icon

Jak účinně zastavit nadbytečnou laktaci mléka?

lauraa01
4. srp 2025

Dobrý den prosím jak zastavit laktaci mléka před týdnem jsem odstavila dceru a mléka stále hodně
Prsa mám stažená, piju šalvěj, třezalku a mátu dávám si studené obklady ale nic nepomáhá.prsa mám plná musím si vždy maličko odstřikat. 😕
Děkuju za vaše rady

1pomnenka
4. srp 2025

Nechat si napsat léky na zastavení laktace nebo vydržet, ono to totiž trvá dost dlouho, než se mléko přestane tvořit.

alpakovo
4. srp 2025

@lauraa01 mě pomohly až léky od lékaře

krisstina93
4. srp 2025

Bud léky od Dr a nebo čekat, ono to trvá než se laktace zastaví. Ja se treba rozkojila zas plne po dvou týdnech nekojeni, kdy sem odstříkávala jen do úlevy.

lauraa01
autor
4. srp 2025
@1pomnenka

Nechat si napsat léky na zastavení laktace nebo vydržet, ono to totiž trvá dost dlouho, než se mléko přestane tvořit.

@1pomnenka to máte pravdu u syna to trvalo dlouho až na konec sem musela mít léky

lauraa01
autor
4. srp 2025
@alpakovo

@lauraa01 mě pomohly až léky od lékaře

@alpakovo když sem přestávala kojit syna před několika lety taky sem měla léky
Ale moje gynekoložka má dovolenou aby mi je napsala

lauraa01
autor
4. srp 2025
@krisstina93

Bud léky od Dr a nebo čekat, ono to trvá než se laktace zastaví. Ja se treba rozkojila zas plne po dvou týdnech nekojeni, kdy sem odstříkávala jen do úlevy.

@krisstina93 u syna mi laktace nešla zastavit tak mi předepsali léky které pomohli
Moje gyn.ma dovolenou ale volala sem na zástup a řekla že mám prsa natekla , červená, tvrdá a bolestivá že sem si musela malinko odstřikat dostala sem vynadáno že se pak nemám divit že mě prsa bolej a že mám pořád mléko 🤷

kamino
4. srp 2025

Dostinex - za 3 dny konec.

krisstina93
4. srp 2025
@lauraa01

@krisstina93 u syna mi laktace nešla zastavit tak mi předepsali léky které pomohli
Moje gyn.ma dovolenou ale volala sem na zástup a řekla že mám prsa natekla , červená, tvrdá a bolestivá že sem si musela malinko odstřikat dostala sem vynadáno že se pak nemám divit že mě prsa bolej a že mám pořád mléko 🤷

@lauraa01 ja bych odstříkávala a čekala na svoji dr, at to předepíše. Dyt to neni nic tak akutního, aby to tyden nepockalo, az se vrátí z dovci.

alice180
4. srp 2025
@krisstina93

@lauraa01 ja bych odstříkávala a čekala na svoji dr, at to předepíše. Dyt to neni nic tak akutního, aby to tyden nepockalo, az se vrátí z dovci.

@krisstina93 no, ale dostávat kvůli tomu taky nemusí...