Jak odstavit 16měsíční dítě? Postup technicky 🚼
Ahoj ženy..jak jste prosím přesně postupovaly při odstavení?naší malé bude 16m a kojim aktuálně ráno a večer..teď jsem 2 dny zkoušela večer dát místo koja hipp..v leže na kojo polštáři jak byla zvyklá..a kupodivu vypila, ale pak řev a "ham, ham"tak jsme si lehly do postele a chvíli dost plakala a pak teda usnula, ale mě bylo úplně špatně od žaludku..jako moc to psychicky nedávam😢tak nevím jak to udělat..jestli nezačít odbourávat spíš to ranní kojo a nechat jen večerní..a jestli a jak jí džtk podávat to um před spaním?jsem s tím tak nějak rozpolcená..
@mialagia pokud chces dite odstavit, musis s tim byt v pohode hlavne ty. Pokud budes mit vycitky a podobne, tak bude odstavovani spatne psychicky snaset. Jinak me se prvni dcera odstavila v 10 mesicich - byla sem tehotna a asi se zmenila chut ke konci a dalo se to zvladnout i bez mleka, jen bylo potreba dusledne dbat na skladbu stravy.Moje deti odmitaji umele mleko...
jinak uspavani - to stejne budes muset dite naucit uspavat bez prsa, at uz ted nebo ve dvou letech. U odstavovani bych zacala prave tim vecernim pitim, protoze toho pokud to ma na uspavani se bude hur vzdavat. Jinak vylozene odstavovani neznam, druha dcera se mi taky odstavila sama, kolem 14 mesice, uz festovne behala, nechtela se ani vozit v kocaru, zacinala mluvit, proste byla urychlena a mela zcela jine starosti, syna zatim kojim, je mu 14 mesicu a vcera se po me sapal pres den, takze taky zvazuju, ze uz to pomalu utnu, kontaktu ma se mnou dost, nosim v satku, zvlast, kdyz je treba pristydly nebo roste zoubek, posledni dobou se ale presto prsa nadbytecne dozaduje a to je neco, co si nepreju. Vadi mi pohled na vetsi deti, co se mame dobyvaj do vystrihu, je to jiz pres moji hranici...
Holky děkuji všem za rady🙂
Rozhodla jsem se, že ztm odbouram to ranní kojo a necháme jen to večerní nejdůležitější..uvidíme jak dlouho, ale ztm jí to prostě nechci brát..třeba ještě měsíc dva.., páč evidentně na to teď nemám..navíc vypadá, že se jí už delší dobu klubou dole 2 stoličky..má tam chudinka boule..tajně doufám, že se třeba taky odstaví sama jak jste některé psaly..
S tím mlékem taky nevím..jako já i muž jsme ho vždy a hodně pili..já i v těhu, ale taky dost čtu, že děti až od 2 let..kvůli ledvinám..nevím u nás je problém stejně spíš, že nechce lahev, dudlik..pije jen vodu z lahve s brčkem nebo pítkem..a mlíka si vždy jenom párkrát lokne..pokud nebyla na tom kojicim polštáři..
Paradoxně dcera líp zvládala zuby bez kojení.
já jsem vždy řekla, že mlíčko je promiminka a ž eon už jevelký kluk > první večer řev, druhý večer řev, třetí sevztekal, ale méně a čtvrtý den v pohodě. Ale chce to aby jsi byla 100% rozhodnutá a pevná jinak toho využije ve svůj prospěch. Co se týká nočního UM ) já dávala čaj/vodu - no místo prsa usínal u lahve > nedělala bych to > on se v noci pořád budíl mísot na kojení tak na pití. V 15m jsme se pokusila odstavitna noc aby spal celou noc a skutečně 5 noc spal ale pak druhý den dostal horečky a já ho netrápila a dala prso a od toho večera se to zase vrtálo do starých kolejí - kojení v noci ... v 18m jsme se právě rozhodla pro úplné odstavení. A důvod proč? odstavuješ? Já nevím co bych dělala ale kdybych kojila jen ráno a fakt před spaním tak bych možná kojila, ale on se kojil pořáda skoro nejdle a mě už to vadilo jak mi neustále leze do výstřihu a jak se nevyspím 🙂
Jediná rada kterou ti dám a kterou jsem už psala > musí být pevně rozhodnutá a necouvnout, jakmila zapochybuješ a dáš má tě na háku > vlastní zkušenost 🙂
my ted mame tedy 14,5 mesice ale naucila jsme ho ze pres den uz nekoijim. papa dost a ma caj. po obede ho uspavam v kocarku (tam se mu spi dobre) s cajikem nekdy malicko mlicka, podle toho kolik toho snedl. vecer jsem ho taky naucila usinat s UM a v noci 2x kojim a nad ranem uz vetsinou UM.
@mialagia Ja jsem ted ostavila úplně neplánovaně 17 m. Závislé mazlivé dítě, v noci, hlavně nad rsnem jako o půlnoci az v jednu, okolo, třetí,okolo pate, pak vstáváme, po obede, pri uspavani. Občas pri únavě atp. Někdy v noci minkrat, protože se nevzbudilo.
