icon

Jak úspěšně ukončit kojení a přejít na nový režim?

16. říj 2025

Ahoj holky, chci přestat kojit. Malá bude mít rok, nevím jak. Pomalu jsem to omezovalana na 3x denně jen na spaní a díky šesté nemoci a zubu to skončilo snad na 6x deně. Jak to bylo u vás?

mamamaki
16. říj 2025

@anonym_autor Ahoj, doporučuju ti tohle probrat s chatgpt, zrovna tohle téma se s umělou inteligencí řeší hezky. Taky jsem řešila🙂

elis101
16. říj 2025

Ahoj, já chtěla ukončit několikrát. Napred covid, nebyl důvod, nebylo kam jít...a pak jsem to zkusila jednou a asi...to napojení...fatk to funguje, neustály jsme to ani jedna...a to už jsem kojila jen na spaní, v noci a ráno...a pak...nějak...bylo to krušnější, ale žadný odjet a nechat dítě řvát tři noci s manželem ať si zvykne...prostě jsem pochovala, nedala...šlo to...asi jsme k tonu už obě dospěly...asi měsíc před 2.narozeninami....a pak, nedávala jsem nic, nenavazovala žádné umělé, to malá nikdy nepotkala, ale vím, ze to někdo tak dělá...

bejcice
17. říj 2025

Já tenkrát přestávala postupně. Snižovala jsem a nahrazovala kojení jídlem. Nakonec jsem kojila jen na večerní uspávání. Přestala jsem tedy až po druhém roce, ale šlo to hezky pozvolna a s klidem pro nás oba.

autor
17. říj 2025

Díky všem, vím že každé dítě je jiné, ale je to fakt cicavec, uklidňuje ji to. Já ségra ani máma jsme nebyly kojene a tak jsem si říkala max 4 mesice a prd. Má rok a mudra mi sama říkala, že bych měla nejlépe skončit, že ji to nic nedá. Prakticky je nepohlidatelna a mám ji furt u sebe. Dudlik nechce, flasku pije chvilku, snad k tomu sama dospěje...

squezy
17. říj 2025
@anonym_autor

Díky všem, vím že každé dítě je jiné, ale je to fakt cicavec, uklidňuje ji to. Já ségra ani máma jsme nebyly kojene a tak jsem si říkala max 4 mesice a prd. Má rok a mudra mi sama říkala, že bych měla nejlépe skončit, že ji to nic nedá. Prakticky je nepohlidatelna a mám ji furt u sebe. Dudlik nechce, flasku pije chvilku, snad k tomu sama dospěje...

@anonym_autor posupně přestavej. A davej pres den vice flasku s vodou nebo detskym čajem. Až prestanes kojit přes den,hned to zase bude jiné. Ja kojila dvojčata 10,5 měsíce. Ze dne na den odstav kompletní,ale už jsem v tu dobu kojila jen rano a večer a najednou klukum rostly zuby, měli teplotu a rýmu a nechteli,tak se skoncilo. Ted kojim 7 měsíční a za pár měsíců už budu přes den také volně koncit a vic ji vest k flasce s vodou nebo cajikem.

janniha
17. říj 2025

@anonym_autor Ahoj, úplně chápu, tohle období je trochu chaos. U nás to taky šlo nahoru a dolů podle zubů, nemocí a nálady. Pomohlo mi nejdřív vynechat jedno kojení, které šlo nejlíp nahradit jídlem nebo mazlením, a pak postupně další. Večer a ráno jsem nechala naposledy, ty bývají nejtěžší. Důležité je být v klidu – pár dní to může být náročné, ale děti se rychle přizpůsobí. A když to nejde hned, nic se neděje, klidně to zkus znovu za pár dní. Každé dítě má svůj rytmus.

sola11
17. říj 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ono ji to dava. V tomhle je doktorka nevzdelana. Omezuj postupne behem dne. Pokud ji jidlo, tak to postupně pujde. Jinak se proste u tebe cítí bezpečně, to je pro deti dulezite.

autor
17. říj 2025
@janniha

@anonym_autor Ahoj, úplně chápu, tohle období je trochu chaos. U nás to taky šlo nahoru a dolů podle zubů, nemocí a nálady. Pomohlo mi nejdřív vynechat jedno kojení, které šlo nejlíp nahradit jídlem nebo mazlením, a pak postupně další. Večer a ráno jsem nechala naposledy, ty bývají nejtěžší. Důležité je být v klidu – pár dní to může být náročné, ale děti se rychle přizpůsobí. A když to nejde hned, nic se neděje, klidně to zkus znovu za pár dní. Každé dítě má svůj rytmus.

