icon

Kojení až po 4 hodinách. Mám z prsa mléko radši odsát?

alterna
30. dub 2008

holky chci poradit, kojim mimco nekdy az po 4 hodibnach a to treba jen z jednoho prsa, nevadi to tomu druhemu prsu, mam to mleko radeji odsát? Mám ho nalité ale nejak nebolí. Míte s tím někdo zkušenost? diky 😉

vefa
30. dub 2008

Asi záleží na tom jak dlouho ho máš nalité, pokud je to chvilku a pak ti ho vypije tak je to snad v poho,ale jestli dýl tak bych si ho raděj odsála, pak se ti bude tvořit míň mlíka.

nissanek
30. dub 2008

mě laktační poradkyně říkala odsávat jen když je bolestivě nalité a to pouze do úlevy od bolesti. o mlíko se neboj, 4 hodiny je malá doba.

iris
30. dub 2008

já je pravidelně střídala...takže jsem je neměla tak nalitá...ale v noci ,když se malej budil třeba až po 6-7 hodinách, jsem byla fakt ráda,že si to vycucnul..4 hodiny není tak dlouhá doba 😉

patricien
30. dub 2008

ahoj alterna, pokud máš interval 4 hod tak je lepší kdybys z jednoho mu dala napít a druhym bys ho dokrmila a další krmení bys to prohodila .... .... tak se ti nebude dělat méně mléka .... protože když krmíš jen z jednoho prsu tak to druhé má interval 8 hod.... a to je už dlouhá doba ..... a nebo trochu odstřikat a mléko si třeba zamrazit
já jsem první tydny dělala to samé a pak se mě uz tolik nenalejvaly prsa , ale stačí pak častěji přiložit a nebo odsat a mléko se začne zase tvořit .... :o)

varfa
30. dub 2008

Mám to přesně jako alterna,tedy pouze v noci,kdy malej má delší pazy v jídle.Když ho nakojím z jednoho prsu,tak druhé odstříkám,takže to vychází po pěti hodinách +-,ale o co mi jde.Jaké množství stačí na odstříkání,aby se mi netvořilo míň mléka?

patricien
30. dub 2008

v noci je to v pořadku ....to se kojí podle toho jak se prcek probudí (noční spánek je nejduležitější ), čím je starší tím se méne v noci pobouzejí a prodlužují spánek .... ale přes den je lepší nenechavat delší interval nez 4 hodiny
.co se týče ostříkaváni ,když je to prso nalité až je to nepříjemné, tak stačí ostřikat nebo odsát aby bylo uvolněné a nebolelo ... nedá se říct jaké množství