Ukončení nočního kojení při společném spaní. Jak na to?

moija
22. dub 2020

Ahoj, jdu si pro zkusenosti a rady... Jak ukoncit nocni kojeni, kdyz s nami prcek spi v posteli? Uvazuji pomalu o odstaveni, rada bych to provedla asi v lete, to bude mit syn kolem 15.mesicu... Jen premyslim, jak se to v pripade spolecneho spani vlastne dela, mam se na par noci odstehovat a nechat to na manzelovi? Ale co az se vratim, bojim se, ze bychom zacinali zase nanovo... Nebo je tedy lepsi v posteli zustat, zatvrdit se a proste nenakojit? Budu velmi vdecna za vase zkusenosti... Momentalne se syn koji 2-3x v noci a 3x pres den, ve dne se pomalu odstavuje sam, ale ty noci asi samy od sebe nebudou...

puhelin
22. dub 2020

Ja jsem nocni kojeni odbourala v 1. trimestru dalsiho tehotenstvi. Dcera mela 22 mesicu. Kdyz se v noci probudila, v polospanku jsem ji nabidla na zizen teplou vodu (pripravenou u postele v lahvicce). Prvni noc se ji to moc nelibilo, ale vzala to, protoze v polospanku se ji nechtelo moc protestovat. Druhou noc to uz bylo dobre. Hlavne to chce duveru, nastavit si to nejprve v hlave sama, ze nedelam spatnou vec (ja byla z toho nocniho kojeni uplne vysilena). A urcite bych z postele neodchazela, to jsem povazovala za podraz, protoze v tech tezkych chvilich jsem tam byla s ni a ne, ze jsem zbabele odesla. Snad se to nekoho nedotkne, ale ja to tak vnimala. I proto to mozna probehlo tak klidne. Ale byla o 7 mesicu starsi, nez tvuj syn, takze to snadneji pochopila.

vikinkav
22. dub 2020

Vsichni jsme spali v posteli, malej se probudil a plakal, prvni dny i rval ze chce mlicko, po nejake dobe si zvyknul. Proste jsem byla s nim, utesovala ho. O jine piti zajem nemel, chvili akceptoval UM ale ne dlouho, nasledne se prestal budit uplne, od te doby spi celou noc. Trvalo to max 2 tydny, nejhorsi asi prvni 3 noci, pak uz pohoda

jerou
22. dub 2020

Taky to u nas prave probiha. Spi s nami v posteli. Mela pred par dny dva roky. Nakojila jsem vecer a kdyz se vzbudila kolem jedne, rekla jsem, ze nemam a ze bude rano. Spustila jecak, nabidla jsem vodu. Nechtela. Otocila se ke mne zadama a usnula 🙂 pak dostala cca v pet rano. Po dvou nocich se zacala budit poprve kolem ctvrte. Nedam, nekdy usne hned, nekdy chvilku protestuje. Dostava az kolem seste rano.
Ted kojim rano, odpo na spani a vecer.
Nejhorsi je, proste se rozhodnout a rict si, koncim s kojenim 🙂

andelka
22. dub 2020

Taky to teď řeším. Malému bude za pár dní 15 měsíců. Kojí se přes den 2-3x a v noci x krát. Už jsem odstavovala dvě děti, ale stejně si nevím rady. První spal od 8 měsíců v postýlce, od 11 měsíců celou noc, tomu jsem jen sebrala kojení kolem 4 ráno, bez větších protestů a nechala v 6 a večer před spaním. Ve 13 měsících byl odstavený úplně, zcela bez problému. Druhému jsem noční vzala ve 14 měsících, prostě jsem nedala, nabídla vodu, druhou noc se vzbudil jednou, třetí spal celou. Jenže spal v té době v postýlce. Nejmladší v postýlce nespal nikdy. Nevím právě jestli ho napřed naučit na postel, třeba na denní spaní, a potom na noční a rovnou sebrat noční kojení..nebo odstavit v noci ještě u nás v posteli a přeložit ho až později do postele...ach jo. Z žádného odstavení nemám takové nervy jako z nočního. Přitom ano, základ je, se rozhodnout a nedat. Já bych pak ještě chtěla kojit ráno a večer.

lasse
22. dub 2020

Druhé dieťa - od 8 mesiaca sa pravidelne budila každé 2-3 hodiny, vydržala som do 11 mesiaca potom som v noci, keď sa zobudila povedala - "v noci sa nepapa, v noci sa spinká." Prvá taká asi ťažšia noc, potom lepšie a lepšie... prave mi to prišlo jednoduché. Viem, že v roku už spala pekne celú noc, akurát v 14m už nechcela ani cez deň kojit, sama sa odstavila. Aj mi to bolo ľúto, lebo plán bol do 2 rokov, ale aspoň to bolo také prirodzené. Teraz má už 2 roky a 2 m, ma doooost rozumu, učit ju teraz, tak by to bolo ozaj ťažké. Takže za mňa určite čím skôr, tým lepšie. Mimochodom spali sme v jednej posteli, nikam som sa nesťahovala, chlap bol dokonca vtedy na sluzobke. ;)

prejeta_zaba
22. dub 2020

První dítě asi po dvou nocích pochopilo, že mlíko prostě nedám a spalo až na výjimky celou noc. Druhé dítě se marně snažím odstavit už čtvrt roku a stejně je co druhou noc hysterický záchvat. Oba měli kolem roku a půl. Nic jiného jsem nenabízela, nehodlám místo kojení míchat mlíko, hledat lahvičky nebo dudlíky apod. Oba měli kojení spíš jako dudlík a dudlali by ideálně celou noc, což mě samozřejmě vůbec nebavilo. Manžel nepomáhal, ale snažila jsem se vydržet v ložnici, odcházím jenom pokud je to opravdu dlouhý řev, aby si dítě zas nezvykalo na spaní všude kromě ložnice. Jo a nechávám si kojení nad ránem, kolem 5., protože jinak dítě vstává a samozřejmě je už v 8 zralé znovu na spaní, takže netuším do kdy takhle budeme fungovat. 🤷‍♀️😝

lotosek
22. dub 2020

Nedaří se, "prcek" má 26m, když nedostane prso, řve klidně dvě hodiny, kdyby jenom řval, ale hlavně zdrhá z postele a má tendence s brekem běhat po baráku a to se nedá. Po pěti dnech jsem to vzdala, všichni nevyspaní, takto si cucne a do 10 min. spí dál. Dosáhla jsem akorát toho, že celé večerní převlékání do pyžama pláče, že chce dudu, jak se bojí, že nedostane. 🙄

aurelie34
22. dub 2020

Syna jsem kojila do 20 měsíců ted je mi 2 a půl a spí s námi v posteli stále. Zalepila jsem si bradavky náplasti a řekla synovi že mám bebí a že mlíčko už došlo. Kupodivu to krásně pochopil a za 3 dny už do na prsa ani nevzpomel.

aleenka1234
22. dub 2020

@lotosek u nás něco podobného. Dcerka bude mít v červenci tři roky a pořád kojím v noci. Byla skoro už úplně bez kojení, dokonce už bez kojení usla a probudila se 1x v noci. V prosinci měla horečky a nešly srazit, jedné, co do sebe dostala bylo prso a tak jsme zase kojily. Teď saje v noci a samozřejmě u prsa usíná. Před spaním pláče, že chce prso a hají a prosí mě, takže vše nanovo.