Odnaučení nočního kojení

tete20
18. bře 2018

Jdu pro radu, dcera ma 14měs. Chci pomalu přestat kojit. Kojim jen před spaním po obede, večer pred spanim a v noci, ale jsem uz z toho unavena, rada bych se vyspala. Pres den mam v planu odnaucit uspavanim v kocarku popr doma cteni pohadek atd. Ale zajima me v noci, to chci zacit dnes. Nemam ji prso davat vubec nebo treba aspon jednou jo? Jak jste to udelaly vy? Dekuji. Bude to boj 😀

misicka1988
18. bře 2018

Před měsícem a půl jsem také řešila noční kojení. Dceři bylo 16 měsíců, a prakticky skoro celou noc mi vysela na prsu. Kolikrát se budila i 10x, byla to opravdu noční můra. Nedokázala vůbec spát souvisle. Dudlík od narození odmítala. Byla jsem přes den jako zombie, a absolutně vyčerpaná. Že by spala velou noc v celku a ve své postýlce bylo science fiction. Proto jsme se s mužem rozhodli udělat radikální řez. 3 noci jsem spala v obýváku na sedačce, a o Viky se v noci staral muž. První noc se probudila 4x, a jakmile zjistila že tam nejsem, skoro hned usnula ! Další noc se probudila jen 2x a občas jen trošku zakňourala ze spaní. Čtvrtou noc jsem už ležela v naší posteli, jen na opačné straně - manžel ležel na straně u Viktorky aby mě necítila. Sedmou noc spala poprvé sama v postýlce až do rána ! Přišlo mi to jako zázrak ! Konečně jsem se mohla vyspat 😊 Dnes se sice ještě občas v noci probudí, ale stačí jí dát napít, nebo pohladit či zašeptat ššš.. Celý proces se obešel bez velkého řevu a slziček. Nyní kojím ráno ( nikdy ne už v posteli ), a večer po večeři než usne, a jsme spokojné obě dvě 😊😉

simona2103
18. bře 2018

Dcera 12 mesicu se mi budí v noci jednou na jídlo-kolem 2-3h na kasi a taky bych to chtěla uz zrušit.
Nějaká rada?

codal
18. bře 2018

@misicka1988 mám stejnou zkušenost🙂..

swetlusska
18. bře 2018

mě se osvědčilo tak nějak přestat úplně, nejdřív vynechat kojení uplně přes den a pak teprve odstavit noční kojení. A to tak, že se dítě dá uspat manželovi, ten se bude v noci starat, dá flašku, pohoupe, bude nosit, popř. si vezme mimčo k sobě do postele. Takhle jsme to dělali týden a bylo odstaveno 🙂) Ten týden jsem spala sama vedle v pokoji a bylo to super, konečně spát!

olsett
18. bře 2018

Já si taky myslím, že nejlepší je nejdřív odbourat kojení přes den a až se to ustálí, pak teprv to na noc (většinou je pro mimi nejdůležitější, nejvíc ho vyžadují). a když jste ready, myslím, že je nejlepší přestat úplně - mě osobně se super osvědčilo říct, že mlíčko došlo, zalepit bradavky náplastí a prostě nedat - ale nešla jsem pryč, byla jsem s ní v posteli, hladila, utěšovala, aby si nemyslela, že jí máma opustila, je to hroznej mamánek, a do tří dnů spala celou noc. No ale byly jí 2 roky, tak už měla asi trochu víc rozumu. Hodně štěstí!

tete20
autor
18. bře 2018

Super dekuji, ted se chvili teda nevyspi tatinek1

leki
18. bře 2018

Ja nejdriv vyrusila kojeni prez den. Potom jsem se jednoho dne (malej mel asi 14 mesicu) rozhodla, ze nocni kojeni uz staci a od toho dne jsem mu uz nedala. Asi tyden, mozna 10 dni, bylo narocnejch, vztavala jsem za nim, brala ho do naruce a uspavala chovanim (malem mi upadli ruce, neni zadnej mrnous). Pak si zvykl. Ted nekdy vyzaduje piti v noci (ma ho sice u postele, ale v noci mu ho musim podavat).

sviva
18. bře 2018

U nás jsem také rušila noční kojení jako první. Hlavně z toho důvodu, že jsem jí podezřívala, že nevypije vůbec nic, že chodí primárně kvůli kontaktu. Vždycky když se vzbudila, vzala jsem jí k nám a postupně směrem k ránu jsem posouvala cca po hodině čas, kdy prvně dostala prso. Šlo to víceméně samo. Sama si pak začala natahovat dobu prvního probuzení až brzy spala do rána. Nutno ale dodat, že máme velice dobře přizpůsobivé dítě a skvělého spáče od povahy.

lennus
18. bře 2018

Já přestala v roce v noci ze stejného důvodu, byla jsem vyčerpaná, ale přes den jsem chtěla kojit dál a kojila jsem až do 22měs. V tom roce jsem se také odstěhovala do obýváku a u malého byl manžel.