Je mi líto, že přestávám kojit
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda jste to měla některá podobně a nebo jsem moc přecitlivělá.
Syn má 8 měsíců, donedávna jsme kojili. Když jsem vycítila, že synovi mléko nestačí, začali jsme s příkrmy. Teď už jí poměrně dost potravin, samozřejmě stále pomalu zkoušíme další. Sem tam jsem ho ještě kojila, ale přišlo mi, že už jsem mléka neměla tolik, jako předtím (logicky) a to se mu ani moc nelíbilo. Mám za sebou těžký porod, neustále jsem unavená, kojení mě dost vyčerpaná. Momentálně mě začaly strašně bolet kosti, dr. říkala, že to může být důsledkem kojení a špatné stravy. Ač se snažím jíst vyváženě (po porodu jsem měla i zažívací problémy, spoustu věcí jsem nemohla pozřít), tak to jaksi mému tělu + výživě miminka, nestačí. Vyzkoušela jsem i různé doplňky stravy ale z těch mi bývá špatně. Dnes jsem tedy poprvé dala místo prsa UM a bylo mi to strašně líto. Cítím se úplně mizerně.
Ja bych byla v klidu,co by za ty mesice nekteri dali,ne kazdy chce kojit dite roky...
Ahoj ,cítila jsem to úplně stejně. Maličká měla 5 měsíců ,kdy jsem přestala kojit. Ale bohužel ,kdybych kojila dál ,bude ze mě chodící kostra (ke které stejně daleko nemám…) bylo mi to hrozně moc líto ,ale malá nabírá pěkně ,já nehubnu a jsme spokojené. Až teda na ty nulky prsa😂 takže zbytečně se netrap ,8 měs. Je dost a pravda ,né každý chce kojit do dvou let 🙂
Hele, já odstav u prvního, kdy jsme strašně bojovali o každou kapku, obrecela. Ale dávala jsem své odstikane mléko 5 měsíců a kluk je zdravý jak buk!
Vždycky jsem mu dávala mé mléko a pak i um v kojící poloze u sebe v náručí, mě to připomínalo kojeni a mu tu blízkost. Žádné tu máš flasku a saj. A dnes je to puberťák a máme velmi hezký a intenzivní vztah.
Takže neboj, pokud potřebuješ, tak kojení zrus. A dávej UM s tím, že bude vše o.k. nebo dávej flašku a ještě ho nech podudlat
To není konec světa ja kojila 2 týdny a upřímně absolutně mi to nevadí. Holky jsou zdravé krasne holky kojeni není spása světa navíc určitě bude ted víc a víc jist a zachvili nebude ani um
Nesouhlasím, že kojení není spása světa... Přece jen je to pro ženu ta nejpřirozenější věc už stovky let. Bohužel je v této době trendem nekojit, "užívat" si života a nebýt vázána být neustále u dítěte kvůli kojení a šoupnout ho na hlídání. To však není tvůj případ, ty jsi pro to udělala co jsi mohla a prostě ze zdravotních důvodů dál kojit nemůžeš, to není konec světa. Pokud ty máš svědomí čisté, že přestat kojit má pádný důvod, nedělala bych si s tím hlavu 🙂
Chápu, taky by mi to bylo líto, v 8mesich přestat kojit je zbytečně brzo.
Šťastná to žena. 😀 já byla nadšená, že se syn sám bezbolestne odstavil po 8m. 🙂 Asi i skrz těhotenství došlo mlíko. 🙂 Holka bude mít půl roku a trochu se obávám, že tam to tak jednoduché nebude. 🤦 Hlavně v noci se kojí furt. Já chápu, dneska je v ČR šílená kojo-lobby, kdy ženský nabydou pocit, že jak nekojí 3 roky, jsou nahovno matky, ale tak to není. 🙂 Kojení není vše. 🙂 8m je krásné. 🙂 Užívej si zdravého dítěte a netrap se nedůležityma vecma. 🙂
Pocity mám podobné, čerstvé, akorát synovi je 2,5 🙂 ale že se to moje miminko ke mně kojenecky nepřitulí, že není co do krize atp mě taky mrzí. Po tom, co jsme o kojení bojovali skoro 2 měsíce, to ve mně nějak zůstalo. Ale všechno má svůj čas..

Tak UM nedávej a koj dál. Pořiď kvalitní doplňky stravy kdyžtak, jez hodně vývary a bílkoviny. MM se tvoří na základě poptávky co do množství i složení. Držím palce