu od pul roku do rekneme roku a pul predstavujes? aby nemusely mleko? muzes byt prosim konkretni... tyto male deti vetsinou velci jedlici krome mleka nejsou

zarecna
2. led 2017

@anetpierowska ano mienim ho davat, kludne do troch rokov, kedze syn ma alergiu na BKM. Vdakabohu za UM.

Samozrejme dostava specialne UM

mulgrew
2. led 2017

@kackakastanka moje mladší začala jíst až po prvním roce.do té doby nechtela vůbec nic.ani ovoce,dokonce ani rohlík,kaši,krupku,jogurt nic.jen mm.nekojit a nemit um,asi mame problem.sice by asi hlady dobrovolně neumreli,ale u pulrocnich si to bez nějakého mlék a taky neumím představit.

verinikki
2. led 2017

@anetpierowska
Milá paní, pokud nezvládáte konverzaci ve slušném duchu, tak mne laskavě neoslovujte, my dvě jsme spolu husy nepásly. Učit se můžete leda tak Vy, slušnému chování, a také nechávat si nevyžádané rady a rozumy pro sebe.
Autorka diskuze se jasně ptá na rady, jak přestat kojit, ne na Vaše osobní přesvědčení proč zachovávat kojení do samoodstavování - to je na jinou diskuzi, kterou Vám nikdo nebrání založit...

kocvarovas
2. led 2017

Nečetla jsem celou diskusi, ale myslím si, že malej má prso jako uspávaci prostredek.. Zkusila bych po obědě i na noc uspávat jinak. Třeba hladit v náručí. A možná mu to pak bude stačit i v noci, jen se pritulit..

karlajasmine
2. led 2017

@panickatlamicka pokud chces kojit do samoodstavu a nekdo ti to vycita, tak je to smutne... Ja to osobne beru tak, ze materske mleko je pro dite to nejlepsi, tudiz pokud nekdo bojuje s kojenim malinkeho miminka, tak rozhodne doporucuju bojovat, pozvat si laktacni poradkyni, nevzdavat to... ale zase je to I hodne o tom, jestli maminka kojit chce. Ja jsem mela na zacatku kojeni ragadu pres pul prsa, bylo to sileny, pri kazdem prisati jsem bolesti brecela a malej se chtel kojit co hodinu a pul... ragada se nehojila a po sestinedeli jsem zjistila, ze mam moucnivku... nakonec se to nejak zahojilo... ale protoze jsem kojit chtela, neprestavala jsem a stalo mi to zato. Pokud nekdo chce kojit po roce, po dvou letech, at koji..
Ale pokud nekdo chce po roce odstavit, tak uz bych mu do toho nekecala a nepresvedcovala, at koji do samoodstavu.. obzvlast pokud chce odstavit ze zdratovnich duvodu... myslim si, ze po tom roce uz je to hodne o individualnimu diteti a o te mamince.. Mezi moje duvody odstavit patri treba to, ze chceme co nejdriv druhe dite a s kojenim mam rozhazeny cyklus, dale to, ze syna v soucasne dobe relativne v pohode uspim v naruci za pomoci hudby, tak toho chci vyuzit, abych nezjistila, ze za 2 mesice uz mi v naruci bez prsu neusne a pak ho budu odstavenim akorat trapit...
A u zakladatelky si myslim, ze zvat si laktacni poradkyni a hledat, jakym zpusobem dal kojit dvouletaka, je blbost..

Co se tyce UM, muj syn UM nemuze ani citit, taky mi to pekne smrdi, tak mu proste davam dostatek mlecnych vyrobku misto mleka... ale zase je to o diteti, pokud nekdo chce dat UM do 6ti let tak at dava a taky mu do toho nikdo nema co kecat.

bledulka84
2. led 2017

To, jestli kojit nebo ne je stejně jen a jen na kazde mamine. Ja odstavila kvuli tehu, 2x jsem potratila a proste jsem uz nechtela dotretice riskovat, ze to tak zase dopadne. Musela jsem odstavit ze dne na den a mit prsa permanentne zalepena naplasti a rikat, ze mam bebi. Pokud jsem chtela dat treba jen na noc vypit a tim "odsat", tak kazde znovuprelepeni znovu obrecela, takze asi po 3 techto pokusech jsem prelepila na furt a v noci ve vane do ulevy odstrikala.

anetpierowska
2. led 2017

@kackakastanka da se to. Kamaradka pres den krmila pouze normalnim jidlem.je jasne,ze ze zacatku si vezme mene,ale pak to je vic a vic.

oplatecka
2. led 2017

@anetpierowska A co když dítě odmítá jiné tekutiny než mléko? To se řeší jak?

panickatlamicka
2. led 2017

@oplatecka co vim, tak ve veganskych rodinach davaji ruzna domsci rostlinna ,,mlicka",nejspis se to da uplatnit i zde. 🙂

anetpierowska
2. led 2017

@oplatecka jsou i rostlinna mleka. A jsou chutna😉

mulgrew
2. led 2017

@anetpierowska hmm a kdo si troufne na to, aby byly vyvazený ziviny?pokud budu třimesicni dite krmit mlikem a to zahustim moukou, tak taky muzu tvrdit, ze to jde, protoze to dite prezilo?navic si je musis vyrabet doma,ty kupovany jsou pekny humac.kdo ti zaruci kvalitu vstupnich surovin?

oplatecka
2. led 2017

@anetpierowska Mně třeba rostlinná mléka nechutnají. Zkoušela jsem sojové, mandlové, rýžové a kokosové. Malému dítěti bych je nedala.

astyna
2. led 2017

@anetpierowska

když se vylisují ručně, tak je to možné, ale ta kupovaná mají tolik sacharidů...jsme dostali rýžové mléko od tchýně pro malého na Vánoce a tam je na 100 ml 33 gr přidaných cukrů. To bych dítěti - ani mému 14m nedala.

anetpierowska
2. led 2017

@mulgrew tak 3m malemu ditku.bych to nedala.

Strana
z6