icon

Jedno prso se mi nalévá méně, jak u něj zvýšit laktaci?

krizovam
19. srp 2014

Snažím se k němu přikládat častěji, hodně piju + kojící čaje a je to pořád stejné ☹

hojda
19. srp 2014

TAky jsem měla v jednom prsu více mléka a ve druhém méně, kamarádky kojili třeba i jen z jednoho prsu, je to celkem časté.

dzejnyy
19. srp 2014

Taky mám jedno prso méně nalité. Ale když jsem si ještě odsávala, tak to na množství mléka bylo z obou prsou stejné, takže to může být jen pocit. Není důležité, jak je prso velké, ale kolik je v něm mlékovodů. Momentálě kojím druhého syna, také mám jedno prso větší ("více nalité") a druhé menší, rozdíl je minimálně 1 velikost košíčku. Přikládat k němu jako prvnímu a častěji, víc asi udělat nejde.

lattecafe
20. srp 2014

Hlavně nepolevit, střídat vždy každý kojení jedno prso a pak může pomoci i homeopatikum na tvorbu mléka Ricinus Communis 5CH
=)

emin
21. srp 2014

LP to je naprosto normální, zvýšit laktaci můžete tak, že budete přednostně přikládat k tomuto prsu. Kojte vždy z obou prsou a k tomuto přikládejte jako k prvnímu. Počítejte s tím, že miminko může chtít kojení častěji.

lpamela
22. srp 2014

Mně také připadalo, že v levém prsu bylo méně mléka. Nijak jsem to neřešila. Stále jsem střídala prsa a nebyl problém. Kromě teda prdíků..... 😝

dadai
23. srp 2014

sohlasim s emin, jinak miminko si samo "řekne" z kterého prsu chce pít, pokud se bude trošku "vztekat", přiložte k druhému prsu. Aby mléko více proudilo: dejte si meltu. Pokud by se Vám zdálo, že máte opravdu málo mléka (což si myslím, že je pouze nedůvěra mnoha žen ve schopnost kojit), tak jou na to homeopatika, ale nejlépe častější přikládání - stimulace bradavky dává do mozku signál, že dítě chce více mléka 🙂
hlavně, v období růstových spurtů (3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc) trvá dva dny i déle, než se mléko upraví (zvýší se jeho nutriční hodnota), děťátko se může vztekat, plakat, musíte vydržet, samo se to upraví, hlavně nepřidávejte žádné doplňující mléko - umělé. Tím byste si právě způsobila, že mléka nebude dost 🙂
hodně štěstí 🙂