Kojení na požádání a odsávání. Daří se vám něco odsát?

vero987nika
25. zář 2023

Dámy které kojíte na požádání, daří se vám něco odsát? já už skoro 6 měsíců průběžně zkouším všechno možné, dokonce jsem zainvestovala do Medela odsávačky s pásem kde jedou obě najednou, no úplně vyhozené peníze, paradoxně toho víc odchytím obyčejnou silikonovou haakou kterou přicucnu při kojení na druhé prso. přitom když se malý kojí tak to tam žbluňká pokaždé takže to mléko tam prostě je... Je tu někdo kdo měl stejný problém a podařilo se to nějak vyřešit?

gbp
25. zář 2023

@vero987nika me to slo ze zacatku, pak uz ne 🤷🏼‍♀️ nebo treba 10 ml, takze k nicemu. nekomu to nejde vubec a nekomu po ustaleni laktace uz taky ne.
tak se tim asi netrap. muze pomoct kojici caj, nahrivani nebo odsavani zaroven s kojenim z druheho prsa, nebo aspon chovat mimco. jestli potrebujes na chvile, kdy jsi nedostupna, asi bych zkusila spis um.

vero987nika
autor
25. zář 2023

@gbp On to Um právě nechce, upřímně nejradši bych byla kdyby už na UM přešel úplně ale to mi asi neprojde 🙈 nejvíc odsaju když jsem naopak úplně sama v klidu někde zavřená se sluchátkama taťka hlídá a já si pustím seriál a nemyslím na nic, ale když u toho starší otravuje a furt něco křičí tak totální blok a ani kapka 🤦🏻‍♀️ vzivote by mě nenapadlo jak ta laktace složitý proces

gbp
25. zář 2023

@vero987nika a zkusit jine? neporadim asi, ja to potrebovala opacne. z porodnice prisla s nutrilonem 🙈 pak uz sem byla vdecna, ze nemusim nic michat.
neni to tak snadne no 😄 ja treba nejvic odsala me 22-23, rikala sem tomu stastna hodinka 😅
nebo leda odstavit no. nevim teda kolik mimcu je, jestli uz ji, melo rok... to by se dalo nabidnout i normalni mliko.

vero987nika
autor
25. zář 2023

@gbp já měla právě prvního syna od narození na Um ze závažných zdrav problémů, takže neustále vnímám ten rozdíl jak to bylo jednodušší s um, odsávačky jsme zkusily fakt všechny možné, od manuálních po elektrické až po tu nejdražší dvojitou el, malý bude mít teď 6 měsíců teprve, pořád doufám že ho na tu láhev nějak přesvědčím 😁 Právě jsem si říkala začít učit na láhev s mým odsátým a pak mu tam nenápadně přidávat UM postupně aby si zvykal na chuť až by se měnil poměr a zůstalo by jen UM 😂 jako plán dobrý ale nějak mi nefunguje 😂😂

gbp
25. zář 2023

@vero987nika nj, oni maj casto deti jine predstavy nez my 😅
me zas um nikdy jednodussi neprislo 😄
no tak leda zlomit. nedat a vydrzet a pockat az ho hlad donuti, pokud na to mas 😅

uzivatelkapetra
25. zář 2023

A potřebuješ odsávat? Já jsem odsávala první měsíc a půl po porodu (malá hospitalizovaná) a to jsem díky bohu udržela laktaci, odsávala jsem medelou sving co 3-4 hodiny, někdy 30ml, někdy dokonce 100ml (po teplé sprše). Co jsme s dcerou u sebe neodsávám a zatím manžel hlídal nejdéle cca 4 hodiny a zvládli.
Jinak půlroční dítě co nevidět začne i lépe jíst, tak se bude třeba brzy dát nahradit jedno kojení jídlem.
A flašku nechtělo ani jedno moje dítě ani vidět.
Nebo odsávej v noci, budeš mít na to klid a říká se, že je to na laktaci nejlepší.

vero987nika
autor
26. zář 2023

@uzivatelkapetra ano v noci by to bylo nejlepší, já teda teď odsávám ráno a jde to asi zatím nejlíp 😊 v noci se nedokážu donutit vstát, uz tak máme to spaní naprd 😂 ale už mám v mrazáku tři pytlíčky po troskách nasbirane a chystám čtvrtý takže za dva týdny až budu půl dne pryč tak by mělo být postaráno 😌

uzivatelkapetra
26. zář 2023

@vero987nika jo taky jsem trpěla jako zvíře při tom nočním odsávání, trvalo to hodinu a za chvilku vstávat zase.
Fakt zkus hned po sprše, to jsem měla nejlepší výsledky 🙂