Jak zvýšit tvorbu mléka?

nikola_666
6. kvě 2024

Ahoj holky jak podpořit laktaci? Mám měsíc a půl staré miminko, od začátku se mi lépe kojí z levého prsa tudíž jsem ho přikládala spíš na levé a teď mám to levé o dost větší než to pravé, měla jsem to tak vždy ale teď je to extrémně vidět.
Přijde mi že to pravé nemám ani tolik ,,nalité'' a když ho dám k pravému tak se vzteká, cucá, a přijde mi že prostě tolik nepolyká jako u levého, to cítím že saje a je spokojený, čím podpořit mléko? Spíš ze zkušeností babských rád, kupovala jsem dost drahých přípravku na netu a akorát vyhozené peníze. Děkuji za odpovědi

mysh_me
6. kvě 2024

Nejvic to podporis tim, ze ho tam budes prikladat. Zacni vzdy, kazdy kojeni, tim mene oblibenym, a pak dite prendej a nech ho dokojit se z druheho. Delej to i v noci, tim se stimuluje jeste vic, a ta tvorba se vyrovna… mliko se tvori v tom prsu z kteryho je odber a ktery stimulujes, to zadny doplnky a pripravky nevyresi.

kosi_cek
6. kvě 2024

@nikola_666 tohle bude hlavně v režiji dítěte, nic nepomůže, pokud ono nebude chtít. V okolí znám hned několik žen, které odkojily (kojily i dlouhodobě),
jen jedním prsem, protože dítko druhé bojkotovalo. Postupovala bych asi jak radí mysh_ne, aktivně bych nabízela to méně oblíbené na začátku (zvlášť pokud miminko není třeba vyloženě uklidňovat, je dobře naložené), nabízela bych ho i na závěr kojení a nabízela bych ho hlavně v noci, kdy je miminko v polospánku, takto se nejvíc v pohodě kojí i děti, které přes den prochází bojkotem.

lv
6. kvě 2024

Babka rada 1dcl malého piva, mimo to přikládání

veronicka89
6. kvě 2024

@lv nealko...to jsem pila dost

kafr
6. kvě 2024

@lv jj, manžel mi koupil basu Birellu, jen díky tomu se mi spustilo pořádně mlíko. Do té doby to byl očistec pro všechny.
Žádné kojící čaje (ty navíc obsahují kmín a anýz, které dceři způsobovaly strašné bolení bříška), žádné Melty, ale pivo!

lv
6. kvě 2024

@veronicka89 no já to jednou zkusila a fakt to fungovalo, líp než čaje, kojící čaje, mela, homeo, pískavice, vývary..

nattt
6. kvě 2024

@nikola_666 doporucuju pit hodne tekutin, opravdu hodne (vodu, klidne obyc caje, ktere vyhovuji). Nekolik litru denne. Prijem tekutin primo souvisi s tvorbou mleka. Vyzkousej! Drzim palce

anicka909
7. kvě 2024

měla jsem čaje pro kojící a podpořily to hezky

simca_von
15. kvě 2024

Určitě platí rady ohledně přikládání, co bylo výše zmíněno 😊 zákon nabídky a poptávky.
Navíc mi ale pomáhají homeopatika Ricinus communis 5ch