icon

Jak rozjet laktaci?

k28
1. srp 2016

Prosím o radu, mám třítýdenní holčičku, po návratu z porodnice jsem dostala zánět do prsou a od té doby mám problem s kojenim, dětská doktorka mi řekla že mám malo mika a že musím dokrmovat ze je maličká slabá na to aby mlicko roztahala, dost mi i schodila.
Ted davame z flašky.Mliko z prsou odsavam mam rak max 60 ml z obou.Malá prsa od te doby moc nechce spíš si tak pozuzla a usina u toho.Chtela bych se vrátit ke kojení.Nějaké rady?

hz
1. srp 2016

@k28 kdyz chces a muzes kojit, tak doporucuji prikladat a prikladat.kojit i v noci, kdy se tvori mleko nejvice, to spusti i vic mlika..pak jsou jeste homeopatika na laktaci...

olga_
1. srp 2016

@k28 Pokud to jde, udělat z kojení tak na týden absolutní prioritu. spát spolu - co nejvíce kojit v noci (největší tvorba mléka), využít teplého počasí a být spolu ve dne v noci kůži na kůži, co nejvíce kontaktu. Okamžitě přestat používat flašku. Odsávačkou se z prsa nikdy nedostane tolik, kolik si vytáhne mimčo. Nosit v šátku/ergo nosítku vhodném pro tak malé miminka (ale šátek je pohodlnější), ať miminko cítí kontakt a mlíčko. Nesledovat hodinky, kojit kdykoli a libovolně dlouho.

olga_
1. srp 2016

@k28 A ještě možná to nejdůležitější - hodit se do klidu, relaxovat s miminkem.

englerova14
1. srp 2016

Čaj z pískavice řecké seno, benedikt lékařský, kopřiva, anýz, meduňka, kopr, podporovat uvolneni mleka teplymi obklady pred kojenim, rozmasirovavat, homeo ricinus communis 5CH maji v lekarne uziti zde http://m.svethomeopatie.cz/cs/231-porodni-asist.... Hojně přikládaz v noci, vydržet několik dní, v noci se uvolňuje hormon podporující laktaci nejvíce, hodně pomůže zalézt s mimi pod peřinu kůže na kůži, nezapomínejte dostatečně pít.

bajana
1. srp 2016

@k28 kontaktovat laktacnu poradkynu....kym pride skontrolovat prisatie, tak:
- prikladat aspon kazde 3 hod, vratane noci
- nechat dieta prilozene aspon 10 min. na kazdom prsniku, pocas kojenia budit
- ak je dieta male, skusit polohu na tanecnika al.fotbalistu
- odvazit dieta pred a po kojeni, podla toho, kolko vypilo, mu dat dokrm striekackou, rozhodne zrusit lahvicku
- po tomto vsetkom si treba mlieko este odstriekat az kym si dieta nevytiahne celu davku.
- vela oddychovat, skusat klokankovanie "koza na kozu", vela pit a kvalitne a pravidelne jest

Moje predcasniatko odchadzalo z porodnice 3t a 4 dni od narodenia, plne kojene, malo 2200g. Takze to ide, ale chce to vela vela odhodlania. Drzim palce.

sonja01
1. srp 2016

@k28 Na rozjetí laktace mi zabralo homeopatikum Ricinus communis v ředění 5CH 3x denně 5 kuliček. SIce na mě homeopatika moc nepůsobí, ale toto zabralo spolehlivě. Na MK jsou o tom i diskuze. A odsávat / kojit i v noci. Držím pěsti!

astyna
1. srp 2016

Hlavně buď v klidu, žádné "málo mléka", kde není poptávka, není nabídka. Jak bylo psáno výše - na vše ostatní se vykašli, zalez s malou, vem si plno knížek do postele, na gauč, uvař si něco na víc dní, nebo si nech dovážet obědy a zkoušej to. Mě tenkrát nepomohla ani svěcená voda, ale to bylo až poté, co mě všeci kolem vystrsovali, ikdyž malý hezky pil a přibíral.

k28
autor
4. srp 2016

Vyzkousely jsme už vsechno, homeopatika Ricinus Communis 5 ch beru čtrnáct dní 5 kuliček 2x denně.Malickou davam k prsu ve dne v noci po deseti min.saje vzdycky chvilku a pak jen prso zuzla.Po zvazeni pribere tak 10 15gvyzkouseli jsme i ruzne polohy a porad nic.pritom odsaju odsavackou okolo sedesati.Nechci to vzdat ale jsem z toho uz pekne vycerpana.Je moznost to zachranit?

k28
autor
4. srp 2016

Vyzkousely jsme už vsechno, homeopatika Ricinus Communis 5 ch beru čtrnáct dní 5 kuliček 2x denně.Malickou davam k prsu ve dne v noci po deseti min.saje vzdycky chvilku a pak jen prso zuzla.Po zvazeni pribere tak 10 15gvyzkouseli jsme i ruzne polohy a porad nic.pritom odsaju odsavackou okolo sedesati.Nechci to vzdat ale jsem z toho uz pekne vycerpana.Je moznost to zachranit?

olga_
5. srp 2016

@k28 Navař, nebo nech si navařit na několik dní dopředu. Odvolejte veškerý program, zavolej si dobrou LP (mamila.sk), zalezte si do postele, nos malou u sebe, ať cítí prso plus platí všechny rady výše. Nic víc asi po netu prostě poradit nejde. Těch rad - dobrých - je v těch několika příspěvcích mraky. Fakt to chce klid a hodně může pomoci i ta LP, pokud máš ty sama pocit, že jsi za sebe vyzkoušela všechno. Držím pěsti, já zažila bojkot v šesti měsících (pomohla mi dobrá LP, která poradila vše, co jsem radila výše já).