Občas jsem nedala, protože se napilo dost a pak už jem žužlačka na jednom, přitom žmoulačka na druhým, se po chvíli nedá. ŘEV. Sedne si a ječí. Nedávno o trvalo dlouho, nic nepomohlo, tal nezbylo nez se obětovat. Pak se to změnilo, rev, ale po chvilicce padlo do peřin nebo se natulilo ke mne a spalo dal.
Čirou shodou okolnosti si ho tatínek pral vzit s sebou, jedna noc. Tak kdyžtak e moc nevyspi, ráno prochodi... Dítě spalo dost v pohodě. Nad ránem se vzbudilo, zarvalo, jedna veta a spalo dal pak jsem kojila snad už večer nebo jen po obede, ráno jsem proste radši vstala. Večer nebo v noci jsem nu nedala - tady doporucuju dat napit, muzou mit fakt žízeň,vyžahlo pul sklenice vody - ja dávám jen vodu a normálně z velky sklenice (z min zaoblenyho obvodu se pije lip nez z moc zauhlenyho na malem hrníčku) - a ted jsem nedavala nic (se mi nechtělo vstávat). Večer spalo na stridackubs tatinkem nebonu mle, ubtatinka se to zjednodušuje,ze, ale i u mne proste jde po tričku, prekryju se zupanem a nedám.. Dřív by to byl boj, rev, a po čtvrthodině bych holt podlehla... Ted pokus na minutu... Natuli se a chrni.
Za me tedy v noci tu vodu kdyžtak,a jinak ke důležitá vecere, nejen dost piti, ale i jídla. Me děti tedy baští snadno a hodne, takže jde jen o nabídku, pokud toho ji min nebo jen něco, co vis, ze sis spolehlive da rada - banán, ryzi nebo ryzovou kasi treba, jogurt nebo lipanek, nebo co proste bite a co konzistenčně zvládne v dostatečném množství. (třeba moje dítě miluje rajčata, ale pokud nejdou nakrájet a male kousky a dobre sníst, tak by je ozuzlalo, ale moc by toho vlastně nesnedlo). Prostě aby se dost najedlo. A z nas teda bez problemu. Dnes jsme spolu lezelo vedle sebe, ruka pod tričkem, specificky smích a ala dej mlíko,nedala jsem, zabavila jsem jinak a ani vzlyk, ani vztek ani žádný protest.
Tohle dítě ale je příšerně žravý. Pokud Tvoje neni, tak musíš byt aktívnější v nabizeni, zvláště proste ve chvílích únavy, po obede i s pitím ap.
Pokud by jedla fakt mamo nebo problematicky , tak bych s tim odstaveni ještě počkala, ponudntp zdrsvotne jde, za měsíc to muže byt úplně jinak a co bys dnes lamala pjde bze problemu.
A jinak ty prsa nejlíp do podprdy, bez přístupu, mikina pomáhá, proste aby se tam nedostala snadno a rychle. To same v noci 9 mit jen triko (noční kosili), tak me tak chytne za bradavky, rukou zajede pod nebo vleze do výstřihu.. Tlustá vrstva pomáhá, třeba dat pres sebe peřinu a držet a vydrzet
Pokud nespite spolu, tak kdyby sel k postýlce tatínek, bylo by to snadnější.
Často pomáhá, když kojenec spis s tatínkem, matka v jine místnosti. Když mliko neciti, tak se h tak nedožaduje. I tatínek muze nabídnout vodu ty první dny, budeš mit jistotu, ze neřve žízni. U nas někdy tne neutisitelny rev přestal,když se dítě te vody napilo. Nevím, co se změnilo (vecere, piti večer,podmínky na spáni stejný) ,ze pak už vida potřeba nebyla, ale i dospěly se roste někdy vzbudí a musí se nutne napit, jinak to nejde a neusne. Zase na to nezvykat úplně, tady místy proste intuici.
Ahoj.ja mam dcerku 24 m.. a ta si to teda uživa ..spis než hlad ji k tomu nutí mazlení a cucání. .v noci i 3x..přes den se snažím aby na to ne vzpomela a když už vzpomene rychle šťávicku a něco dělat. . . U me první dcerky jsem kojila do 2.5 let a pak zabral citron - na mazala jsem si bradavku před kojením citronem - nechutnalo ji to kysele a pak i ve dne a bylo po všem. . A tady tato když jsem to má zla kyselý první se zarazila a pak povídala, že je to dobre.... tak jsem nahrána. . 😉
@nssl tyo koukám, že máme teda štěstí, že se v noci nikdy moc nebudila..snad jen tak do 3 měsíců a pak už spala celou noc..naopak jsem jí když byla malinká v polospánku kojila aspoň 1x v noci chvíli když moc nepřibírala, pak už ne..jinak jen když byla marůdek nebo zoubky se občas budila..máme jí fakt za odměnu😀 jinak jsem ještě slyšela kromě citrónu, že zalepit bradavky náplastí, že je tam bebí..

@junkka asi tak nejak.A ke vsemu mas zarucene studie.Jsem jen zvedava,co dnes lidi piji,kdyz voda z kohoutku je spatna,z plastu zavadna a po prevareni "ztraci vitaminy a mineraly";))