icon

Kojení. Jaký máte názor?

luna03
22. bře 2025

Ahojky, chci se zeptat jaký na to máte názor .... Moje sestřenice má 3m chlapečka kterého kojí. Já mám druhé dítě, holčičku 4m kterou též od samého začátku kojim. Kojim ale dost často, někdy ani nepije ale chce být prostě u me... Já v tom nevidím nic špatného, ráda se i nosí v šátku a má ráda mojí přítomnost. Sestřenice do mě pořád rýpe, že mám zkusit kontaktovat laktační, protože ji syn po kojení spí třeba 2-3 hodiny... Mne malá spí 2 a někdy jen hodinu,někdy půl prostě jak potřebuje. Podotýkám že přibírá, čůrá a kadi jak má a po kojení nepláče.. nemyslím si že mám problém s kojením nebo s množstvím mléka, ale tyhle řeči už mě docela nahlodávají a někdy přemýšlím, jestli vážně není nějaký problém. Díky za názory👍

elesse
22. bře 2025

Je to uplne v pohode

mamikajuli
AMBASADORKA
22. bře 2025

@luna03 Každé miminko je přeci jiné 🙂 mně třeba dvě nebo tři hodiny v kuse nespali snad ani v porodnici😁 Žádný problém to neznačí, prostě máš kontaktní miminko a je to úplně v pořádku ❤️

gbp
22. bře 2025

@luna03 dělej to, jak potřebujete ty a tvoje miminko a sestřenice ať si zavolá laktační sama, když má potřebu řešit něco, co vůbec řešit nemusí 😄

luna03
autor
22. bře 2025

To jste mě uklidnily, není to nic co bych nevěděla, ale člověk to asi musí slyšet i z druhé strany. Sestřenka má první dítě a je maminkou 3m a chtěla by puucovat. Já mám triletacku doma ještě, ta je taky od miminka mamankova..

alice180
22. bře 2025

Ať jde rejpat do hlíny, sezóna začíná. Ne fakt děláš to podle potřeb mimina, děláš to správne. Nenech se stresovat. Vím, co dokáže stres s kojením.

kakba
22. bře 2025

Poslala bych ji k sipku.. Jestli jsi spokojena ty i miminko tak co resime? Neres ji.

luna03
autor
22. bře 2025

A nemáte nějakou radu jak odsát nějaké mléko? Jdu na vyšetření a malou mi bude hlídat mamka, ale vím že ty tři hodiny určitě nevydrží, jenže při vyšetření bohužel kojit nemohu 😳 akorát že nic neodsaju tím jak kojim na požádání... Jak mám řešit?

me_druhe_ja
22. bře 2025

Dcera první 3 měsíce v podstatě nespala a buď se kojila nebo brečela. Pribirala naprosto krásně. Pak se to začalo lepšit, ale spát začala až po roce, co jsem ji odstavila.
Jsou prostě děti, co první měsíce prospí a maminka má tu pohodindu a pak jsou tu děti jako moje holka. Nebo i horší. 😀

erika2
23. bře 2025

@luna03 zkus odsát těsně po kojení z obou prsou, já jsem takhle cca 10 ml získala, i když jsem myslela, že už jsem úplně vysátá. Můžeš skladovat 24 hod v ledničce a postupně mléko přidávat, až budeš mít třeba 100 ml a pak zamrazit. Nebo rovnou dát tu trochu do mrazáku a přilévat mléko do lahvičky/krabičky v mrazáku.

izz76
23. bře 2025

@luna03 Jedině co by bylo vhodné, poslat sestřenici do háje,at se stara o sebe.. Taky jsem kojila porad a miminko mela stále u sebe,je to uplne normální, každé miminko ma jiné potřeby.

20190418
23. bře 2025

Syn byl plně a pouze kojeny do sedmi měsíců...kojila jsem někdy i co hodinu a v noci mi vydržel bez kojení max. 2 hodiny...
Jinak ja odsála pouze když jsem měla zároveň syna na druhém prsu. Mléka jsem měla dost, ale bez te přirozené stimulace ani kapka.

ladyhacek
23. bře 2025

řekla bych, že při obou jsem měla mléka stejně, první syn přirozený porod kojení 2-3 hod v noci, přeese sen i častěji... Mladší syn císař a tam jsem s ebála, protože jsem četla, že po císaři se mléko tolik nedělá - blbost - měla jsem, a mladší syn byl ukázkové spící mimino - naspal snad 22 hod a do očí mu rodina viděla až po půl roku 😀 to už spal jen 20 hod 😀 > hodně spaví, al epřibírál krásně - za noc se vzbudil. Je to i o dítěti.
Znám případ, kdy matka zkoušla vše a nerozkojila se, po 2 měsícíh to vzdala, u druhého se snažila snažila, ale dala 4 měsíce a pak už to taky prostě nešlo.

Koj, vnimej potřeby dítete - ať pije nebo jen chce být s tebou, pokud nebude přibírat nebo hubnout tak řešit jinak ne