@janniha Nějakou dobu to opravdu bylo už jen ráno večer. Ale po těch nemocí h se dokonce budu v noci třikrát a bez kojení neusne. Ono v blízké době si dovedu představit přestat přes den ale nevim jak ji v noci uspat, bez prsa řve.

autor
18. říj 2025
@anonym_autor

@janniha Nějakou dobu to opravdu bylo už jen ráno večer. Ale po těch nemocí h se dokonce budu v noci třikrát a bez kojení neusne. Ono v blízké době si dovedu představit přestat přes den ale nevim jak ji v noci uspat, bez prsa řve.

@anonym_autor dnes scéna, pred spanim se dvakrát kojila stejně neusla, zkoušela jsem dal uspat bez kojení, hystericky plac, budila se každou hodinu a kojim ji každou godibu.

autor
18. říj 2025

Jak prosimuspavat e, když se vám v noci obudi?

pilzzee
18. říj 2025

Odstavovali jsme zavislaka v roce a pul. Nejaky ze postupne prestavat absolutne nefungovalo. Tak jsme si na dve noci zavolali babku, ja jsem odjela pryc, a jak jsem se treti den vratila, byl vylecenej 🙂 Malinka depka tam pry byla, ale fakt jenom ty dva dny a pak uz si na to ani nevzpomel 🙂

dohnalovic
18. říj 2025

Mam deti dvě, a ani jeden nechtěli dudlík. Taky věcně vyžadovali prso. Po tom 13 měsíci jsem začala postupně kojeni nahrazovat jídlem, pak uz bylo jen vecer pred spaním a občas v noci a v 18ti měsících jsem zkusila sebrat uplne i večer před spaním. Nedělala jsem to na silu. Pokud by u toho byl hysterak. Pochovala jsem, uložila, a když začali plakat, tak přišla, pohladila, za chvíli usli, dvě noci se vždycky tak pul hodinky po uspání vzbudili a plakali ze chcou prso, tak jsem zas pochovala ( žádný hysterak nebyl) a po uspání uložila, a pak už od te doby spali celou noc.

autor
19. říj 2025
@pilzzee

Odstavovali jsme zavislaka v roce a pul. Nejaky ze postupne prestavat absolutne nefungovalo. Tak jsme si na dve noci zavolali babku, ja jsem odjela pryc, a jak jsem se treti den vratila, byl vylecenej 🙂 Malinka depka tam pry byla, ale fakt jenom ty dva dny a pak uz si na to ani nevzpomel 🙂

@pilzzee tyjo🙂 a jak babicka uspavala? a jak jsi pak uspavala ty?

pilzzee
20. říj 2025
@anonym_autor

@pilzzee tyjo🙂 a jak babicka uspavala? a jak jsi pak uspavala ty?

@anonym_autor Ja uz ani nevim, uz jsou to 4 roky 😀 Myslim, ze tak, ze usnul s nekym v posteli a pak jsme ho prendali do postylky. A od dvou let spal jen se mnou v posteli. Jinak vim, ze po tom odstaveni zacal krasne spat celou noc a snidat 😀

autor
20. říj 2025
@pilzzee

@anonym_autor Ja uz ani nevim, uz jsou to 4 roky 😀 Myslim, ze tak, ze usnul s nekym v posteli a pak jsme ho prendali do postylky. A od dvou let spal jen se mnou v posteli. Jinak vim, ze po tom odstaveni zacal krasne spat celou noc a snidat 😀

@pilzzee Teda okej už se tesim

autor
22. říj 2025

@anonym_autor Ahojte chtela bych se zeptat, na konci se koji ráno a večer, ale když se mi vzbudi v pět ráno, kojim mám kojit i v sedm, kdy se úplně vzbudi?