Zástava mléka po odsátí z obou prsou. Nevíte, čím to je?

agnes_123
1. čer 2020

Dobrý den,
Už několikrát se mi stalo, že když jsem si ráno odsala po kojení obě prsa, mléko se ten den přestalo tvořit. Nevíte, čim to je? Pozn. Kojím z obou a v noci občas zapomenu odsát odsavackou.

kocila
1. čer 2020

@agnes_123 proc odsavas? Co dite vypije a zbytek nech v prsech...mas nejake problemy?

jana_zofie
1. čer 2020

@agnes_123 Ne, že bych to chtěla zlehčovat, ale opravdu se přestalo tvořit? Po nějaké době už totiž prsa přestávají být tak "nalitá" i když se mlíko tvoří, hlavně když dítě saje. Malá bude mít příští týden 4 měsíce a v noci se mi prsa ještě nepříjemně nalijí, obvykle vytečou (a to i přesto, že cca ve tři jkojím-to by bylo taky na dotaz, jestli tu chuděru budit, ale já bych měla pod sebou loužičku a ona by od půl šesté už asi nespala), ráno to najednou nezvládne, takže dopoledne jsou ještě taková těžší, ale odpoledne a večer už jsou na dotyk "prázdné" a rozhodně to nevypadá, že by dcera strádala.

agnes_123
autor
2. čer 2020

@jana_zofie Díky moc za info. Tohoto jsem si taky všimla - že to nevypadá, ale mléko je. Já ale opravdu mluvím o tom, že když odsaju z obou, tak prostě není a dítě se v následujícím kojení nenají.

puhelin
2. čer 2020

@agnes_123 Neodsavej, nech to tam pro miminko na priste.

puhelin
2. čer 2020

Uvedomila jsem si, ze jsi tu pred tydnem resila to navysovani tvorby mleka plus slozite kojeni s kojicim polstarem.
Snad to nebude znit tvrde, ale podle me na to jdes strasne vedecky. Kojeni je prirozena vec, prave proto, ze se vetsinou obejde bez pomoci zvensi ruznymi udelatky. Za tyden se ti laktace urcite krasne rozjela a ted uz by sis mela kojeni zacit uzivat s miminkem, vninat jeho potrebu jidla, prituleni, uklidneni pri bolesti rustu kosti, zubu apod. Nabizet prso, aby se mleko hezky tvorilo. A hlavne to vnimej jako vyhodu, ze diky kojeni nemusis resit pripravu mleka, ohrev, nacasovani, dostatecnou zasobu vody a sunaru na vylete atd.

Moc ti drzum pesti, at uz to zacne byt pro tebe pohoda a ne neustala rehole.