icon

Jak přestat kojit 14měsíční dítě? Rady a tipy.

kwk
18. pro 2021

Ahoj, dnes v noci jsem se po velke bolesti prsou rozhodla ukoncit kojeni 14 mesicni dcerce.
Nevadilo by mi kojit dele, ale jsem tehotna ( v prvnim trimestru) a bradavky mam strasne citlive a mala me do nich kouse. Mam od ni otisky a prsa me uz i bolesti stipou 😬
Dnes v noci jsem ji nosila po byte, protoze jak si sednu, tak chce okamzite prso.
Necekala jsem ukonceni takto rychle, ale musim to udelat 😔
Na prsu ji mam celou noc, budi se tak 15x a stale hleda prso. Spi s nami. Pres den je take aspon 2x prisata.
Prosim co ji mam dat misto prsa? Jake umele mliko doporucujete?
Jak casto v noci davate v tomto veku umele?
A jak jste ukoncily laktaci?
Prasky neprichazi asi v uvahu kdyz jsem tehotna. Po dnesni noci mam dost nalita prsa.
Co caj s salveji? Muzu jako tehotna?

Strana
z2
kwk
autor
18. pro 2021

@fandysek_1 je mi ji lito, ale opravdu mi to zacina take vadit. Kdyby me nekousala, tak bych to jeste ten nejaky mesic vydrzela, ale takhle je to silena bolest a jsem potom i na ni protivna a to nechci.
Sice byl ted pred spanim skoro pres pul hodiny plac, nechce lezet v posteli, jen se nosit. Ale nakonec to pritel zachranil chladicim kousatkem ktery prinesl z mrazaku.
Bohuzel ji do toho jeste rostou zuby, tak je to s ni ted narocnejsi. Neni to prdel byt na zacatku tehotenstvi, do toho rusit kojeni, nebyt naladova kdyz jsem nevyspala 😁

kwk
autor
18. pro 2021

@fandysek_1 drzim palce at jde ukonceni kojeni tak pekne jako u prvni dcery. Ja budu taky doufat 🙏

fandysek_1
19. pro 2021

@kwk to půjde neboj. Nejhorší je to odhodlání odpojit se. Já pomalu začínám omezovat kojení přes den a malá začíná pít hezky vodu. Také mě to částečně mrzí omezení toho kojení, ale čím jsou pak starší je ten odstav horší. Kojím třetí dítě během 4 let a sama za sebe si můžu říct, že jsem jim dala do začátku vše, co jsem mohla. A teď je i čas pro mě, odpočinout si.

journals
19. pro 2021

Kojeni jsem ukoncovala v 16m, protoze jsem uz proste nemohla. Bylo to strasne vycerpavajici, syn se budil v prumeru 10x i vickrat za noc, ja uz nemela energii, proste jsem dal nemohla. Odstavu jsem se strasne bala a probehl uplne bez problemu. Bez scen, bez velkeho place, pochopil ihned prvni, druhou noc. Kdybych nezazila, neuverim.
Do dvou let dostaval Kendamil.

Strana
z2