Kojení a odřihnutí novorozence. Jak mu v tom pomoci?
Ahoj zensky a zkusene mami...jdu si k vam oro radu jsem uz trochu zoufala..Jak Vam odkrkavaji Vase miminka?muj chlapecek ma v nedeli 14 dni a 3 dny jsme bez prikrmu plne kojen...jenze...vubec si nechce odkrkavat...a kdyz ho polozim tak potom se akorat krouti a zvraci...nevim co delam spatne krknout si ocividne potrebuje...houpu treba pul hodiny a nic...jak mu co nejlepe pomoct k tomu aby si odrihnul a brisko mel spokojene?
Jedno mi nerihalo vubec, ale nezvracelo. Druhe rihalo a zvracelo stejne. Jsou ruzne techniky na odrihnuti, nejen pres rameno, i v klubicku to jde nejak... U rihaci nam nejlip fungovalo dat si ho pres rameno a udelat par drepu.
Tak to brisko treba nema s odrihavanim nic spolecnyho🤷🤷🤷🤷
Malý si také téměř nikdy neodříhl. Ze začátku jsem z toho byla nervózní, ale po čase jsem to už přestala řešit. I víc holek mi řeklo, že to tak měly. Ale teda nikdy moc nezvracel.
Napadá mě, jestli by nepomohlo ho chovat nebo pokládat tak, aby měl alespoň trochu vyvýšenou hlavu (třeba na 15-30min po jídle). A to bříško už můžou být prdíky, řekla bych.
Maly ma tri tydny, taky plne kojeny a kolikrat si taky neodrihne. Proste to vyzvraci a usne. 😄
Odříhnout jsem ani jedno dítě nedávala, u kojení usínaly. Správně přisáté dítě, které nehltá vzduch, odříhnout nepotřebuje, je to nějaká babská rada už dávno překonaná.. Mimochodem obě děti byly blinkací, ale tomu odříhnutí stejně nepomůže.
Nas maly krka prvni ligu od porodnice a stejne mi zvracel. Hodne se nalokal vzduchu a pak ho nejspis drazdily mlecne vyrobky, co jsem snedla. Zlepsilo se to az, kdyz jsem je vysadila.
Já kojila do 21 měsíců první dítě a druhé do 3 let 🙂 Žádné z nich mi nikdy neodříhávalo, ať jsem dělala co jsem dělala. Přibírali a prospívali dobře, po kojení neplakali, nekroutili se. Pokládala jsem přes rameno, mírně houpala atd., dávala na bříško, po každém kojení všechno možné a jen proto, že jsem četla a slyšela, že by mělo dítě po nakrmení odříhnout. A proč by vlastně měli? My také nemusíme po každém jídle odříhávat.... 🙂 Když není v bříšku vzduch, tak odříhávat nebude.
@ellyem no tohle se mi dneska orave stalo ze se hrozne pozvracel...ale temer po hodine spanku...to uz potim neusnul a mel zase hlad..
@lucka662006 to je pravda...me se stalo dnes v noci poorve ze se poblinkal ale jako fakt hodne...uplne me to vydesilo...pri kazdem kojeni mi krasne usne u prsa,kdyz ma dost sam se pusti a slysim jak pochrupkava..veskerejma manyvrama si ho vzdycky akorat vzbudim😞ale on se vzbudi stejne vzdycky jakmile ho polozim do postylky...pak nastavaji dalsi obstrukce s uspavanim...
Uspávej rovnou vleže a máš po obstrukcích 😀 .. Já mám postýlku bez bočnice jako balkonek u postele, a je to ideální - místo pro sebe mám, na kojení a uspávání si lehnu k mimču, v noci nemusím nikam chodit 🙂

Mě malá nebrala nikdy po kojení, spíš výjimečně