Ukončení nočního kojení, jak to probíhalo?

ai30
21. črc 2017

Holky, kdo jste ukoncovaly okolo jednoho roku nocni kojeni a dal kojily pres den, mohly byste mi napsat, jak to u vas probihalo?

My se do toho pustili pred par dny, protoze uz mam zhuntovane zada z toho, jak prcka v noci zdviham a pokladam do postylky, budil se kvuli kojeni jeste minimalne ctyrikrat za noc. (spani s nami v posteli bohuzel neni reseni, maly to nema rad.)
Vsude jsem se docetla, ze prvni noc je nejhorsi a postupne si dite privyka, u nas je to ale zatim naopak. Prvni noc jsme zvladli, s placem, ale kdyz jsme prcka uklidnili, tak usnul a probudil se za noc jen trikrat.
Dalsi noc uz se dal uklidnit pomerne rychle, ale budil se neustale. I kdyz uz mi v naruci spi tvrde, tak ne nenecha polozit zpet do postylky. Trochu pomaha ho dat do Hojdavaku, ale take neni samospasny. A ted posledni dve noci to bylo silene, nespali jsme skoro nikdo, maly strasne plakal, ale vydrzela jsem to a prso dostal az rano. Ja uz to ted nechci vzdat, protoze je to pro nej hrozne a nechci tim prochazet vickrat, ale zaroven ho nechci ani ted trapit.
Meli jste to nekdo podobne? Zlomilo se to v nejaky moment?

Jen jeste podotykam, ze ho nenechavame 'vyplakat'. Kdyz se vzbudi, nosime ho, utesujeme, houpeme, dokud se neuklidni.
Jinak pres den kojim potom rano a vecer v pracovni dny a o vikendu i behem odpoledne. Nijak zvlast se toho ale nedozaduje, pres den ma vzdycky spoustu prace 🙂

monasek84
21. črc 2017

Ahoj, malej spal s nama, ale po roce uz se v noci kojil po 1-5hod cca a to uz mi prislo dost. Takze jsme to ze dne na den utnuli. Ja sla spat jinam aby me necitil (to jinak nesel uklidnit dokud prso nedostal) a vstaval k nemu manzel. Prvni noc po kazdym vzbuzeni plakal (ne jecel, ale plakal, knoural), pak se pritulil k manzelovi a spal dal. Druhou noc uz tolik neplakal a treti noc jen zkontroloval jestli tam manzel je a spal dal. Pak uz jsem k nemu mohla chodit v noci i ja a jen se pritulil... a po par dnech uz spal v klidu celou noc.

monasek84
21. črc 2017

Jeste doplnim, ze sestrenice zvolila stejny postup v roce a 8 mesicich maleho a uz je to 5 mesicu a porad nespi celou noc, ale uz nejanci, ale tuli se

ai30
autor
21. črc 2017

@monasek84 Ach jo, tak nejak jsem si to taky predstavovala.. Minule kdyz jsme to zkouseli, tak k nemu vstaval pritel a slo to krasne, jeden a pul noci se budil a potom spal celou noc bez vzbuzeni! Pritel se vubec nevyspal, protoze celou noc kontroloval, jestli prcek dycha :D :D (Nase miminko je z tech, co se vetsinu sveho zivota zatim budilo kazdou hodinu i casteji.)
Ted ho ale pritel nemuze vubec vzit, maly uplne panicky place, uklidni se jen u me. Tak s nim musim byt ja a potom je to samozrejme tezsi, protoze nechape, proc mu to mliko nechci dat, kdyz vidi, ze prsa tam porad jsou...

monasek84
21. črc 2017

@ai30 kolik je ted presne malemu? Mozna ted proste neni ta spravna chvile... bud rostou zuby, nebo zpracovava nejaky novy informace, nebo se zrovna neco novyho uci... tezko rict... nebo mu je ted proste teplo a tak se mu spatne spi a proto se budi a to vsechno

ai30
autor
21. črc 2017

@monasek84 14 mesicu. On prave hrozne spatne spi uz od narozeni, tak ja vubec nepoznam, kdy ho neco opravdu rusi (bolest zubu, nepohodli) a kdy se budi ze zvyku. Jsem uplne bezradna. Nechci ho zbytecne trapit, ale zase to zkouset cele odznova za par tydnu taky nechci. Je to takovy des, ze to nechci opakovat (ani kvuli nam, ale hlavne ne kvuli nemu).

prostejina
21. črc 2017

Taky tO řešíme, malý je teda 8 měsíců, ale poslední noce se budí i 7x, a já fakt padam na hubu. Dr mi řekla, at nechal vyrvat, a to teda nenecham 😀 mate dobrý, ze se uklidní po chování...ta naše fakt řve (doslova) tak dlouho, dokud ji to prso nedam. Taky nevím, co s tím ☹

ai30
autor
21. črc 2017

@prostejina My uz jsme to taky zkouseli i driv, maly se totiz pres pul roku budil po hodine a ja jsem byla uplne hotova. Ale kdyz nejde uklidnit bez prsa, tak to podle me nema cenu, je proste jeste moc brzo, zkuste vydrzet. :/ Kdyz totiz place a nakonec mu to prso stejne date, tak se jen nauci, ze kdyz bude plakat dost dlouho, tak to prso potom dostane. A bude to jeste horsi do budoucna.
Nejsem uplne hlava pomazana, ale mame taky mesice plne zoufalstvi za sebou 🙂 Tak jestli muzu poradit, zkuste vydrzet a za par tydnu nebo mesicu, az bude vhodna doba, taktak to zkuste zase. Ono jednou se trefite do chvile, kdy se bude dat uklidnit bez prsu a pak do toho slapnete ;)

ai30
autor
21. črc 2017

@prostejina My jsme to zkouselitaky okolo tech 8 mesicu, ze budu kojit jen co ctyri hodiny, proste prodlouzit ty intervaly. Ale nedalo se to, on se vzbudil po hodine a ty dalsi tri by proste proplakal bez prsa, nedal se uklidnit. Tak jsme se na to vykaslali, takhle ho trapit.
A potom jednou v noci se vzbudil (to mu bylo presne 10 mesicu) a ja uz jsem kapitulovala, tak k nemu vstal pritel, utisil ho, dal zpatky do postylky a maly usnul. Tak ja jsem se hned odstehovala do detskeho pokoje, pritel zustal s prckem a pokazde se mu podarilo ho uklinit. Jeste jednu noc to trvalo a treti noc spal durch. Clovek musi vycihat dobry moment.