icon

Jakou elektrickou odsávačku zvolit: Philips nebo Medela?

traveller007
8. led 2025

Ahoj všichni, chtěla bych poradit s výběrem elektrické odsávačky. Váhám mezi Philips a Medela.

Synovi jsou 3 týdny, první 2 týdny téměř nepřibíral, na jedno kojení si vytáhl 8 ml a usnul, za 10 minut byl hlady vzhůru a zase si trochu cucnul a takto jel 24 hodin, kdy byl prakticky nonstop na prsu, jinak jen histericky hlady plakal. Zavedli jsme tedy dokrm, nabral sílu, ale stejně si najednou vytáhne jen 30-40 ml a zbytek musíme dokrmit. Dokrmuji pres cévku, aby si neodvykl od prsa a současně se prsa pořád trochu stimulovala.

Manuální odsávačku jsem zkoušela od Medely a nedostala jsem ze sebe ani kapku. Odstříkat se mi daří max 10-20 ml, pak už nedostanu nic. Dle pediatra mám zkusit elektrickou odsávačku, že vytáhne víc než manuální, lépe prsa stimuluje a plně se diky ní rozkojím. Jen se ale bojím, že to budou vyhozené peníze a nevytáhne nic stejně jak manuální. Jinak piju asi 4 litry tekutin denně, jím dost, pořád mám asi 5 kg nad předtěhotenskou váhou, takže už nevím, co dělat, abych měla mléka dost a malý se k němu dostal. Před porodem jsem se na kojení těšila, a ve výsledku z toho mám teď akorát šílený stres, že nedokážu ani nakrmit vlastní dítě 😭

traveller007
autor
8. led 2025

Ještě bych doplnila - byla jsem už 2x u laktační poradkyně, prsa a bradavky jsou tvarovaná ideálně a syn se umí krásně přisát jak má. Piju i kojenecké čaje, užívám homeopatika na podporu kojení, ale prostě se mi asi více mléka zatím netvoří a elektrická odsávačka je asi poslední naděje, jak mít plně kojené dítě.

hanka_12345
8. led 2025

@traveller007 ja mam medelu,z druhe ruky a je bezvadna q ted ji budu posilat dal dalsi mamince

gbp
8. led 2025

@traveller007 u nás v porodnici pujcovali. i laktační měla k půjčení. měla sem medelu a byla spokojená 👍

squezy
Odpověď byla odstraněná
daasqua
8. led 2025

Měla jsem Medelu, odsávala jsem s ní pro první dceru 1,5 roku a pro druhého syna ze začátku (abych optimalizovala mléko během dne). Chce to během odsávání hodně prso mačkat, aby to mělo opravdu tah. Ráno jsem dokázala vytáhnout z jednoho prsa i 250 ml (děti mi vždy celou noc spaly, tak se to nastřádalo). Manuální mi toho vždy vytáhla jen málo.
Dcera během kojení také pořád spala, vypila toho málo, přitom já toho mělo plno, tak jsem to do ní rvala přes stříkačku (táhla sama, já nic nemačkala). Byla hubeňour, i když pila nadprůměr. LP mi nic pořádné neporadily (a možná mi některé rady naopak uškodily... u syna jsem si vše udělala dle svého a kojil se krásně).
Jinak první měsíc jsou mimča taková spavější, zvlášť pokud měli žloutenku. Kojení první měsíce tak u hodně dětí trvá věčnost, pořád u toho všelijak spí, nenají se pořádně. Syn se poté zhruba od 2 měsíce probral a začal pořádně táhnout, napil se dosyta za 10 minut a byla to pak rychlovka. Možná se to u vás taky zlomí věkem.

martina1317
8. led 2025

Mam medelu swing maxi na obe prsa zaraz, mam nedonoseneho chlapecka, vydrzela jsem s ni 8 tydnu drzet laktaci cca 40 ml z kazdeho prsa a to jsem syna nikdy nedostala prilozit z jeho zdrav duvodu a pak uz koueni z jeho strany neslo - mel porad kyslik, stomii a dalsi komplikace. Tak jsem to vzdala….byla fakt dobra. Doporucuji

hennrietta
8. led 2025

Napíšu mou hodně čerstvou zkušenost. 😉😊
Já Medelu nedoporučuji. Strojek je strašně hlasitý a hodně vibruje. Mít kolem prsa plast je nic moc. Měla jsem ji vždy postupně na nejvyšší výkon a snesla bych víc. Navíc mi přijde, že ta gumová část vzadu, se brzy ochodí a musela jsem to stále upravovat.
Mám z druhé ruky za pár kaček téměř nepoužitou Truelife a paráda. Mnohem lepší manipulace, 90 minut vydrží bezdrátově, má mnohem větší tah, prsa mi lépe obklopí a je tam silikonový nástavec. Nevýhody, co jsem za několik dní vypozorovala jsou, že se módy nepřepínají samy (mně to ale nevadí) a že u stimulace (odsávání) se automaticky zapne na 6 a to je na mě moc, takže musím rychle snížit, jinak by to hodně bolelo. 😄

adelilinkaa
Odpověď byla odstraněná
majdaptak
8. led 2025

@traveller007 Možná ti napíšu něco, co už děláš, tak se kdyžtak omlouvám, ale mě u ruční odsávačky hrozně pomáhalo vždycky na začátku ty prsa "šudlat" krátkými melkymi tahy - jako na začátku dudlá dítě, než se to rozteče. Prostě tu prilozenou odsávačku krátce melce mačkat dle potřeby (stačilo 10x třeba), než začalo prso brnet a téct mléko a pak už mačkat normálně. Plus u toho pít něco teplýho, představovat si kojení a klidně i teplý hadřík na prso. Nějaká elektrická, uz si nepamatuju značku, to měla i na začátku automaticky tyhle malý rychlý potahy na stimulaci. Vydrž, to půjde! Hlavně si na to nech čas a klid, než si to zautomatizuješ, mimi, ať někdo vezme. A takhle zezacatku, kdy byl kazdej ml dobrej, jsem si k druhýmu prsu dávala mističku, kam jsem zachytávala kapajici mliko. Někdy to udělalo i dvacku třeba 😉

vlasta1981
9. led 2025

@traveller007 mám elektrickou Avent a jsem maximálně spokojená . Má 4 programy ,stimulace a odsávání . Jsem spokojená