Jak poznám sací reflex?

tereterez
3. čer 2022

Ahoj maminky, omlouvám se za možná hloupou otazku, ale nějak nerozumím tomu jak miminko pije po vymizení saciho reflexu? Myslím tím jaký je v tom rozdíl? Já tu nějak nerozumím, na internetu jsem si přečetla že bych měla u miminka hlídat mizeni reflexu, ale konkrétně u tohoto tomu nerozumím. Znamená to, že když dám 5 mesicnu miminku ( samozřejmě umyty) prst do pusinky a ono ho pocumla, že má ještě sací reflex? Moc děkuji za odpovědi 😒

martiniquest
3. čer 2022

@tereterez odkojila jsem dve deti, kazde temer 2 roky a nikdy jsem nepotrebovala hlidat saci reflex. K cemu to ma byt dobre? Nehledas problemy, kde nejsou?

tereterez
autor
3. čer 2022

@martiniquest možná, že ano,jsem starostlivá, jestli je vše v pořádku, pak si něco přečtu a uz to jede

martiniquest
3. čer 2022

@tereterez tak prestan cist a jdi se radsi projit. Opravdu resis koniny, ktere pro kojeni nepotrebujes. Jestli chces kojit, vytahni prso a nech dite, at dela, co umi. Oni nejsou hloupi a nejaky saci reflex jim je sumak.

cilkat
3. čer 2022

Mizení reflexů jako lajk fakt neohlídáš... Přetrvávající reflex pozná fakt jen odborník a i ten se musí snažit. ... Jestli zmizel sací reflex bych nechal na logopedovi kolem druhého roku, pokud tou dobou dítě nebude používat žádná slova... Cumláním prstu to fakt nepoznáš (protože dítě bude cumlat prostě proto, že to vezme jako hru). ... A kojit se bude vědomým sáním úplně stejně, jako reflexem.

tereterez
autor
4. čer 2022

@cilkat děkuji za odpověď. Jsem si někde přečetla že když mi začne cumlat prst tak je to sací reflex, tak jsem se lekla. Děkuji za vysvětlení.

cilkat
4. čer 2022

@tereterez Chápu... ono na úplném začátku to reflex je... ale minimálně od doby, kdy dítě umí věc z pusy vyplivnout, tak už to ovládá vědomě. ... ten můj se naučil plivat dudlík v cca měsíci, a počítám, že tvé miminko to v pěti měsících umí dávno a brzy ti to začne předvádět na příkrmech 😉 .
Hodně zdaru a klidu 😉 .

tereterez
autor
4. čer 2022

@cilkat naučila se si ho ručičkou vyndavat,tak ani nevím 😀 a děkuji 🙂